«Οι μετοχές του Παπανικόλα ήταν το μήλο της έριδος για τρίτο άτομο» - Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος του καναλάρχη

17:23 13/5/2023 - Πηγή: NewsIt

Την αποκατάσταση της αλήθειας γύρω από το μυστήριο του θανάτου του Κωνσταντίνου Παπανικόλα επιχειρεί ο δικηγόρος του εκλιπόντος και του Σπύρου Λαμπίρη, Στέλιος Σούρλας, ο οποίος, μιλώντας στο newsit.gr τονίζει ότι οι μετοχές του πρώην καναλάρχη ήταν το μήλον της έριδος για ένα τρίτο άτομο, και όχι για τα αδέρφια του.

«Ουδέποτε απευθύναμε την παραμικρή μομφή εις βάρος των αδερφών του Παπανικόλα και απορώ για ποιον λόγο προβαίνουν σε συνεχείς δηλώσεις διά του πληρεξουσίου

τους δικηγόρου, ενώ παράλληλα αποφεύγουν να πουν πού πέθανε ο Παπανικόλας, τί έγραφε η ληξιαρχική πράξη θανάτου μέσω της οποίας δηλώθηκε ο θάνατος κλπ».

Όσον αφορά στην αναφορά που έγινε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο των αδερφών του εκλιπόντος περί κατάχρεης περιουσίας, ο κ. Σούρλας απαντά ότι «ο μακαρίτης Κωνσταντίνος Παπανικόλας σαφώς και είχε χρέη όμως είχε και μεγάλη ακίνητη αλλά και άυλη περιουσία, όπως το 25% του μετοχικού κεφαλαίου του Kontra channel και την άδεια λειτουργίας του σταθμού στο όνομά του. Κανένας δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι αυτή η περιουσία είναι αστειότητα όπως αναφέρθηκε». Μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα «το ακίνητο στο Μαρκόπουλο του Ωρωπού με 50 κλίνες σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία, η αξία του οποίου υπολογίζεται τουλάχιστον σε 4 εκατομμύρια ευρώ».

Σύμφωνα με τον Στέλιο Σούρλα, ένα τρίτο πρόσωπο προσπαθούσε να αποσπάσει τις μετοχές του Παπανικόλα.
«Ο Παπανικόλας έκανε μήνυση για απόπειρα κακουργηματικής απάτης στο πρόσωπο αυτό, καθώς και ασφαλιστικά μέτρα να μην τον πλησιάζει σε απόσταση κάτω των 100 μέτρων. Τότε ξαφνικά και όλως τυχαίως, – αφού  αποκλείστηκε με κάθε τρόπο αυτός που επιχείρησε να του πάρει τις μετοχές -, εμφανίστηκε άλλο τώρα πρόσωπο. Πρόκειται για πρώην υπάλληλο του Παπανικόλα και συνεργάτη του τρίτου, ο οποίος ήθελε – επειδή όπως γράφει στην αίτηση του για δικαστική συμπαράσταση τον υπεραγαπούσε και ήταν φίλοι – να τον θέσει σε δικαστική συμπαράσταση προκειμένου να προβεί σε ανάκληση των μηνύσεων που εκκρεμούσαν εις βάρος του συνεργάτη του».

Σε αυτό το σημείο, όπως επισημαίνει στο newsit.gr ο κ.Σούρλας «επενέβη ορθώς ο αδερφός του Παπανικόλα με άλλη αίτηση δικαστικής συμπαράστασης και έλαβε την απόφαση της προσωρινής διαταγής η οποία τον όριζε προσωρινό δικαστικό συμπαραστάτη έως τις 30 Μαΐου 2023. Κι αυτός που επιχείρησε να αποσπάσει τις μετοχές του Παπανικόλα  ξαφνικά αλλάζει γνώμη, και το πρωί της ημέρας που πέθανε ο Παπανικόλας, Παρασκευή 5 Μαΐου ’23 του κοινοποιεί αγωγή με την οποία του ζητά 15.000€». Και προσθέτει «το μόνο που ζητούμε είναι ο αρμόδιος εισαγγελέας να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια σύμφωνα με τη βούληση του μακαρίτη Παπανικόλα στον οποίο εφαρμόστηκε – όταν εμφανίστηκε η ασθένειά του – η λαϊκή παροιμία ”δρυός πεσούσης, πάς ανήρ ξυλεύεται”».

Μάλιστα υπογραμμίζει, μιλώντας στο newsit.gr ότι «οι αναφορές περί εγκληματικής οργανώσεως και εταιρείας δολοφόνων από τον προσωπικό του φίλο και ομοϊδεάτη του Παπανικόλα τον κ. Σπυρίδων Λαμπίρη, ότι δήθεν κρατούσε όμηρο του τον Παπανικόλα εκτός από αήθεις, γελοίες και συκοφαντικές, αποτελούν και το τελευταίο μέτρο άμυνας και καταδεικνύουν τον πανικό τους. Επιπλέον στερούνται κινήτρου καθότι ουδέποτε ο κ. Λαμπίρης επεδίωξε την παραμικρή οικονομική απολαβή από τον Παπανικόλα, σε αντίθεση με αυτούς. Το μόνο που ήθελε και ο Παπανικόλας αλλά και ο Λαμπίρης, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τα πολλά βιντεάκια στο you tube, ήταν η ανάδειξη της αγάπης του ανθρώπου προς τη φύση, την υγεία και τη χορτοφαγία».

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

To άρθρο «Οι μετοχές του Παπανικόλα ήταν το μήλο της έριδος για τρίτο άτομο» - Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος του καναλάρχη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παπανικόλα,papanikola