Νέο ρεκόρ πωλήσεων smartphone κινητών το 2023 για τη realme: Συνέντευξη με τον CEO Ευρώπης Francis Wong

12:18 9/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου η τεχνολογία στις smartphone συσκευές αναπτύσσεται ταχύτατα, τα smartphone κινητά realme, ηγούνται των εξελίξεων και κατακτούν με ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης τους καταναλωτές.

Χάρη στην τεχνολογική τους υπεροχή, τις υψηλές επιδόσεις και τον ευφάνταστο σχεδιασμό από διάσημους designers, σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές, έχουν ήδη κερδίσει 100 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, με δυναμική να φτάσουν τα 200 εκατομμύρια το 2023.

Το realme αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand στον κόσμο και η πορεία του στην Ελλάδα

είναι ανάλογη, δεδομένου ότι η realme Greece βρίσκεται ήδη στην κορυφαία πεντάδα των smartphone.

Για την εντυπωσιακή πορεία της realme από το 2018 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, τις συνθήκες της αγοράς και τη στρατηγική ανάπτυξης στην Ελλάδα και τον κόσμο μιλά στο newsit.gr o Francis Wong, διευθύνων σύμβουλος της realme Europe.

 

Από τότε που τα smartphone realme μπήκαν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά μέχρι σήμερα πώς θα χαρακτηρίζατε την αποδοχή του κόσμου;

Με την είσοδο μας στην ελληνική αγορά, βρήκαμε ένα κοινό με γνώσεις τεχνολογίας, πρόθυμο να αγκαλιάσει ακόμα και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ιδιαίτερα στα smartphone. Οι Έλληνες καταναλωτές εκτιμούν έναν συνδυασμό αξίας και καινοτομίας, κάτι που ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις βασικές αρχές της realme.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι προτιμήσεις των καταναλωτών μπορεί να διαφέρουν σε διαφορετικές αγορές. Στη realme, αναγνωρίζουμε αυτές τις παραλλαγές και στοχεύουμε να προσφέρουμε μια ποικίλη γκάμα προϊόντων που καλύπτει διάφορα τμήματα τιμών και τις ανάγκες των πελατών. Η προσέγγισή μας επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ απόδοσης, χαρακτηριστικών και προσβασιμότητας, παρέχοντας τεχνολογία αιχμής σε προσιτές τιμές.

Μέσω των πληροφοριών που αποκτήθηκαν από χρήστες realme, εντοπίσαμε βασικά χαρακτηριστικά στα οποία δίνουν προτεραιότητα οι Έλληνες καταναλωτές στα smartphone: εξαιρετικές δυνατότητες κάμερας, απόδοση, καθηλωτικές οθόνες, άφθονο χώρο αποθήκευσης, γρήγορη φόρτιση, συνδεσιμότητα 5G και εξαιρετική σχεδίαση. Δεσμευόμαστε να ικανοποιήσουμε αυτές τις απαιτήσεις.

Με τη σειρά 11 Pro, ξεπερνάμε τα όρια του τι μπορεί να προσφέρει ένα smartphone 5G μεσαίας έως υψηλής επιπέδου κατηγορίας. Αυτή η σειρά δείχνει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε τεχνολογία αιχμής και τη δέσμευσή μας σε προϊόντα υψηλής ποιότητας, παρέχοντας τελικά στους Έλληνες καταναλωτές εξαιρετικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις.

Κοιτάζοντας «μπροστά», τον επόμενο χρόνο θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε προϊόντα που προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία ναυαρχίδας για τους χρήστες μας, χωρίς να διακυβεύεται η αφοσίωσή μας στην παροχή προσβάσιμων επιλογών. Είμαστε σταθεροί στη δέσμευσή μας να μην εγκαταλείψουμε το premium. Καθώς η realme επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα, είμαστε βέβαιοι ότι οι ανταγωνιστικές τιμές μας, σε συνδυασμό με καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας, θα έχουν απήχηση στους καταναλωτές που αναζητούν προσιτές τιμές και προηγμένα χαρακτηριστικά.

 

Κατά πόσο επηρεάζει τις πωλήσεις σας η παγκόσμια τάση για επιβράδυνση του ρυθμού αντικατάστασης του παλιού κινητού με νέο;

Σήμερα, η ποιότητα των smartphone γίνεται καλύτερη σε κάθε brand με την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Εν τω μεταξύ, οι καταναλωτές επιδιώκουν smartphone υψηλότερης ποιότητας.

