Οι Ρώσοι εμφάνισαν και 2ο Βρετανό αιχμάλωτο από την Μαριούπολη - «Πολεμούσα για εβδομάδες»

11:44 18/4/2022 - Πηγή: NewsIt

Καταβεβλημένος παρουσιάστηκε στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας ακόμα ένας Βρετανός, που συμμετείχε στον πόλεμο στην Ουκρανία. Πρόκειται για τον 48χρονο Shaun Pinner, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από τις δυνάμεις της Μόσχας στην πολιορκία της Μαριούπολης.

«Γεια σας, είμαι ο Shaun Pinner, είμαι πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου. Αιχμαλωτίστηκα στη Μαριούπολη. Ανήκω στην 36 Ταξιαρχία του Πρώτου Τάγματος Ουκρανών Πεζοναυτών», λέει ο Shaun Pinner, στο βίντεο που μεταδόθηκε το βράδυ του Σαββάτου από την κρατική τηλεόραση της Ρωσίας. «Πολεμούσα στη Μαριούπολη για πέντε με έξι εβδομάδες και τώρα

βρίσκομαι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ», προσθέτει. 

Ο 48χρονος είναι ο δεύτερος Βρετανός στρατιώτης– σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα – που αιχμαλωτίστηκε πολεμώντας με τον ουκρανικό στρατό στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ο Shaun Pinner κατάγεται από το Bedfordshire της Αγγλίας, αλλά ζούσε στο Ντονμπάς από το 2018 και πολεμούσε – σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ – στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης μαζί με τον 28χρονο φίλο του Aiden Aslin.

Δείτε βίντεο:

Ex-British Army soldier Shaun Pinner, 48, was paraded on propaganda TV in Russia.

He was told his Ukrainian commanders wanted him to be killed as he fled a factory hideout in Mariupol.

WATCH HERE: pic.twitter.com/J4UnCJCevH

Daily Mail Online (@MailOnline) April 18, 2022

Η οικογένεια του 48χρονου, όπως αναφέρει η Daily Mail, έχει ήδη επικοινωνήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του ως αιχμαλώτου πολέμου. Σε σχετική ανακοίνωσή της, η οικογένεια του Shaun Pinner ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι εθελοντής μαχητής, αλλά είναι κανονικά ενταγμένος στον στρατό της Ουκρανίας. Σημειώνουν δε, ότι συνεργάζονται τόσο με το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, αλλά και με την οικογένεια του 28χρονου  – επίσης Βρετανού – Aiden Aslin. 

'Bring our sons home': Family of British man paraded on Russian TV call on Kremlin to 'ensure his rights are respected' https://t.co/yGCG6EvjQ8

Daily Mail Online (@MailOnline) April 18, 2022

Με πληροφορίες από Daily Mail

To άρθρο Οι Ρώσοι εμφάνισαν και 2ο Βρετανό αιχμάλωτο από την Μαριούπολη - «Πολεμούσα για εβδομάδες» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα