Ντόναλντ Τραμπ: Η ποινική δίωξη είναι πολιτικός διωγμός και ανάμιξη στις εκλογές του 2024

06:40 31/3/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του από τη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης.

Ο Τραμπ κατήγγειλε πολιτικό διωγμό, «κυνήγι μαγισσών» και «ανάμιξη στις εκλογές» του 2024, στις οποίες ελπίζει να «ανακαταλάβει» τον Λευκό Οίκο.

«Αυτός είναι πολιτικός διωγμός και ανάμιξη στις εκλογές στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία», υποστήριξε σε ανακοίνωσή

του ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, προεξοφλώντας πως η υπόθεση αυτή θα αποβεί «σε βάρος του Τζο Μπάιντεν», του διαδόχου του και πιθανού αντιπάλου του στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

«Με διώκουν επειδή ξέρουν πως θα είμαι στο πλευρό του αμερικανικού λαού και ότι δεν μπορώ να έχω δίκαιη δίκη στη Νέα Υόρκη», υποστήριξε ο Τραμπ αναφερόμενος στη γενέτειρά του, παραδοσιακά οχυρό των δημοκρατικών.

Την ίδια ώρα σφοδρές είναι οι και οι αντιδράσεις στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών για την ποινική δίωξη.

Θα παραδοθεί την Τρίτη

Η εισαγγελία του Μανχάταν πάντως ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με δικηγόρο του Τραμπ για να οργανωθεί η παράδοσή του ενώπιον της δικαιοσύνης της Νέας Υόρκης.

«Επικοινωνήσαμε απόψε με δικηγόρο του Τραμπ για να συντονιστεί η παράδοσή του ενώπιον του εισαγγελέα του Μανχάταν για την απαγγελία κατηγοριών ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης», ανέφερε σε λακωνική ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να παραδοθεί οικειοθελώς στη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης για να του απαγγελθούν κατηγορίες την Τρίτη 4η Απριλίου.

To άρθρο Ντόναλντ Τραμπ: Η ποινική δίωξη είναι πολιτικός διωγμός και ανάμιξη στις εκλογές του 2024 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντόναλντ Τραμπ, 2024,ntonalnt trab, 2024