Ως “εκδημοκρατιστής” τεχνολογίας, η realme εστιάζει επίσης κυρίως στην εισαγωγή τεχνολογίας αιχμής, όπως φωτογραφία, απόδοση, οθόνη, μεγάλο χώρο αποθήκευσης και γρήγορη φόρτιση στην ελληνική αγορά.

Όσον αφορά την ανάπτυξη προϊόντων, έχουμε επιστρέψει στο ανταγωνιστικό εύρος τιμών των 100 έως 400 ευρώ. Μια αξιοσημείωτη επιτυχία ήταν η παρουσίαση του realme C55, που διαθέτει εντυπωσιακά 256 GB αποθηκευτικού χώρου. Αυτό το προϊόν έχει ενισχύσει σημαντικά την εμπιστοσύνη στην επωνυμία realme στα κανάλια πωλήσεών μας. Για να καταδείξουμε τον αντίκτυπο, το realme C55 πέτυχε μια αξιοσημείωτη αύξηση πωλήσεων 300% σε μια μέρα, σε σύγκριση με το προηγούμενο προϊόν, το realme 8, στην ίδια κατηγορία. Επίσης, η σειρά 11 Pro πούλησε διπλάσιες μονάδες από τη σειρά 9 Pro τον πρώτο μήνα στην Ευρώπη. Αυτή η επιτυχία συνέβαλε σημαντικά στην ισχυρή απόδοση της realme στην ευρωπαϊκή αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου του 2023 της Canalys για τις παγκόσμιες αποστολές smartphone, η realme κατέχει πλέον την τέταρτη θέση στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με μερίδιο αγοράς 8% και την πέμπτη θέση στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς 5%. Συγκεκριμένα, η realme είναι η μόνη μάρκα smartphone στην Ευρώπη που πέτυχε ανάπτυξη σε ετήσια βάση το 2023 τρίμηνο, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση 12%, όπως αναφέρει η Counterpoint.

Με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων της realme, τη βελτιστοποίηση του κόστους προϊόντος και την εστίαση των πόρων, η συνολική επιχείρηση πέτυχε κερδοφορία το πρώτο εξάμηνο του 2023. Αναμένουμε φέτος να είναι η πιο κερδοφόρα χρονιά από την είσοδο της realme στην Ευρώπη.

 

Ποιο είναι το target group των realme και ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα;

Όταν ιδρύθηκε η realme το 2018, αντιμετωπίσαμε έντονο παγκόσμιο ανταγωνισμό μεταξύ εκατοντάδων επωνυμιών smartphone και έπρεπε να βρούμε τη θέση μας για να ξεχωρίσουμε διαφοροποιώντας τον εαυτό μας και βρίσκοντας το κοινό-στόχο των νέων.

Εκείνη την εποχή, η αγορά των smartphone ήταν κορεσμένη με παρόμοια και χωρίς έμπνευση σχέδια, ενώ η τεχνολογία αιχμής είχε συχνά υψηλές τιμές. Ταυτόχρονα, η έρευνά μας αποκάλυψε ότι οι νέοι είχαν αναδειχθεί ως κυρίαρχη καταναλωτική δύναμη, οδηγούμενοι από την έντονη επιθυμία για τεχνολογία αιχμής και κομψή αισθητική. Σε απάντηση, η realme έλαβε μια στρατηγική απόφαση να προσφέρει προϊόντα τεχνολογίας άλμα προς τα εμπρός και σχεδιασμού που καθορίζει τις τάσεις, ειδικά για την παγκόσμια δημογραφική ομάδα νέων χρηστών, με στόχο να γίνει η προτιμώμενη επιλογή τους.

Αυτοί οι δύο πυλώνες, η τεχνολογία άλμα προς τα εμπρός και ο σχεδιασμός που καθορίζει τις τάσεις, έγιναν οι ακρογωνιαίοι λίθοι της στρατηγικής διαφοροποίησης της realme. Τα τελευταία πέντε χρόνια, παραμείναμε προσηλωμένοι στην πίστη μας στη συγχώνευση τεχνολογίας και σχεδίασης, παρέχοντας με συνέπεια προϊόντα υψηλής ποιότητας προσαρμοσμένα στις ανάγκες των νέων χρηστών.

