Οι Κομόλιθοι στην Κρήτη που θυμίζουν Καππαδοκία – Σπάνιες εικόνες

06:13 5/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Εκτός από τα όμορφα φυσικά τοπία, τα βουνά, τις παραλίες και τα γραφικά χωριά η Ελλάδα είναι γεμάτη και από αξιοθέατα που δημιούργησε η φύση. Μια τέτοια περίπτωση είναι και οι Κομόλιθοι της Κρήτης στην Ποταμίδα.

Ένα ιδιαίτερο φυσικό αξιοθέατο που σου θυμίζει την Καππαδοκία. Ένα τελείως απόκοσμο και διαφορετικό μέρος, ένα από τα καλύτερα φυσικά αξιοθέατα της Κρήτης

αλλά και της Ελλάδας που μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα να το επισκεφθείς οποιαδήποτε εποχή του έτους.

Τι είναι, λοιπόν, οι Κομόλιθοι της Κρήτης και τι το ιδιαίτερο έχουν; Αρχικά, πρόκειται με σιγουριά για ένα από τα πιο εντυπωσιακά και παράξενα φυσικά τοπία που υπάρχουν στην Κρήτη.

Βρίσκονται δυτικά των Χανίων και υπάγονται διοικητικά στο Δήμο Κισσάμου. Θα ακούσεις να τους αποκαλούν και αμμόλοφους και στην πραγματικότητα πρόκειται για ξεχωριστούς λόφους οι οποίοι αποτελούνται από μαλακό άργιλο.

Αυτός, με με την πάροδο του χρόνου έχει υποστεί διάβρωση, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί αυτές οι υπέροχες κωνικές μορφές που τους βάζουν στη λίστα με τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα της Κρήτης.

Οι επιστήμονες αναφέρουν σχετικά με αυτό το φυσικό αξιοθέατο ότι οι Κομόλιθοι σχηματίστηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια στον πυθμένα θάλασσας γι’ αυτό και επιφανειακά έχουν βρεθεί και μελετηθεί θαλάσσια απολιθώματα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχουν ανακαλύψει, επιπλέον, ότι τα ιζήματα της Ποταμίδας περιέχουν, μεταξύ άλλων, σιδηροπυρίτη και ίχνη χρυσού.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Οι Κομόλιθοι στην Κρήτη που θυμίζουν Καππαδοκία – Σπάνιες εικόνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κομόλιθοι, Κρήτη, Καππαδοκία – Σπάνιες,komolithoi, kriti, kappadokia – spanies