Ολοκληρώθηκε το 1ο Συνέδριο για τη Βιώσιμη Κινητικότητα My Green Mobility 2022

17:45 20/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου το 1ο Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας, My Green Mobility 2022, το οποίο έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Διοργανωτές ήταν η εκδότρια εταιρεία του περιοδικού DRIVE και του drive.gr, DRIVE

Media Group, με 26 χρόνια διαδρομής στο στερέωμα της αυτοκινητοβιομηχανίας και η εταιρεία Dome Consulting. Υλοποιήθηκε, δε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Δήμου Αθηναίων καθώς και της UNESCO.

Τις εργασίες του συνεδρίου My Green Mobility άνοιξε με χαιρετισμό και μια σύντομη αποτύπωση του πλάνου της Βιώσιμης Κινητικότητας που υπάρχει για την πόλη ο Δήμαρχος Αθηναίων και οικοδεσπότης, κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο της Κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση και τόνισε πως πρώτος στόχος ήταν και εξακολουθεί να είναι η ανανέωση του γερασμένου στόλου των αυτοκινήτων, σε όλα τα επίπεδα: Ι.Χ., ταξί και αστικές συγκοινωνίες.

Στα πάνελ, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας τόνισε μεταξύ άλλων τα οφέλη της μετατροπής των νησιών μας σε «έξυπνα» και τη συμβολή του Green Mobility στον τουρισμό, ενώ η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα. Αλεξάνδρα Σδούκου μίλησε για το μέχρι τώρα αποτέλεσμα αλλά και τους μελλοντικούς στόχους της κρατικής επιδότησης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πραγματοποιήθηκαν πέντε ξεχωριστοί κύκλοι συζητήσεων, εστιάζοντας σε διαφορετικές πτυχές της βιώσιμης κινητικότητας. Αρχικά παρουσιάστηκε το «Green Mobility, το σήμερα και το αύριο», ενώ ακολούθησαν οι ενότητες «Ενέργεια-Υποδομές-Χρήση», «Micromobility», «Έξυπνες Πόλεις» και «Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό -από άποψης συμμετοχών- πάνελ περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τον κ. Γιώργο Βασιλάκη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, τον κ. Αθανάσιο Στάβερη, Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον κ. Χάρη Μαμουλάκη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Κρήτης και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και πολλά ακόμα σημαίνοντα στελέχη της πολιτικής σκηνής και του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού χώρου της Ελλάδας.

Αντίστοιχα σημαντική ήταν η προσέλευση των συνέδρων, κυρίως από στελέχη του χώρου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ταυτόχρονα με όσους παρευρέθηκαν στην Τεχνόπολη, υπήρξαν πολλοί ακόμα που έδωσαν το «παρών» διαδικτυακά, παρακολουθώντας τις εργασίες μέσω live streaming από το επίσημο κανάλι του DRIVE στο YouTube και από άλλα κανάλια επικοινωνίας.

Το 1ο συνέδριο My Green Mobility κατάφερε να διεισδύσει σε ένα ευρύ πεδίο που πραγματεύεται τη βιώσιμη κινητικότητα, ενώ ανέδειξε σημαντικές πληροφορίες για τη διεθνή κατάσταση αλλά και συγκεκριμένα για τη χώρα μας. Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του συνεδρίου, mygreenmobility.gr.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το συνέδριο στον παρακάτω σύνδεσμο

https://youtu.be/aP6pgjJCN_M

To άρθρο Ολοκληρώθηκε το 1ο Συνέδριο για τη Βιώσιμη Κινητικότητα My Green Mobility 2022 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα