Οδύσσεια χωρίς τέλος για Έλληνες ταξιδιώτες στο Περού! «Ήταν σαν ψυχολογικό βασανιστήριο»

14:07 23/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Τέσσερις μέρες μετά το δημοσίευμα του newsit.gr για τους εγκλωβισμένους Έλληνες ταξιδιώτες στο Περού και ο αγώνας για την επιστροφή τους συνεχίζεται, με τις περουβιανές αρχές να τους απαγορεύουν την οποιαδήποτε μετακίνηση.

Όπως λένε στο newsit.gr η Δήμητρα Σακκελάρη και ο Γιώργος Βουρσούκης αυτό που θέλουν είναι να βρεθούν άμεσα από την πόλη Κούσκο, όπου έχουν εγκλωβιστεί, στην πρωτεύουσα Λίμα, ώστε από εκεί να ταξιδέψουν

για όποια χώρα της Ευρώπη, εξακολουθούν να γίνονται πτήσεις.

Click4more Κραυγή αγωνίας μέσω του newsit.gr από Έλληνες εγκλωβισμένους στο Περού!

Οι δυο νέοι το βράδυ του Σαββάτου (21.03.2020) έζησαν μάλιστα και μια πραγματική περιπέτεια. Μετά από συνεννόηση με περίπου 300 Γάλλους τουρίστες, κατάφεραν σε συνεργασία με την γαλλική και την ελληνική πρεσβεία να βρουν λύση στο αδιέξοδο τους, προσπαθώντας να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό την πρωτεύουσα του Περού.

“Σε επαφή που είχαμε με την ελληνική και τη γαλλική πρεσβεία, είχαμε κάποια καλά νέα το Σάββατο τα οποία έλεγαν πως μπορούμε να επιβιβαστούμε σε τέσσερα λεωφορεία τα οποία θα μας μετέφεραν από το Κούσκο στη Λίμα. Ήταν η καλύτερη λύση αν και μιλάμε για ένα ταξίδι τουλάχιστον είκοσι ωρών, αλλά από την στιγμή που η περουβιανή κυβέρνηση δεν επέτρεψε την εσωτερική πτήση ήταν ό,τι καλύτερο” αναφέρει η Δήμητρα Σακελλάρη και προσθέτει: “Μαθαίνουμε για τα λεωφορεία μία ώρα πριν την αναχώρηση τους. Ετοιμαζόμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε και βγήκαμε στους δρόμους για να δούμε πως θα φτάσουμε το σημείο αυτό, το οποίο επίσης ήταν μακριά από το κέντρου του Κούσκο. Ζητήσαμε από αστυνομικούς που βρήκαμε να μας βοηθήσουν, όμως παρά τις εκλύσεις μας αρνήθηκαν την οποιαδήποτε προσπάθεια, καθώς όπως μας εξήγησαν τα λεωφορεία ήταν τα μοναδικά που επιτρέπονταν να κυκλοφορούν”.

Στα βίντεο οι δυο Έλληνες φωτογράφοι περιγράφουν την περιπέτεια τους, η οποία δυστυχώς είχε άδοξο τέλος:

“Βρήκαμε τελικά ένα λεωφορείο και φτάσαμε στο σημείο συνάντησης με την ψυχή στο στόμα, αφού το Κούσκο βρίσκεται σε υψόμετρο 3,399 μέτρων, με την αναπνοή εξαιτίας του οξυγόνου να δυσκολεύει. Πληρώσαμε το εισιτήριο, ελέγξαμε τις αποσκευές μας και περιμέναμε περίπου μία ώρα μέσα στο λεωφορείο. Ήμασταν τόσο χαρούμενοι που θα είχαμε τελικά την ευκαιρία να πάμε στη Λίμα και στη συνέχεια να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψουμε στην Ευρώπη. Ξαφνικά η αστυνομία μπήκε μέσα και μας είπε ότι το ταξίδι ακυρώθηκε επειδή ο περουβιανός πρωθυπουργός αποφάσισε να αναστείλει  την κυκλοφορία των λεωφορείων. Ήταν σαν ένα ψυχολογικό βασανιστήριο, αφού ήταν η τελευταία μας ελπίδα. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι δεν επέτρεψαν στα λεωφορεία να μας μεταφέρουν ούτε μέχρι το κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα άλλοι τουρίστες να ξεκινήσουν το περπάτημα για πάνω από μια ώρα και άλλοι να περιμένουμε με αγωνία να βρεθεί ένα τρόπος. Είναι κρίμα και άδικο αυτό που ζούμε ειδικά όταν όλες οι χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν αρχίσει να επαναπατρίζουν πολίτες της Ευρώπης εκτός από το Περού. Λυπάμαι, αλλά τώρα πια μας αντιμετωπίζουν χωρίς ίχνος σεβασμού”. 

Δείτε το video όπου περιγράφουν την περιπέτειά τους 

To άρθρο Οδύσσεια χωρίς τέλος για Έλληνες ταξιδιώτες στο Περού! «Ήταν σαν ψυχολογικό βασανιστήριο» δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οδύσσεια, Έλληνες, Περού Ήταν,odysseia, ellines, perou itan