Νετανιάχου: «Το καθεστώς του Ιράν είναι αδύναμο και οι επιθέσεις του Ισραήλ μπορούν ίσως να το ανατρέψουν»
Αποκαλυπτικός ήταν ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε σημερινή (15.06.2025) συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Μπρετ Μπάιερ του Fox News για την εκπομπή του «Special Report», σχετικά με την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων ενάντια στο Ιράν.
Το Ισραήλ ξεκίνησε την επιχείρηση «Rising Lion», με μια αιφνιδιαστική επίθεση το πρωί της Παρασκευής (13.05.2025), η οποία όχι μόνο εξουδετέρωσε ανώτατα στελέχη της ιεραρχίας
Το Ιράν έχει ορκιστεί να «ανοίξει τις πύλες της κόλασης» σε αντίποινα, ωστόσο η ισραηλινή πλευρά δεν πτοείται και υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ σκότωσε τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης, Ταξίαρχο Μοχάμεντ Καζεμί και τον αναπληρωτή του, Χασάν Μοχακίκ.
Στην συνέχεια ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε κατηγορηματικά ότι το Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να εξαλείψει την «υπαρξιακή απειλή» που θέτει η Τεχεράνη.
Ερωτηθείς αν η αλλαγή καθεστώτος είναι κομμάτι της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ, ο Νετανιάχου απάντησε: «Σίγουρα θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα, επειδή το καθεστώς του Ιράν είναι πολύ αδύναμο».
«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να επιτύχουμε τον διπλό μας στόχο, να εξαλείψουμε… δύο υπαρξιακές απειλές, την πυρηνική απειλή και την απειλή των βαλλιστικών πυραύλων», δήλωσε ο Νετανιάχου στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την έναρξη των επιθέσεων του Ισραήλ κατά του Ιράν.
«Ενεργήσαμε, για να σώσουμε τους εαυτούς μας, αλλά παράλληλα, νομίζω, για να προστατεύσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας, αλλά και τον κόσμο από αυτό το εμπρηστικό καθεστώς. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το πιο επικίνδυνο καθεστώς στον κόσμο να έχει τα πιο επικίνδυνα όπλα στον κόσμο», είπε.
Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι ο τρέχων στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης δεν είναι η αλλαγή καθεστώτος, αλλά η διάλυση των πυρηνικών και βαλλιστικών πυραυλικών προγραμμάτων του Ιράν.
Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι η επιχείρησή του θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες και ο Νετανιάχου έχει προτρέψει ανοιχτά τον ιρανικό λαό να εξεγερθεί ενάντια στους ισλαμιστές κληρικούς ηγέτες του.
Όταν ρωτήθηκε για ρεπορτάζ του Reuters που ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε ισραηλινό σχέδιο τις τελευταίες ημέρες για τη δολοφονία του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο Νετανιάχου, είπε: «Υπάρχουν τόσες πολλές ψευδείς αναφορές για συνομιλίες που δεν έγιναν ποτέ και δεν πρόκειται να επεκταθώ σε αυτό».
«Αλλά μπορώ να σας πω ότι πιστεύω ότι κάνουμε ό,τι χρειάζεται, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Και νομίζω ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν τι είναι καλό για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Ωστόσο, είπε ότι είχε ενημερώσει τον Τραμπ πριν από τη στρατιωτική δράση της Παρασκευής. Αμερικανοί πιλότοι καταρρίπτουν ιρανικά drones που κατευθύνονται προς το Ισραήλ, συμπλήρωσε ο Νετανιάχου.
