Νηνεμία μετά την «καταιγίδα» από την παρέμβαση Καραμανλή - Το μήνυμα του πρωθυπουργού από τη γενέτειρα των Καραμανλήδων

06:26 2/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Νηνεμία μετά την καταιγίδα. Αυτό επεδίωξαν και οι δύο πλευρές λίγες ώρες μετά την ηχηρή παρέμβαση Καραμανλή για την υπόθεση των υποκλοπών.

“Κανένα «άδειασμα» προς τον Πρωθυπουργό και καμία αιχμή προς την Κυβέρνηση δεν υπήρχε στην τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού” δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά τη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας ότι η παρέμβαση του κ. Καραμανλή κινείται στο ίδιο μήκος κύματος που κινήθηκε από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση.

“Από την πρώτη στιγμή, ο Πρωθυπουργός είπε ότι θέλει έργω και λόγω να υπάρξει απόλυτη διαλεύκανση στην υπόθεση αυτή,

να μην υπάρξει καμία σκιά. Να υπάρξει, με λίγα λόγια, άπλετο φως. Από την άλλη, ο πρώην Πρωθυπουργός, χθες, ξεκαθάρισε ότι είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι η Κυβέρνηση έχει την παραμικρή ευθύνη για την υπόθεση αυτή” πρόσθεσε με έμφαση.

Κύκλοι Καραμανλή: Είπε τα αυτονόητα

Να καταλαγιάσει ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε επιχείρησε και η πλευρά του Κώστα Καραμανλή. Μέσω συνεργατών του ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ έσπευσε να τονίσει ότι τα όσα είπε στα Ανώγεια για την υπόθεση των παρακολουθήσεων δεν συνιστούσαν… αιχμές. “Συνεργάτες του Κ. Καραμανλή καλούν τον οποιονδήποτε να διαβάσει προσεκτικά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού. Θα αντιληφθεί ότι δεν εμπεριείχε αιχμές κατά της κυβέρνησης και ότι ο Κ. Καραμανλής είπε αυτονόητα πράγματα ώστε ο δημόσιος βίος να μην δηλητηριάζεται από σκιές και φήμες” ήρθε η απάντηση από το γραφείο του.

Δεν υπάρχει ωστόσο αμφιβολία ότι η παρέμβαση Καραμανλή προκάλεσε αρχικά μία αμηχανία στο Πρωθυπουργικό γραφείο και ότι στην πραγματικότητα γραμμές της τοποθέτησης του συμμερίζονται και στελέχη τα οποία δεν ανήκουν κατ’ ανάγκη στην λεγόμενη “Καραμανλική δεξιά”.

Η κυβέρνηση σε κάθε τόνο παραπέμπει στις πρωτοβουλίες που έλαβε από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η υπόθεση και στο γεγονός ότι πλέον ερευνάται τόσο από τη Δικαιοσύνη, όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Φυγή προς τα μπρος μέσω ΔΕΘ

Το “στοίχημα” των επόμενων ημερών είναι η… φυγή προς τα μπρος, και αυτό θα επιδιώξει ο Πρωθυπουργός από τη Διεθνή ‘Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα εξαγγείλει το νέο πακέτο μέτρων στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Παράλληλα συνεχίζει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, επιδιώκοντας την επαφή με τους πολίτες, ειδικά σε περιοχές όπου η ΝΔ έχει δημοσκοπική φθορά.

Μήνυμα από τις Σέρρες…

Και βέβαια δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός επέλεξε μία ημέρα μετά την παρουσία του Κώστα Καραμανλή στην Κρήτη να βρεθεί στις Σέρρες, τη γενέτειρα των Καραμανλήδων, από όπου έπλεξε το εγκώμιο του Εθνάρχη.

Ο έτερος ανιψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Κώστας, υπουργός της κυβέρνησης του, του είχε ετοιμάσει θερμή υποδοχή, με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να παρατηρεί ότι η συγκέντρωση έμοιαζε… προεκλογική. Ωστόσο, για άλλη μία φορά επέμεινε ότι οι κάλπες θα στηθούν το 2023.

To άρθρο Νηνεμία μετά την «καταιγίδα» από την παρέμβαση Καραμανλή - Το μήνυμα του πρωθυπουργού από τη γενέτειρα των Καραμανλήδων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα