Ολονύχτια διαμαρτυρία στον Λευκό Πύργο υπέρ των Παλαιστινίων από φοιτητικούς συλλόγους

20:47 13/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Ολονύχτια διαμαρτυρία υπέρ του παλαιστινιακού λαού πραγματοποιούν στον Λευκό Πύργο φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, σήμερα Δευτέρα (13.5.24).

Οι φοιτητές έχουν στήσει σκηνές δίπλα στον Λευκό Πύργο προκειμένου να διανυχτερεύσουν.

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων

στη Ράφα, είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας εδώ και μήνες ως «αυτοάμυνα» την εξόφθαλμη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που ματώνουν τον ελληνικό λαό για να δίνουν μισό εκατομμύριο την ημέρα για να πλέει η φρεγάτα Ύδρα στη Ερυθρά Θάλασσα, δεν ξεπλένονται. Έχουν βάλει την σφραγίδα τους σε αυτή την φρίκη!», υποστηρίζουν.

«Ο πρωτόγνωρος φοιτητικός ξεσηκωμός σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι η απάντηση μας απέναντι στο έγκλημα! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει!», επισημαίνουν.

Οι φοιτητές απαιτούν:

«Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού
Να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας
Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ
Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα. “Δώστε λεφτά για την παιδεία όχι για του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα σφαγεία!”.

Και καλούν όλους τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να στηρίξουν την πρωτοβουλία. «Δεν μένουμε σιωπηλοί απέναντι στο έγκλημα!».

«Αυτό που γίνεται στη Γάζα είναι γενοκτονία»

«Η σημερινή εκδήλωση είναι εναντίον της γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας εκ μέρους του φοιτητικού κινήματος της Ελλάδας και ειδικά της Θεσσαλονίκης, σε συμπαράσταση με τους φοιτητές όλου του κόσμου», δήλωσε ο Ασσόκι Σέντκι, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2024/05/WhatsApp-Video-2024-05-13-at-20.20.16_a52f00ce.mp4

«Σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης από κοινού με τα εργατικά σωματεία, πραγματοποιούμε ολονύχτια διαμαρτυρία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και αλληλεγγύης σε όλους τους φοιτητές σε όλο τον πλανήτη που αγωνίζονται για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό», δήλωσε η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Χριστίνα Σταμούλη.

To άρθρο Ολονύχτια διαμαρτυρία στον Λευκό Πύργο υπέρ των Παλαιστινίων από φοιτητικούς συλλόγους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολονύχτια, Λευκό Πύργο, Παλαιστινίων,olonychtia, lefko pyrgo, palaistinion