Ο ελιγμός του Τσίπρα πριν από το Συνέδριο και η δυσαρέσκεια των «53»

09:59 8/4/2022 - Πηγή: NewsIt

Με έναν ελιγμό επιχείρησε να εκτονώσει την ένταση στο εσωτερικό του κόμματος του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, λίγες μέρες πριν την έναρξη του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην χθεσινή (07.04.2022) συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας

πρότεινε την εκλογή του προέδρου από όλα τα μέλη τα οποία θα γραφτούν μέχρι και την τελευταία ημέρα, ενώ αντίθετα για την Κεντρική Επιτροπή θα ψηφίσουν όσοι έχουν γραφτεί μέχρι τις 21 Μαρτίου του 2022.

Δηλαδή για την ΚΕ θα ψηφίσουν τα 61.000 μέλη που είναι εγγεγραμμένα μέχρι και το τέλος του προηγούμενου μήνα, ενώ για την θέση του προέδρου όσοι εγγραφούν στους κομματικούς καταλόγους μέχρι και τις 15 Μαΐου, όταν θα εκλεγεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι οι «53» εμφανίστηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο ενοχλημένοι από το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε διέρρευσαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τους συνέδρους. Επέμειναν ακόμα ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή της ΚΕ και του προέδρου από την βάση του κόμματος δεν βοηθούν την όλη διαδικασία.

Τα στελέχη της «Ομπρέλας», ερμηνεύοντας την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, λένε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την κίνηση αυτή αφού στην πραγματικότητα έχει εξασφαλίσει ότι οι προτάσεις του θα περάσουν στο συνέδριο με ευρεία πλειοψηφία.

Από την άλλη πλευρά, οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα αποσκοπεί στο να εκτονώσει το κλίμα έντασης προκειμένου το συνέδριο να ασχοληθεί με τα πραγματικά σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας. 

To άρθρο Ο ελιγμός του Τσίπρα πριν από το Συνέδριο και η δυσαρέσκεια των «53» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα