Ντοκουμέντο: Οι πρώτες βοήθειες και η μεταφορά της 16χρονης μετά τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο - Διατάχθηκε έρευνα

18:03 30/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Οπτικό υλικό – ντοκουμέντο από την στιγμή που η 16χρονη κοπέλα βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Νέο Ηράκλειο αλλά και κατά τη μεταφορά της από τους διασώστες του ΕΚΑΒ φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Στη φωτογραφία που εξασφάλισε το newsit.gr,

αποτυπώνεται ένας πολίτης, ο οποίος έχει σκύψει πάνω από την ανήλικη, η οποία φέρεται να τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά από αντιφασιστική συναυλία το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (28.10.2023).
Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, ο νεαρός άντρας με το ένα του χέρι κρατάει τον ώμο της πεσμένης κοπέλας, ενώ με το άλλο προσπαθεί να της δώσει νερό για να τη συνεφέρει.

Όσον αφορά στο βίντεο-ντοκουμέντο, διάρκειας 54 δευτερολέπτων, το οποίο είναι τραβηγμένο από δύο διαφορετικές κάμερες της περιοχής, διακρίνονται ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τραυματιοφορείς. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ θα διασχίσουν με το φορείο το δρόμο και θα φτάσουν στο σημείο του πεζοδρομίου όπου βρίσκεται η 16χρονη κοπέλα. Θα την ανεβάσουν στο φορείο και στην συνέχεια την μεταφέρουν εντός του ασθενοφόρου.

Το άγριο περιστατικό έγινε το βράδυ του Σαββάτου (28.10.2023), μετά την αντιφασιστική συναυλία στο Θεατράκι στον σταθμό του ΗΣΑΠ. Η ανήλικη βρίσκεται στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» ενώ η ιατροδικαστής που εξέτασε την 16χρονη, φέρεται να είπε ότι τα τραύματά της συνάδουν με πτώση και δεν προήλθαν από κάποιο αντικείμενο. Η εκτίμηση είναι ότι έπεσε και μετά την ποδοπάτησαν και άλλοι που έτρεχαν.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ πραγματοποιούσαν έρευνα για να βρουν ομάδα ατόμων που είχε μπει σε κατάστημα στο Νέο Ηράκλειο και είχε προκαλέσει τραυματισμό 2 ατόμων. Τότε, όπως λέει η αστυνομία, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα περίπου 50 ατόμων που με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν με σφοδρότητα με πέτρες και μπουκάλια και αμέσως διασπάστηκαν, χωρίς οι αστυνομικοί να προβούν σε χρήση του εξοπλισμού τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την αποχώρηση των ατόμων οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τη 16χρονη, που φορούσε μαύρα ρούχα, γάντια, χειρουργική μάσκα και κουκούλα, να βρίσκεται στο έδαφος, ενώ διαπίστωσαν ότι ήταν τραυματισμένη στο κεφάλι.

Όπως υποστηρίζει η ΕΛΑΣ, στην προσπάθεια των αστυνομικών να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, ομάδα 100 έως 150 ατόμων, έχοντας ομοίως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φέροντας καδρόνια, ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια και λοιπά αντικείμενα, εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος των αστυνομικών, που είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένες φθορές σε 2 υπηρεσιακά οχήματα και τον τραυματισμό 2 αστυνομικών.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνου θα διενεργηθεί από το τμήμα εγκλημάτων κατά της ζωής της ΕΛΑΣ κατεπείγουσα προκαταρκτικής εξέτασης για τον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο.

Ο κύριος Ελευθεριάνος ζητάει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί τα κακουργήματα της απόπειρα ανθρωποκτονίας ή της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή ζητείται να ληφθεί κατάθεση από την παθούσα όταν αυτό σταθεί εφικτό, να ληφθούν καταθέσεις από οικεία της πρόσωπα, να διαβιβαστούν τα έγγραφα του ιατρικού φακέλου και να αναζητηθεί οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες στην περιοχή.

To άρθρο Ντοκουμέντο: Οι πρώτες βοήθειες και η μεταφορά της 16χρονης μετά τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο - Διατάχθηκε έρευνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντοκουμέντο, 16χρονης, Νέο Ηράκλειο,ntokoumento, 16chronis, neo irakleio