To άρθρο Νετανιάχου: «Το καθεστώς του Ιράν είναι αδύναμο και οι επιθέσεις του Ισραήλ μπορούν ίσως να το ανατρέψουν» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Χαλκιδική: Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση ΚΤΕΛ - Αναφορές για αρκετούς τραυματίες
- Το κάθισμα του κυβερνήτη προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους της Air India
- Reuters: Βέτο Τραμπ στην εκτέλεση του Χαμενεΐ από τον Ισραηλινό Στρατό
- Πρωτοφανείς Ιρανικές επιθέσεις στο Ισραήλ
- Μέση Ανατολή: Πόλεμος με παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις
- Τραγωδία στη Ρόδο: Κοριτσάκι 3 ετών πνίγηκε σε πισίνα - Ήταν σε παιδικό πάρτι μαζί με τη γιαγιά του
- Ένας 38χρονος λουόμενος πνίγηκε στις Καλύβες Χαλκιδικής
- Ισραηλινό πλήγμα σε απόσταση 2.300 χιλιομέτρων εντός του Ιράν – Τι μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΕΡΤΝews
- Το Σαββατοκύριακο των Αγίων Πάντων του Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου
- Νέο κύμα ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων - Εκρήξεις σε πολλές ισραηλινές πόλεις
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Το κάθισμα του κυβερνήτη προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους της Air India
- Παρί – Μονακό 94-82: Ο τρομερός Τι Τζέι Σορτς διέλυσε την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη
- Της κολάσεως σε πτήση με προορισμό την Ίμπιζα – Νταής προκαλούσε σε καβγά, μεθυσμένοι έκαναν εμετό παντού
- Ασύλληπτος Μόντο Ντουπλάντις: Πέρασε τα 6.28μ. και έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ
- Πετρολούκας Χαλκιάς: Η καταξίωση του σπουδαίου κλαρινίστα και οι δύο συμφορές που σημάδεψαν τη ζωή του
- Ο Εμμανουήλ Καραλής πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή εμφάνισή του στο Diamond League της Στοκχόλμης
- Συγκλονίζει ο καρκινοπαθής που κατήγγειλε πως πήρε 1 χρόνο μετά τη βιοψία του: «Αντί συγγνώμης μου ζητούν τα ρέστα»
- Ρόδος: 3,5 χρόνων κορίτσι πνίγηκε σε πισίνα – Υπεράνθρωπη η προσπάθεια των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή
- Καιρός αύριο: Μπουρίνια στη δυτική Ελλάδα – Μέχρι 33 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο
- Ισραήλ: «Μην πάτε σε Αθήνα και Λάρνακα» λένε οι αρχές στους Ισραηλινούς που ψάχνουν τρόπο να επιστρέψουν

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Νετανιάχου: «Το καθεστώς του Ιράν είναι αδύναμο και οι επιθέσεις του Ισραήλ μπορούν ίσως να το ανατρέψουν»
- Ολυμπιακός: Ώρα ΜακΚίσικ για τους Πειραιώτες – Ραντεβού για το μέλλον του Αμερικανού
- Ρόδος: Χωρίς σφυγμό έφτασε στο νοσοκομείο η 3χρονη που πνίγηκε σε πισίνα – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης
- Ένταση στην πορεία για την Παλαιστίνη στο Σύνταγμα: Πλήθος κόσμου φώναξε συνθήματα κατά του πολέμου – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
- Μπάγερν Μονάχου – Όκλαντ Σίτι 10-0: Αδιανόητη πρεμιέρα για τους Βαυαρούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
- Νέα επικοινωνία Τραμπ με Ερντογάν για το μεσανατολικό – «Να υπάρξει άμεσα δράση για την αποτροπή ανάφλεξης»
- Ισραήλ: Νεκρός ο αρχηγός μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν – Πολίτες εγκαταλείπουν την Τεχεράνη
- Ιράν: Νεκρός ο αρχηγός μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης – Νέα πλήγματα του Ισραήλ στην Τεχεράνη
- Λεπενιώτης: «Το πιο καρυδάτο πρωτάθλημα της σύγχρονης εποχής του μπασκετικού Ολυμπιακού»
- Ισραήλ: Έλληνας σώζεται την τελευταία στιγμή τρέχοντας στο καταφύγιο – «Μου γράφουν να πεθάνω»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μέση Ανατολή: Πόλεμος με παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις
- Κωστούλας: Το βίντεο με το οικογενειακό ταξίδι στην Αγγλία για τη μεταγραφή στη Μπράιτον
- Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η Μπάγερν δεν λυπήθηκε την Όκλαντ Σίτι την οποία και διέλυσε με 10-0
- Τραμπ: Απέρριψε ισραηλινό σχέδιο για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους
- Παράσυρση πεζών σε στάση ΚΤΕΛ στο Παλιούρι Χαλκιδικής - Ι.Χ. εξετράπη της πορείας του
- Πετρολούκας Χαλκιάς: Πέθανε ο «Θρύλος» του κλαρίνου και της παραδοσιακής μουσικής
- Απίστευτος Ντουπλάντις: Διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ με άλμα 6,28 μ.
- Τζόκερ σήμερα 15/6/25: Οι αριθμοί της κλήρωσης 2923
- Υπάρχει εξήγηση για τα δέκα γκολ που δέχθηκε η Όκλαντ Σίτι από την Μπάγερν