ΟΦΗ – Άρης 3-2: Ο Νέιρα έφερε τη μεγάλη νίκη στις καθυστερήσεις

21:34 20/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 2-0 του Άρη και όχι μόνο δέχθηκε την ισοφάριση, αλλά κινδύνεψε και με ήττα στο Γεντί Κουλέ. Τελικά, ο Χουάν Νέιρα μπήκε στο 83’ και «λύτρωσε» τους Κρητικούς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, κάνοντας το τελικό 3-2. Δυο δοκάρια ο Λούις Πάλμα, το δεύτερο στο 86′.

Έστω και δύσκολα, ο ΟΦΗ κατάφερε να αρχίσει νικηφόρα την πορεία του στη φετινή Super League.

Ο Άρης τα έδωσε όλα στο Γεντί Κουλέ, κατάφερε να «επιστρέψει» από το 2-0 των γηπεδούχων και να ισοφαρίσει σε 2-2, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να πάρει το «διπλό’, μιας και η εκτέλεση φάουλ του Πάλμα σταμάτησε στο δοκάρι. Η ολική ανατροπή όχι μόνο δεν ήρθε, αλλά οι Κρητικοί πήραν το «τρίποντο» με τον Νέιρα να τους δίνει τη νίκη στο 90+1’.

Ο ΟΦΗ μπήκε καλά στο ματς και προσπάθησε να πιέσει την άμυνα του Άρη. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να δείξουν για αρκετά λεπτά ανταγωνιστικό πρόσωπο και δέχθηκαν το γκολ στο 17’. Ο Μανδάς (!) τροφοδότησε τον Ντίκο, ξεμαρκαρίστημε -με απανωτές προσποιήσεις- τον Οντουμπάτζο και πλάσαρε εύστοχα από το 1-0.

Το ματς απέκτησε τρομερό ρυθμό και τον κράτησε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Ο ΟΦΗ είχε το… πάνω χέρι κι έφτασε στο 2-0, με το πλασέ του Θόριασον (η μπάλα βρήκε λίγο και στον Φαμπιάνο, στο πλασέ που έγινε).

Το 40ό λεπτό «ανήκε» στον Άρη. Οι θεσσαλονικείς είδαν τον Λαμπρόπουλο να βάζει σωτήρια κόντρα στο σουτ του Μοράν, αλλά στην επόμενη φάση ο Ισπανός επιθετικός άνοιξε… λογαριασμό στη Super League, μειώνοντας από κοντά σε 2-1. Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους (44’), το σουτ του Λάρσον του ΟΦΗ έστειλε την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ.

Ο Άρης μπήκε καλύτερα στην επανάληψη, με την είσοδο του Ντουκουρέ να παίζει σημαντικό ρόλο στην άνοδο της ομάδας. Αρχικά, οι Θεσσαλονικείς έκαναν κάποια άστοχα σουτ, για να έρθει η μεγάλη επέμβαση του Μανδά σε εκτέλεση φάουλ του Πάλμα και τελικά η ισοφάριση στο 64’, με μια… οριακή φάση. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Φαμπιάνο σκόραρε με προβολή, με τον διαιτητή να το ακυρώνει ως οφσάιντ. Το VAR πέρασε από έλεγχο τη φάση και μετά από λίγα λεπτά ενέκρινε το 2-2.

Το ματς κράτησε σε καλά επίπεδα τον ρυθμό του, με τις δυο ομάδες να ψάχνουν το γκολ της νίκης και τον Άρη να έχει καλύτερη εικόνα και να βλέπει τον Πάλμα να έχει νέο δοκάρι στο 86’ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν για το γκολ της νίκης, αλλά “πληγώθηκαν” στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ο Νέιρα έκανε το 3-2 κι έδωσε τη νίκη στους Κρητικούς. Οι δυο ομάδες είχαν κάποιες φάσεις στη συνέχεια για γκολ, αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

To άρθρο ΟΦΗ – Άρης 3-2: Ο Νέιρα έφερε τη μεγάλη νίκη στις καθυστερήσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΟΦΗ – Άρης 3-2, Νέιρα,ofi – aris 3-2, neira