Νέο «σφυροκόπημα» σε Χάρκοβο και Μικολάγιφ - Χτύπημα σε νοσοκομείο στο Ρούμπιζνε - Αναφορές για νεκρούς

21:26 3/4/2022 - Πηγή: NewsIt

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να «σφυροκοπούν» πόλεις στην Ουκρανία, όπως το Χάρκοβο, το Μικολάγιφ και το Ρούμπιζνε, με αναφορές για νεκρούς και τραυματίες.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, πλήγμα δέχθηκε και νοσοκομείο στο Ρούμπιζνε, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο.

Η κοινότητα αυτή βρίσκεται κοντά στο Λουγκάνσκ, στην περιφέρεια του Ντονμπάς και έχει βομβαρδιστεί πολλές φορές από την αρχή του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου.

Βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα και το Χάρκοβο, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ουκρανίας, σκοτώνοντας και

τραυματίζοντας, όπως ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

«Το απόγευμα, οι κατακτητές βομβάρδισαν την περιφέρεια Σλομπίντσκι του Χαρκόβου», ανέφερε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης Ολέχ Σινιεχούμποφ.

«Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μεταξύ των πολιτών. Μέχρι στιγμής υπάρxoυν 23 θύματα, μεταξύ των οποίων είναι και παιδιά», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι είναι οι νεκροί.

Ένας νεκρός στο Μικολάγιφ

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς επίσης, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 14 τραυματίστηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό στο Μικολάγιφ, στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Βιτάλι Κιμ μέσω του Telegram.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας έφηβος 15 ετών.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι καταγγελίες της σφαγής στην πόλη Μπούτσα με εκατοντάδες νεκρούς, με την Ουκρανία να την αποδίδει στους Ρώσους που έφυγαν από την περιοχή.

To άρθρο Νέο «σφυροκόπημα» σε Χάρκοβο και Μικολάγιφ - Χτύπημα σε νοσοκομείο στο Ρούμπιζνε - Αναφορές για νεκρούς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο, Χάρκοβο, Μικολάγιφ - Χτύπημα, Ρούμπιζνε - Αναφορές,neo, charkovo, mikolagif - chtypima, roubizne - anafores