Οι διαιτητές στα ματς των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα κύπελλα Ευρώπης

12:00 3/10/2023 - Πηγή: NewsIt

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός (Europa League) και ΠΑΟΚ (Conference League) έμαθαν τους διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες τους, για τη δεύτερη αγωνιστική των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που συμμετέχουν.

Πλησιάζει μια ακόμα Πέμπτη με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για τις ελληνικές ομάδες και οι ΑΕΚ,

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έμαθαν σήμερα (03.10.2023) τους διαιτητές που θα “σφυρίξουν τους αγώνες τους.

Ο Σλοβένος Ματέι Γιουγκ θα διευθύνει το ΑΕΚ – Άγιαξ στην Opap Arena για τη δευτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Βοηθοί του 43χρονου διαιτητή θα είναι οι συμπατριώτες του Ματέι Ζούνιτς, Μανουέλ Βιντάλι, 4ος ο Νταβίντ Σμάιτς και στο VAR οι Ιταλοί Πάολο Βαλέρι, Φάμπιο Μαρέσκα.

Έχοντας βρει τέσσερις φορές σε ματς της τον Ματέι Γιουγκ, η ΑΕΚ δεν έχει καμία νίκη. Ο Σλοβένος ρέφερι είχε βρεθεί στις 22/2/2018 στο Ντιναμό Κιέβου – ΑΕΚ 0-0 για το Europa League με την απίστευτη ευκαιρία του Μασούντ και σήμανε τον αποκλεισμό της ελληνικής ομάδας μετά το 1-1 του ΟΑΚΑ.

Ακόμα, είχε “σφυρίξει” στο Μπάγερν  -ΑΕΚ 2-0 για τους ομίλους του Champions League της σεζόν 018/2019, ενώ είχε διευθύνει και δύο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος: στις 26/1/2020 ήταν στο ΑΕΚΟλυμπιακός 0-0 για την 21η αγωνιστική και στις 8/5/2020 ήταν στο ΑΕΚΠαναθηναϊκός 0-0 για την 7η αγωνιστική των playoffs.

Τον Πορτογάλο, Αντόνιο Νόμπρε, όρισε η UEFA για την εκτός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Βοηθοί του 34χρονου διαιτητή θα είναι οι επίσης Πορτογάλοι, Πέδρο Μάρτινς και Πάουλο Μπρας, τέταρτος ο Μπρούνο Μιγκέλ Βιέιρα, ενώ στο VAR θα βρίσκονται οι Λουίς Γκοντίνιο και Ούγκο Μιγκέλ.

Κατά το παρελθόν, ο Αντόνιο Νόμπρε έχει “σφυρίξει” τρεις φορές σε ματς των «πρασίνων» για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η πρώτη ήταν στα playoffs της Super League το 2021 στο 2-2 με τον Αστέρα στην Τρίπολη, ενώ έντεκα μήνες αργότερα ο 34χρονος Ίβηρας ρέφερι είχε διευθύνει το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-0 για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Super League. H τρίτη φορά ήταν στο περσινό ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και την ήττα του «τριφυλλιού» με σκορ 1-0.

Ο Γάλλος Μπενουά Μπαστιάν ορίστηκε από την UEFA για να διευθύνει το ματς του Ολυμπιακού στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Βοηθοί του 40χρονου διαιτητή θα είναι οι Χισάμ Ζακρανί και Ορελιέν Μπερτομιέ, στο VAR θα είναι ο Μπενουά Μιγιό (με βοηθό τον Νικολά Ντανός) και τέταρτος θα είναι ο Ρούντι Μπουκέ.

Ο Μπενουά Μπαστιάν έχει «σφυρίξει» τρεις φορές στο παρελθόν τον ολυμπιακό. Ήταν στις 13/12/2018 στην ιστορική νίκη-πρόκριση με 3-1 επί της Μίλαν για το Europa League, αλλά και σε δύο ήττες: στις 3/8/2016 στο 1-0 από την Χάποελ Μπερ Σεβά για τα προκριματικά και την 1/10/2019 στο 3-1 από τον Ερυθρό Αστέρα για τους ομίλους του Champions League.

Τέλος, η UEFA στέλνει στην Τούμπα τον Ιταλό, Σιμόνε Σότσα, για το ΠΑΟΚ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Conference League.

Ο 36χρονος Ιταλός ρέφερι θα είναι οι Αλμπέρτο Τεγκόνι και Τζιοβάνι Μπατσίνι, στο VAR θα είναι ο Μαουρίτσιο Μαριάνι (βοηθός ο Βαλέριο Μαρίνι), ενώ τέταρτος θα είναι ο Αντρέα Κολόμπο.

Ο Σότσα… συστήθηκε πρόσφατα στο ελληνικό κοινό, αφού “σφύριξε” στο προ ημερών Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (2-1) για τη Super League.

To άρθρο Οι διαιτητές στα ματς των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα κύπελλα Ευρώπης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα