Ο «Ρόκι» Μακρόν, ο «κακοπαιγμένος Πούτιν» και οι ηγέτες που έδειξαν την φυσική τους κατάσταση

16:27 21/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Οι φωτογραφίες που ανάρτησε στον λογαριασμό της η επίσημη φωτογράφος του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, Σοαζίγκ ντε λα Μουασονιέρ, με τον Γάλλο Πρόεδρο να ρίχνει γροθιές σε σάκο του μποξ μόνο απαρατήρητες δεν μπορούσαν να περάσουν.

Ο εμφάνιση του Εμανουέλ Μακρόν φορώντας γάντια του μποξ, να γυμνάζεται και να χτυπάει σάκο του μποξ με σφιγμένα δόντια και φουσκωμένους δικέφαλους προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Χρήστες των social

media σχολίασαν με χιούμορ τις εικόνες με ορισμένους να τον παρομιάζουν ακόμα και με τον Ρόκι Μπαλμπόα ενώ άλλοι είδαν πολιτικούς συμβολισμούς πίσω από τις φωτογραφίες.

Η γυναίκα του Μπριζίτ πάντως είχε πει τον περασμένο Νοέμβριο ότι ο Μακρόν κάνει μποξ δύο φορές της εβδομάδα.

Οι πολιτικοί συμβολισμοί και ο Πούτιν

Κάποιοι βλέπουν τον πρόεδρο Μακρόν να ρίχνει χτυπήματα αριστερά και δεξιά στο πολιτικό ρινγκ, άλλοι μεταφράζουν τη φωτογράφιση ως ένα μήνυμα ότι παραμένει σε φόρμα ενόψει των ευρωεκλογών καθώς και της τριετίας που απομένει για να ολοκληρώσει τη δεύτερη προεδρική θητεία του.

Άλλοι σχολιαστές εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τις εικόνες ενώ έπεσαν και τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Η Γαλλίδα βουλευτής των Πρασίνων, Σαντρίν Ρουσσώ, αναδημοσίευσε μία από τις φωτογραφίες γράφοντας: «Τι ήττα για τον προοδευτισμό. Και τι φτώχεια της πολιτικής επικοινωνίας».

Ο δημοσιογράφος Ζονατάν Μπουσέ-Πέτερσεν έκρινε σε κείμενό του στην κεντροαριστερή εφημερίδα ότι οι φωτογραφίες ήταν μια «μάλλον απογοητευτική επικοινωνιακή επιλογή».

Σημειώνεται ότι ο Μακρόν είχε στο παρελθόν προκαλέσει αντιδράσεις με μια φωτογραφία του, που τον έδειχνε να αράζει σε έναν καναπέ με ξεκούμπωτο πουκάμισο που αποκάλυπτε το τριχωτό στήθος του στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2022.

Από την άλλη, το γυναικείο περιοδικό Femme Actuelle φιλοξένησε κολακευτικά σχόλια γράφοντας ότι οι φωτογραφίες έδειχναν «τον σύζυγο της Μπριζίτ Μακρόν» με «αποφασιστικό βλέμμα, σαν να θέλει να δώσει μάχη με τον αντίπαλό του».

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Soazig de la Moissonnière (@soazigdelamoissonniere)

Ορισμένοι μάλιστα είπαν πως φαίνεται να ετοιμάζεται να τα βάλει με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος συνηθίζει να επιδεικνύει τις αθλητικές του ικανότητες.

Από την αντιπολίτευση εξαπολύονται αιχμηρά σχόλια, όπως αυτό του οικολόγου Γερουσιαστή Γιανίκ Ζαντό που δήλωσε ότι ο πρόεδρος «θα έκανε καλύτερα να αφοσιωθεί περισσότερο στη ισραηλο-παλαιστινιακή σύγκρουση από το να βγάζει φωτογραφίες» και αποκάλεσε τις φωτογραφίες «κακοπαιγμένο Πούτιν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του συντηρητικού κόμματος των Ρεπουμπλικανών (LR) Μπρουνό Ρεταγιό μίλησε επίσης για «πολιτική της εικόνας». 

Τα γαλλικά ΜΜΕ υπενθυμίζουν ωστόσο ότι ο Μακρόν δεν είναι ο πρώτος Γάλλος πολιτικός άνδρας που επιλέγει τα γάντια του μποξ για να στείλει πολιτικά μηνύματα. Πολύ πριν από αυτόν, ο πρώτος πολιτικός που είχε εμφανιστεί με γάντια του μποξ ήταν ο πατέρας της Μαρίν Λε Πεν, ο ιστορικός ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζαν-Μαρί Λε Πεν.

