Οικονόμου: Ανακοινώσεις από Μητσοτάκη για τους συνταξιούχους – Εμπιστοσύνη στη Μενδώνη

13:47 13/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Για τις εκλογές και την φημολογία που υπάρχει όσον αφορά στην 9η Απριλίου, την αντιπαράθεση με τους καλλιτέχνες, το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν αλλά και για τους συνταξιούχους και την προσωπική διαφορά και τους πλειστηριασμούς ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει από πολύ νωρίς ότι οι εκλογές θα γίνουν
στο τέλος της 4ετιας

Για τον χρόνο των εκλογών και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για κάλπες στις 9 Απριλίου ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει από πολύ νωρίς ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετιας. Λίγες εβδομάδες πριν ή μετά δεν αλλάζει το νόημα της δέσμευσής μας. Θα συνεχίσουμε έως τότε να κάνουμε την δουλειά μας στηρίζοντας τους πολίτες», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου.

Απαντώντας και σε άλλο ερώτημα είπε: «Όταν ο πρωθυπουργός καταλήξει για την ημερομηνία των εκλογών οι πρώτοι που θα το μάθετε θα είστε εσείς».

Ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό  

Για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός όσον αφορά στο θέμα της προσωπικής διαφοράς και τις εξαγγελίες που αναμένονται ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει για να μην αφήνει κανέναν. Χωρίς υποστήριξη. Μεγάλη ομάδα συνταξιούχων λόγω της προσωπικής διαφοράς δεν είδαν αυξήσεις και ενίσχυση στο εισόδημα τους και αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της εισαγόμενης ακρίβειας. Δεν κλείνουμε τα μάτια στις ανάγκες καμίας κοινωνικής ομάδας. Με δικαιοσύνη παρέχουμε την αναγκαία στήριξη και ουσιαστική και συμβολική. Δεν μιλούμε για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Αλλά δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε ένα υπαρκτό πρόβλημα μεγάλης ομάδας συνταξιούχων. Ο πρωθυπουργός σύντομα θα κάνει πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις».

Η κα Μενδώνη απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού

Για τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, την συνάντηση της ερχόμενης Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου με αντιπροσωπεία τους και αν η υπουργός Πολιτισμού απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε, έχει αποσυρθεί η διάταξη και ο πρωθυπουργός είναι πάντοτε ανοικτός για συζήτηση. «Καλοπροαίρετα να διευκρινίσουμε ζητήματα που είναι ανοικτά και δεν έχουν γίνει κατανοητά. Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε το αίτημα για συνάντηση και σημείωσε ότι δεν είμαστε απέναντι με τους καλλιτέχνες. Είμαστε εδώ να εξηγήσουμε οτιδήποτε δημιουργεί ανασφάλεια και τίποτα απολύτως να χωρίσουμε. Η κα Μενδώνη απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού».

Πάντα είμαστε ανοικτοί σε συνάντηση με Ερντογάν

Για το αν αλλάζουν προς το καλύτερο οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, ρωτήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Απέναντι σε αυτή την τραγωδία που ζει ο τουρκικός λαός», τόνισε, «η αντίδραση της χώρας μας ήταν αυτονόητη χωρίς δεύτερες σκέψεις και χωρίς υστεροβουλία. Άλλωστε, το επιβάλλει ο πολιτισμός μας και η κουλτούρα μας». Και πρόσθεσε: «Κάναμε το αυτονόητο όπως το κάναμε και στο παρελθόν. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε εκεί με διάφορους τρόπους. Εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστιες ανάγκες για υγειονομικό υλικό και ρουχισμό. Η συμμετοχή του ελληνικού λαού είναι συγκλονιστική».

«Η στάση μας αυτή αναδεικνύει στους Τούρκους αυτό που λέγαμε πάντοτε, ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τον τουρκικό λαό οι διαφορές που έχουμε μπορούν να διευθετηθούν με βάση της διεθνή νομιμότητα και το δίκαιο της θάλασσας. Αποδείξαμε την αυθεντικότητα των συναισθημάτων μας προς τους τούρκους πολίτες. Κατά τα άλλα θα είμαστε ανυποχώρητοι όσον αφορά τα εθνικά μας δίκαια. Η φύλαξη των συνόρων μας είναι σταθερή και διαρκής. Αν βρεθούν άνθρωποι σε δύσκολη θέση εξαιτίας των σεισμών θα κάναμε ό,τι περνάει από το χέρι μας. Πάντα η χώρα και ο πρωθυπουργός είναι ανοικτός σε τέτοιο ενδεχόμενο, είπε ερωτηθείς αν θα ήταν θετικός σε μια συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν. «Σας θυμίζω ότι η στάση του Τούρκου προέδρου δεν στάθηκε ικανή στο να αποτρέψει τον Έλληνα πρωθυπουργό να του τηλεφωνήσει και να εκφράσει την θλίψη του», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

To άρθρο Οικονόμου: Ανακοινώσεις από Μητσοτάκη για τους συνταξιούχους – Εμπιστοσύνη στη Μενδώνη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οικονόμου, Ανακοινώσεις, Μητσοτάκη, – Εμπιστοσύνη, Μενδώνη,oikonomou, anakoinoseis, mitsotaki, – ebistosyni, mendoni