Ολυμπιακοί Αγώνες: Φόβοι για την ασφάλεια της Τσιμανούσκαγια οδήγησαν σε αλλαγή σχεδίου

15:34 4/8/2021 - Πηγή: NewsIt

Η σπρίντερ από τη Λευκορωσία, Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα, αναμένεται στην Βαρσοβία εντός της ημέρας – Η… σκιά της πειρατείας στην πτήση της Ryanair οδήγησε σε αλλαγή των αρχικών σχεδίων.

Η… περιπέτεια της Λευκορωσίδας, Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα είναι ένα από τα γεγονότα που θα μείνουν από την κορυφαία διοργάνωση.

Η Τσιμανούσκαγια

αρνήθηκε να επιβιβαστεί σε πτήση για τη χώρα της αργά την Κυριακή (01.08.2021), αφού είπε ότι η ομάδα της την πήγε στο αεροδρόμιο παρά τη θέλησή της. Στη συνέχεια η αθλήτρια ζήτησε προστασία στην πρεσβεία και αναμενόταν να πάει στην Πολωνία, καθώς η Βαρσοβία της πρόσφερε ανθρωπιστική βίζα.

Το γεγονός όμως, ότι πληροφορίες για την πτήση της λευκορωσίδας σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα από το Τόκιο έγιναν ευρέως γνωστές προκάλεσε ορισμένες ανησυχίες ως προς την ασφάλεια, δήλωσε πηγή της πολωνικής κυβέρνησης. Η λευκορωσίδα αθλήτρια αναχώρησε τελικά σήμερα (04.08.2021) από το αεροδρόμιο του Τόκιο για την Βιέννη.

«Αντιληφθήκαμε ότι πολλοί άνθρωποι γνώριζαν για την πτήση… το πρόβλημα ήταν ότι οι πληροφορίες διαδόθηκαν ευρέως και αυτό προκάλεσε ορισμένες ανησυχίες ως προς την ασφάλεια».

Η πολωνική κυβερνητική πηγή εξήγησε ότι η Βαρσοβία πρέπει να είναι πολύ προσεκτική έπειτα από αυτό που συνέβη στο αεροσκάφος της Ryanair από την Αθήνα προς το Βίλνιους, όταν πετούσε στον λευκορωσικό εναέριο χώρο και εξαναγκάσθηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ ώστε να συλληφθεί ο αντιφρονών δημοσιογράφος Ρομάν Προτασέβιτς από το καθεστώς Λουκασένκο.

Η λευκορωσίδα σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα θα φθάσει στην Βαρσοβία εντός της ημέρας, δήλωσε ο Πάβελ Λατούσκο, μέλος της λευκορωσικής αντιπολίτευσης που ζει στην Πολωνία, αφού η αθλήτρια επιβιβάσθηκε σε πτήση Τόκιο-Βιέννη.

«Η Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα χρειάσθηκε να αλλάξει την πτήση της προς την Βαρσοβία. Θα φθάσει στην Βαρσοβία αργότερα εντός της ημέρας», είπε.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

To άρθρο Ολυμπιακοί Αγώνες: Φόβοι για την ασφάλεια της Τσιμανούσκαγια οδήγησαν σε αλλαγή σχεδίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα