Ο ΣΥΡΙΖΑ «ανεβάζει» το θέμα της ασφάλειας μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

08:35 12/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Τα θέματα ασφάλειας των πολιτών ανεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτρόπαιο έγκλημα που συνέβη χθες (11.05.2021) κατά τη διάρκεια ληστείας στα Γλυκά Νερά, με θύμα μια 20χρονη μητέρα. «Δυστυχώς η ασφάλεια του πολίτη αποτελεί, πλέον, ξεχασμένο τομέα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη», επισημαίνουν τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 «Ο κ. Μητσοτάκης έταζε τάξη και ασφάλεια. Δύο χρόνια μετά τις εκλογές

το μόνο που έχει να επιδείξει είναι ξύλο στη νεολαία σε πανεπιστήμια και πλατείες. Κατά τα λοιπά, η τάξη και ασφάλεια του κ. Μητσοτάκη εξαντλείται σε ανάθεση φύλαξης σε μισό αστυνομικό τμήμα τύπων σαν τον κ. Φουρθιώτη, μαφιόζικα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μέρα μεσημέρι και συμβόλαια θανάτου δημοσιογράφων. Η φριχτή δολοφονία στα Γλυκά Νερά υπογραμμίζει το αίσθημα ανασφάλειας που κατακλύζει τη χώρα. Η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη ας σταματήσει να αναζητά ευθύνες αλλού και ας αναλάβει επιτέλους τις συνέπειες των επιλογών της» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κοινή δήλωση τους ο τομεάρχης προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης και ο αναπληρωτής Διονύσης Καλαματιανός ανέφεραν ακόμα ότι «θυμίζουμε τους χιλιάδες αστυνομικούς που υπηρετούν στις νέες υπηρεσίες (Δράση, Μαύροι Πάνθηρες, Οδός, κλπ) με στόχο την καταστολή, ενώ την ίδια στιγμή, με την υποστελέχωση των τμημάτων της ΕΛΑΣ για την καταπολέμηση του εγκλήματος και την ασφάλεια των πολιτών, δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι βάρδιες για την φύλαξη των αστυνομικών τμημάτων.

Θυμίζουμε ότι τα Γλυκά Νερά υπάγονται στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής όπου η εγκληματικότητα, οι ληστείες, οι δολοφονίες αθώων πολιτών, η δράση του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί καθημερινότητα. Υπάγονται στις περιοχές που δεκάδες αστυνομικοί από τα εγκαταλελειμμένα αστυνομικά τμήματα είχαν διατεθεί, και ίσως συνεχίζουν, για τη φύλαξη της οικίας του κ. Φουρθιώτη. Ακόμη αναμένουμε τις απαντήσεις της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Θυμίζουμε ότι λίγες ημέρες πριν, μαφιόζοι, μέρα μεσημέρι, δολοφόνησαν με καλάσνικοφ επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της συζύγου του, επίσης σε ενέδρα θανάτου.

Δυστυχώς, οι δολοφονίες, οι ληστείες, οι πυροβολισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο στη χώρα με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη να δείχνουν ότι δεν έχουν ως προτεραιότητα να περιορίσουν τη βαριά εγκληματικότητα».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν ακόμα ότι «εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, στυγνοί εγκληματίες δρουν, ανενόχλητοι, σκορπώντας τον τρόμο και τον θάνατο στην ελληνική κοινωνία. Η ασφάλεια του Πολίτη θυσιάστηκε στην ποδιά των δογματισμών του “Νόμου και της Τάξης”».

To άρθρο Ο ΣΥΡΙΖΑ «ανεβάζει» το θέμα της ασφάλειας μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα