Ο κορονοϊός “γκρεμίζει” τα χρηματιστήρια! Καταποντίζονται οι μετοχές

16:50 25/2/2020 - Πηγή: NewsIt

Κορονοϊός και στα χρηματιστήρια με τις μετοχές στις αγορές να υποχωρούν σήμερα  στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από δύο μήνες.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν χθες τη χειρότερη ημερήσια πτώση τους από τον Ιούνιο του 2016 καθώς οι ανησυχίες που έχει επιφέρει ο κορονοϊός και η εξάπλωσή του σε όλο τον κόσμο έχουν επηρεάσει και τις αγορές.

Σήμερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε αρχικά άνοδο 0,6% στο Λονδίνο, αλλά στη συνέχεια υποχώρησε κατά 0,3%, ενώ οι μετοχές στην Ιταλία έχασαν 0,3% παρατείνοντας

τις προηγούμενες απώλειες, καθώς είναι η χώρα που έχει χτυπήσει περισσότερο ο κορονοϊός στην Ευρώπη.

Ο νέος κορονοϊός έχει μολύνει πάνω από 80.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ μέχρι χθες ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα ήταν 2.663.

Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει πει ότι η επιδημία στην Κίνα έφθασε στο αποκορύφωμά της μεταξύ 23 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου και έκτοτε υποχωρεί.

«Παρά την αυξημένη αβεβαιότητα στην Ευρώπη, υπάρχουν καλές ενδείξεις ότι η Κίνα καταφέρνει να περιορίσει την επιδημία εκεί», δήλωσε ο Μαρκ Χάφελε, επικεφαλής επενδύσεων στην UBS Global Wealth Management.

«Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Κίνα εκτός Χουμπέι είναι τώρα σε πολύ χαμηλά επίπεδα, πράγμα που θα επιτρέψει στην οικονομική δραστηριότητα να εξομαλυνθεί και την αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα να αρχίσει να αποκαθίσταται, συμβαδίζοντας με το βασικό μας σενάριο».

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI, που παρακολουθεί μετοχές σε 47 χώρες, σημείωσε πτώση 0,33% στις 14:37 ώρα Ελλάδας. Ο δείκτης υπέστη χθες τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων δύο ετών.

Νωρίτερα στην Ασία, η αγορά της Νότιας Κορέας κατάφερε να σημειώσει άνοδο 0,6% βοηθώντας τον ευρύτερο δείκτη MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας να κλείσει στα ίδια επίπεδα. Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε πτώση 3,4% ενώ τα blue chips στη Σανγκάη σημείωσαν πτώση 1,6%.

To άρθρο Ο κορονοϊός “γκρεμίζει” τα χρηματιστήρια! Καταποντίζονται οι μετοχές δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα