Οικονόμου: «Ό,τι είναι να πάει στην Ουκρανία πρώτα θα αντικατασταθεί και μετά θα πάει»

13:28 2/6/2022 - Πηγή: NewsIt

Εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης από την Τουρκία αλλά και του κύματος ακρίβειας, ειδικά στα καύσιμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτών συντακτών.

Για το αν συμφωνεί η κυβέρνηση με τις θέσεις Καραμανλής τόσο για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία όσο και τα ελληνοτουρκικά και τον ρόλο των ΗΠΑ, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε «Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε χθες μια διεξοδική περιγραφή και μια εξαιρετική ανάλυση των δεδομένων

όπως έχουν διαμορφωθεί μετά την παράνομη και καταδικαστέα εισβολή στην Ουκρανία. Ανέπτυξε ανησυχίες και προβληματισμούς που πρέπει να έχουμε όλοι μας και μέσα στο πλαίσιο αυτό ενέταξε και τις ανησυχίες για την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα που ενθαρρύνεται από τον ρωσικό αναθεωρητισμό και ανέδειξε παραστατικά όπως το έκανε με ευθύνη την ανάγκη για ομοψυχία, για υπεύθυνη στάση όσον αφορά στα εθνικά μας θέματα και την ανάγκη για συνέχιση της θωράκισης της χώρας μας για προσεκτική διπλωματία και την ανάγκη να συνεχίσουμε στον προσανατολισμό που έχει η χώρα μας όσον αφορά στις διεθνείς σχέσεις».

Η Ελλάδα έχει ενισχύσει το γεωστρατηγικό της αποτύπωμα τα τελευταία χρόνια και αυτό φαίνεται στην στήριξη συμμάχων και εταίρων, στις συμφωνίες που έχει υπογράψει με μεγάλες δυνάμεις με συμμάχους, στην ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δύναμης».

Και τόνισε με νόημα: «Αποτυπώνεται στην παρουσία και την αποδοχή που έχουν οι απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό, αποδοχή που απέχει πάρα πολύ από αυτά που ηγέτες άλλων χωρών επιδιώκουν μάταια το τελευταίο διάστημα».

Για την αποστολή των τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, απάντησε: «Ό,τι είναι να πάει στην Ουκρανία πρώτα θα αντικατασταθεί και μετά θα πάει. Η διάσταση αποστολής αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, είναι κάτι που αφορά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ μετά την πρώτη επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Ζελένσκι και σε αυτό είμαστε ευθυγραμμισμένοι με τις αρχές της εξωτερικών μας πολιτικής. Αυτό πάντοτε συνδυάζεται με μια πολιτική που δεν αποδυναμώνει σε τίποτα τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας. Οτιδήποτε είχε δοθεί μέχρι τώρα ήταν υλικό που δεν χρησίμευσε στις ένοπλες δυνάμεις και αντικατασταθεί με πιο σύγχρονο βελτιωμένης γενιάς όπως θα γίνει και με τα συγκεκριμένα άρματα για να μην έχουμε καμία απώλεια επιχειρησιακή στις ένοπλες δυνάμεις για την άμυνα της χώρας».

Δείτε την ενημέρωση 

To άρθρο Οικονόμου: «Ό,τι είναι να πάει στην Ουκρανία πρώτα θα αντικατασταθεί και μετά θα πάει» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οικονόμου, Ότι, Ουκρανία,oikonomou, oti, oukrania