Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδειξε το λιτό δωμάτιο που μένει εδώ και 1 χρόνο πολέμου στην Ουκρανία

19:34 25/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποκάλυψε πού μένει και εργάζεται κατά τη διάρκεια του πολέμου που έχει ξεσπάσει στη χώρα του εδώ και ένα χρόνο, μετά από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου του 2022.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μένει σε ένα απλό λιτό δωμάτιο, που περιέχει μόλις ένα μονό κρεβάτι και ένα γραφείο, καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία. «Αυτό είναι το σπίτι μου, εδώ ζω» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος στον δημοσιογράφο Ντμίτρο Κομάροβ, τον οποίο ξεναγούσε για τις ανάγκες ενός νέου ντοκιμαντέρ.

Στο

συγκεκριμένο δωμάτιο, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φαίνεται να έχει τα απολύτως απαραίτητα. Ένα μονό κρεβάτι, ένα γραφείο, έναν νεροχύτη και ελάχιστα έπιπλα. «Αγαπώ την οικογένειά μου, αλλά για μένα, ως πρόεδρος, το να βρίσκομαι εδώ ήταν προτεραιότητα», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, την ώρα που εξιστορούσε πώς έμαθε τα νέα της εισβολής.

Άλλωστε, τον Απρίλιο του 2022 και ενώ είχαν συμπληρωθεί 2 μήνες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η σύζυγος του Ζελένσκι και πρώτη κυρία της χώρας, Ολένα, είχε δηλώσει πως δεν είχε δει τον σύζυγό της από κοντά από τότε που εισέβαλε η Ρωσία.

"This is where I've been living for a year" – @ZelenskyyUa showed Ukrainian journalist Dmytro Komarov his wartime living conditions and his wardrobe. pic.twitter.com/0McF8EEHUf

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) February 25, 2023

Τα ρούχα που θέλει να φορέσει μετά το τέλος του πολέμου

Εκτός του δωματίου του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε και τη ντουλάπα του, μέσα στην οποία έχει τα χακί ρούχα που φοράει και εμφανίζεται όλο τον καιρό του πολέμου εναντίον της Ρωσίας. Μάλιστα, μέσα σε αυτή έχει και μερικά κοστούμια, για τα οποία είπε ότι ανυπομονεί να τα φορέσει μετά το τέλος του πολέμου.

Επίσης, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδειξε στον δημοσιογράφο και το πίσω δωμάτιο, μέσα από το οποίο τηλεφώνησε στους ηγέτες χωρών από όλο τον κόσμο το πρωί της εισβολής της Ρωσίας. Μίλησε με όλους, εκτός από έναν, τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Θα μιλούσε τώρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν;

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι πριν από την εισβολή είχε κάνει προσπάθειες να μιλήσει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όμως τα αιτήματά του είχαν απορριφθεί επανειλημμένα. Στην ερώτηση αν θα μιλούσε τώρα μαζί του, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε: «Όχι. Τώρα δεν είμαι έτοιμος να του μιλήσω».

«Δεν σκέφτηκα ποτέ τι θα συμβεί σε μένα», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξηγώντας στον δημοσιογράφο τον λόγο που έμεινε στην Ουκρανία, παρά τις προειδοποιήσεις ότι αποτελούσε στόχο. «Και πάλι, δεν πρόκειται για γενναιότητα. Σκέφτηκα μόνο τις συνέπειες της αποχώρησής μου και τι θα συνέβαινε».

To άρθρο Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδειξε το λιτό δωμάτιο που μένει εδώ και 1 χρόνο πολέμου στην Ουκρανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ουκρανία,volontimir zelenski, oukrania