 

Souvenez-vous, le journaliste Paul Amar avait été viré de la télévision pour avoir osé proposer à Bernard Tapie et Jean-Marie Le Pen des gants de boxe alors qu’ils devaient débattre en direct
En 1994, on lui a reproché une grave faute. Une époque de rigueur journalistique révolue pic.twitter.com/jt7f1P1xis

Mike Bresson (@Mike_Bresson) January 15, 2021

Κάτι το οποίο είχε εκμεταλλευτεί ο δημοσιογράφος που τον είχε φιλοξενήσει το 1994 σε ντιμπέιτ μαζί με τον Μπερνάρ Ταπί τοποθετώντας στο τηλεοπτικό τραπέζι δύο ζευγάρια κόκκινα γάντια.

Τότε, όπως σημειώνουν τα γαλλικά ΜΜΕ, πολιτικοί από όλο το φάσμα είχαν κατηγορήσει τον δημοσιογράφο Πολ Αμάρ για λαϊκισμό.

Άλλοι ηγέτες που ήθελαν να επιδείξουν την φυσική τους κατάσταση

Οι μύες του Μακρόν μπορεί να ήταν ένα διάλειμμα από τον «ηγέτη με κοστούμι πίσω από ένα γραφείο» που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αλλά αυτές οι εικόνες σίγουρα δεν ήταν οι πιο περίεργες που τραβήχτηκαν από κορυφαίους πολιτικούς όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσίας, είναι γνωστός για τα φωτογραφικά ακροβατικά του για να προβάλει τη δύναμή του και το 2009 καβάλησε ένα άλογο με γυμνό στήθος.

Ο Πούτιν έχει φωτογραφηθεί να ψαρεύει, να πυροβολεί και να ιππεύει, όπως είπαμε με γυμνό στήθος, να παίζει χόκεϊ επί πάγου, να νικά τους αντιπάλους του στο τζούντο και να κάνει βόλτες με τανκς και υποβρύχια.

Ο ηγέτης των εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ, χρησιμοποίησε παρόμοια τακτική με τον Μακρόν το 2021, ποζάροντας με γάντια κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα κλαμπ πυγμαχίας στο Hull.

Οι πρωθυπουργοί πριν από τον Μπόρις Τζόνσον ήταν γνωστό ότι σήκωσαν τα μανίκια για να δείξουν πόσο σκληρά δούλευαν – αλλά είχαν ασχοληθεί με την τοξοβολία ταυτόχρονα;

Όχι πριν από τον κ. Τζόνσον, σίγουρα όχι μετά από αυτόν. 

Αυτή ήταν μόνο μία από τις πολλές φορές που ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και πρωθυπουργός προσπάθησε να επιδείξει τις σωματικές του ικανότητες.

Έχει επίσης φωτογραφηθεί να παίζει πινγκ πονγκ, μπάσκετ και ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας.

Και ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει όταν έριξε ένα 10χρονο αγόρι στο έδαφος κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ράγκμπι δρόμου στο Τόκιο το 2015;

Μπορεί ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ να μην είναι τόσο ισχυρός σωματικά αλλά το προσπαθεί.

Μόλις τον περασμένο μήνα, σε μια επίσκεψη στο Πλίμουθ, είχε επισκεφθεί μια εγκατάσταση αναρρίχησης.

Φέρεται επίσης να επισκέφθηκε γυμναστήριο και να παρακολούθησε μάθημα αεροβικής γυμναστικής υπό τους ήχους μουσικής της Τέιλορ Σουίφτ σε διακοπές του στο Λος Άντζελες.

Έτσι τουλάχιστον ήθελαν οι εικασίες αυτοπτών μαρτύρων στα social media.

Ίσως ο κ. Πούτιν και ο κ. Μακρόν θα πρέπει να το λάβουν υπόψη – η άσκηση δεν χρειάζεται πάντα να έχει να κάνει με το να δείχνεις σκληρός. Τα πιασάρικα ποπ τραγούδια μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους ηγέτες να… ιδρώσουν.

Πληροφορίες από Skynews

To άρθρο Ο «Ρόκι» Μακρόν, ο «κακοπαιγμένος Πούτιν» και οι ηγέτες που έδειξαν την φυσική τους κατάσταση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρόκι Μακρόν, Πούτιν,roki makron, poutin