Ολλανδία – Ουκρανία 3-2: Καρδιοχτύπησαν οι «οράνιε» αλλά «λυτρώθηκαν»

23:53 13/6/2021 - Πηγή: NewsIt

Μπορεί να ήταν καλύτερη της Ουκρανίας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά ο Ολλανδία πήρε μια αγχωτική νίκη (3-2) στην πρεμιέρα της στο Euro 2020. Προηγήθηκαν με 2-0 οι “οράνιε” αλλά δέχθηκαν μέσα σε τέσσερα λεπτά δυο γκολ. Τους “λύτρωσε” ο Ντάμφρις στο 85′.

Το πιο… χορταστικό παιχνίδι της ημέρας, στο Euro 2020, ήρθε στο… φινάλε της. Η Ολλανδία νίκησε με αρκετό άγχος την Ουκρανία (3-2) στη “Γιόχαν Κρόιφ

Αρίνα” και έκανε το πρώτο βήμα για να πάρει την πρόκριση από τον 3ο όμιλο του τουρνουά (έχει τρεις βαθμούς, όσους και η Αυστρία, που νωρίτερα νίκησε την Βόρεια Μακεδονία).

Η Ολλανδία μπήκε στο ματς με το… πόδι στο γκάζι, δίνοντας πολύ γρήγορο ρυθμό, κλείνοντας την Ουκρανία στα καρέ της και χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Στη συνέχεια όμως η ομάδα του Σεφτσένκο έβγαλε ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο μεσοαμυντικά, έκλεισε τις γραμμές της και κέρδισε λίγα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιόνγκ, Ντεπάι και Ντάμφρις συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα της Ουκρανίας, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Το… τείχος που έστησαν οι φιλοξενούμενοι, άντεξε για ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο.

Η Ολλανδία συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην επανάληψη και κατάφερε πολύ γρήγορα να φτάσει στο 2-0. Στο 52′ ο Ντάμφρις έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Μπούστσαν έδιωξε αλλά ουσιαστικά έστρωσε στον Βαϊνάλντουμ που με ωραίο πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 για τους “οράνιε”! Επτά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βέγκορστ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Ουκρανών.

Οι φιλοξενούμενοι… αναστήθηκαν στη συνέχεια και “χτύπησαν” δυο φορές την εστία του Στεκέλεμπουργκ. Η γκολάρα του Γιαρμολένκο (75′) έδωσε και πάλι… ενδιαφέρον στην αναμέτρηση του Euro 2020, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Γιάρεμτσουκ “σόκαρε” τους γηπεδούχους, κάνοντας με κεφαλιά το 2-2. Η ματσάρα αυτή βρήκε τελικά… νικητή, με την Ολλανδία να κάνει στο 85′ το τελικό 3-2 τον Ντάμφρις.

 

To άρθρο Ολλανδία – Ουκρανία 3-2: Καρδιοχτύπησαν οι «οράνιε» αλλά «λυτρώθηκαν» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα