Νίκαια: Είχαν ρημάξει τα αυτοκίνητα στα Γ’ Νεκροταφείο και συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο

23:07 16/6/2021 - Πηγή: NewsIt

Στη σύλληψη δυο Ελλήνων, 39 και 49 ετών, προχώρησαν οι αρχές μετά από συστηματικές κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα στο Γ’ Κοιμητήριο Αθηνών στη Νίκαια.

Παράλληλα αναζητούνται ακόμη 4 Έλληνες και ένας αλλοδαπός οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Ο αλλοδαπός κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι δυο άνδρες

έφτασαν με ένα όχημα στο Γ΄ Κοιμητήριο Αθηνών στη Νίκαια και παραβίασαν σταθμευμένο αυτοκίνητο όπου αφαίρεσαν μια τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά είδη.

Στη συνέχεια, διέφυγαν προς την περιοχή του Κερατσινίου όπου πέταξαν τα κλοπιμαία σε ένα θάμνο για να γυρίσουν να τα πάρουν αργότερα ενώ πρόλαβαν να πάρουν και από άλλο όχημα ένα τσαντάκι με χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ τους εντόπισαν στην περιοχή του Ασπροπύργου, τους ακινητοποίησαν ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατσαβίδι, σφυρί θραύσης τζαμιών και χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με την έρευνα τα μέλη της συμμορία μετέβαιναν στο Γ΄ Κοιμητήριο Αθηνών, αναζητώντας οχήματα προς διάρρηξη ανυποψίαστων πολιτών που επισκέπτονταν το νεκροταφείο και τα στάθμευαν στο σημείο.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας στη συνέχεια παρέδιδαν τις κλεμμένες ηλεκτρονικές συσκευές στον αλλοδαπό συνεργό τους, ο οποίος τις διέθετε προς πώληση στο κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών ιδιοκτησίας του, στην περιοχή της Ομόνοιας.

Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν ακόμη 24 περιπτώσεις κλοπών από οχήματα στο Γ’ Κοιμητήριο Αθηνών, που διαπράχθηκαν με τον ίδιο τρόπο δράσης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

To άρθρο Νίκαια: Είχαν ρημάξει τα αυτοκίνητα στα Γ’ Νεκροταφείο και συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα