Το στοίχημα Κασσελάκη στον «νέο» ΣΥΡΙΖΑ – Μπουνάτσα μετά την καταιγίδα ή νέες αποχωρήσεις;

22:03 12/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο κύβος ερρίφθη στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις σημερινές (12.11.23) αποχωρήσεις να σηματοδοτούν μια νέα εποχή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μια πρόκληση για τον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης είδε ένα σημαίνον κομμάτι της εσωτερικής «αντιπολίτευσης» να φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αντιδράσεις προερχόμενες από στελέχη που δεν ανήκουν στο αριστερότερο

τμήμα του κόμματος.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα πυρά που δέχτηκε από τους Γιάννη Ραγκούση και Θανάση Θεοχαρόπουλο. 

Είναι μια πρόκληση για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εξομαλύνει γρήγορα τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, μιας κι η μπουνάτσα μετά την καταιγίδα μόνο σίγουρη δεν γίνεται να θεωρείται. 

Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να μην έχει ολοκληρωθεί, με τον επόμενο χρονικό διάστημα να κρίνεται ως επίσης κρίσιμο. 

Την αρχή έκανε σήμερα ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του και παράλληλα την αγανάκτησή του για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Αργότερα, τη σκυτάλη των αποχωρήσεων πήρε η «Ομπρέλα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, αλλά και από το μέλος της «Ομπρέλας» Πέτυ Πέρκα, να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες, κάτι που αρνήθηκαν. 

Το ίδιο ζήτησε και από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογολου.

Το εν λόγω ζήτημα κρίνεται ως σημαντικό από την πλευρά Κασσελάκη, ο οποίος αναμένεται να επιμείνει. 

Εάν του περάσει, τότε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα μειωθεί στα 45 μέλη.

Από την πλευρά τους, οι Έφη Αχτσιόγλου και Διονύσης Τεμπονέρας εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί γρίφο, τόσο για το αν ο Στέφανος Κασσελάκης κατορθώσει να διαμορφώσει νέες ισορροπίες στο εύθραυστο εσωτερικό του κόμματος όσο και για το αν θα εξακολουθεί να δέχεται σφοδρά… φίλια πυρά. 

To άρθρο Το στοίχημα Κασσελάκη στον «νέο» ΣΥΡΙΖΑ – Μπουνάτσα μετά την καταιγίδα ή νέες αποχωρήσεις; δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ -, Κασσελάκη - Μπουνάτσα,syriza -, kasselaki - bounatsa