Ο Μεντβέντεφ θέλει εξόντωση Ζελένσκι για την «επίθεση» με drones στο Κρεμλίνο- «Περιμένουμε τον Πούτιν στο εδώλιο»

20:26 3/5/2023 - Πηγή: NewsIt

Την εξόντωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και της «κλίκας» του, πρότεινε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ μετά την κατάρριψη των δύο drones πάνω από το Κρεμλίνο. «Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν. Τον αφήνουμε για το δικαστήριο», είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας. 

Η καταγγελλόμενη από τη Μόσχα «επίθεση με drones στο Κρεμλίνο» – για την οποία η ρωσική κυβέρνηση κατηγορεί το Κίεβο – δεν αφήνει άλλη επιλογή από την «εξόντωση» του

Βολοντίμιρ Ζελένσκι και της «κλίκας» του, υπογραμμίζει σε ανάρτησή του σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε ακόμη μια εμπρηστική δήλωση ενός εκ των πιο ένθερμων υποστηρικτών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη του Κιέβου στην επίθεση. «Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν, ούτε στη Μόσχα. Πολεμάμε στη δική μας επικράτεια», τόνισε ο Ζελένσκι.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο έκανε λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια» και «απόπειρα δολοφονίας» του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι η Ρωσία επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματος απάντησης – κάτι που σημαίνει ότι η Μόσχα μπορεί να εκμεταλλευθεί το περιστατικό για να κλιμακώσει περαιτέρω τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε εξαρχής οποιαδήποτε επίθεση από την Ουκρανία με στόχο τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αφότου η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε δύο drones που είχαν στόχο το Κρεμλίνο, κατηγορώντας το Κίεβο για απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου.

The Kremlin says its military and secret services "acted timely" to shoot down the drones.

"Russia reserves the right to take retaliatory measures when and where it sees fit," it added.

Locals nearby posted video overnight of the apparent aftermath. pic.twitter.com/AkUTbYYeiH

max seddon (@maxseddon) May 3, 2023

#Kremlin (Russia) says #Kyiv (#Ukraine) attempted an assassination of Russian President #Putin , reports AFP pic.twitter.com/nSJaNYSkHQ

— Siddhant Anand (@JournoSiddhant) May 3, 2023

Ζελένσκι σε Κρεμλίνο: «Αφήνουμε τον Πούτιν για το δικαστήριο»

«Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν. Τον αφήνουμε για το δικαστήριο. Πολεμάμε στο έδαφός μας, υπερασπιζόμαστε τα χωριά και τις πόλεις μας», τόνισε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ελσίνκι με ηγέτες βορειοευρωπαϊκών χωρών.

«Δεν εξαπολύουμε επιθέσεις στον Πούτιν ή στη Μόσχα. Δεν έχουμε επαρκή οπλισμό για αυτό», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τους λόγους που η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για την επίθεση αυτή στο Κρεμλίνο, ο Ζελένσκι απάντησε ότι «η Ρωσία δεν κερδίζει νίκες» στην Ουκρανία.

«Αυτός (σ.σ. ο Πούτιν) δεν μπορεί πλέον να δώσει κίνητρο στη ρωσική κοινωνία και δεν μπορεί πλέον να στέλνει τον στρατό του να πεθαίνει για το τίποτα», υποστήριξε.

To άρθρο Ο Μεντβέντεφ θέλει εξόντωση Ζελένσκι για την «επίθεση» με drones στο Κρεμλίνο- «Περιμένουμε τον Πούτιν στο εδώλιο» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεντβέντεφ, Ζελένσκι, Κρεμλίνο- Περιμένουμε, Πούτιν,mentventef, zelenski, kremlino- perimenoume, poutin