Το 2023, η realme παρουσίασε περήφανα πρωτοποριακές καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένου του ταχύτερου smartphone φόρτισης 240W στον κόσμο, του realme GT 3 και του πρώτου smartphone κάμερας 200MP της βιομηχανίας, του realme 11 Pro+, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον πρώην σχεδιαστή της Gucci, MatteoManotto. Αυτά τα επιτεύγματα αποτελούν παράδειγμα της ακλόνητης αφοσίωσής μας στην υπέρβαση των ορίων του δυνατού.

Η νεανική μας ομάδα, με μέσο όρο ηλικίας μόλις 28 ετών, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόκτηση της εύνοιας των νέων καταναλωτών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η βαθιά κατανόησή τους για τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες των συναδέλφων τους έχει συμβάλει στη μοναδική μας θέση στον κλάδο. Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο θα μπορούσαμε να είμαστε η μόνη νέα μάρκα που κατατάσσεται στο Top 10 σε σχεδόν 10 χρόνια στον κλάδο.

 

Το realme έχει χαρακτηριστεί ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand στον κόσμο. Τι σημαίνει αυτό με νούμερα;

Η realme έκανε μια πρωτοποριακή είσοδο στη σκηνή των smartphone το 2018, σημειώνοντας ρεκόρ με τα καινοτόμα προϊόντα της, τις δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης και την ακλόνητη δέσμευσή της για βιώσιμη, πράσινη ανάπτυξη. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, η realme ονομάστηκε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα smartphone στον κόσμο για τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα και κατετάγη 7η στην παγκόσμια αγορά smartphone. Το 2021, η realme συνέχισε το αξιοσημείωτο ταξίδι της επιτυγχάνοντας ένα εξαιρετικό ορόσημο – ξεπερνώντας το ρεκόρ πωλήσεων των 100 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε μόλις 37 μήνες, όπως επιβεβαιώθηκε από το Strategy Analytics. Την ίδια χρονιά, η realme σημείωσε άλλο ένα σημαντικό επίτευγμα καταλαμβάνοντας την 6η θέση στην παγκόσμια αγορά smartphone, καθιστώντας τη νεότερη mainstream μάρκα smartphone στον κόσμο.

Αυτή η αξιοσημείωτη άνοδος μπορεί να αποδοθεί στο αδάμαστο πνεύμα «Dare to Leap» της realme και στο αρχικό της όραμα να ενδυναμώνει τα νεαρά άτομα μέσω της τεχνολογίας άλμα προς τα εμπρός και του σχεδιασμού που διαμορφώνει τις τάσεις, ένα όραμα που είχε βαθιά απήχηση στη νεολαία παγκοσμίως.

Και το πιο σημαντικό ορόσημο είναι ότι η realme έχει κερδίσει 100 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και το 2023 πλησιάζουμε το σημαντικό ορόσημο των 200 εκατομμυρίων χρηστών.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, φέτος η realme Europe σημείωσε σημαντική επιτυχία, αναδεικνύοντας ως η μοναδική επωνυμία smartphone που κατέγραψε ανάπτυξη στην Ευρώπη κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Επίσης, φέτος, η realme έχει την τιμή να βρίσκεται στη λίστα Impact του Fortune China για το 2023 στις Startups για την Κίνα, που αναδεικνύει τις εταιρείες με δέσμευση να τα πάνε καλά ενώ κάνουν καλό.

 

Ποιες είναι οι προτεραιότητες της realme παγκοσμίως;

Η Κίνα και η Ευρώπη θα είναι οι βασικές αγορές για τη realme και θα είναι επίσης οι αγορές για μακροπρόθεσμη λειτουργία. Και η Ευρώπη είναι μια αγορά που πρέπει να επιτύχει η realme και ένα σημαντικό βήμα για να γίνει η realme παγκόσμια brand.

Καθώς πλησιάζουμε την 5η επέτειο στην Ευρώπη, η realme Europe ξεκινά ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη 100% ανάπτυξη τα επόμενα τρία χρόνια. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε μερίδιο αγοράς 8% στις βασικές αγορές μας το 2023, αποδεικνύοντας την ακλόνητη αποφασιστικότητά μας σε ένα δύσκολο επιχειρηματικό τοπίο.

Καθώς γιορτάζουμε το ορόσημο των 5 ετών, ξεκινήσαμε το «Σχέδιο Αναρρίχησης Άλμα προς τα Εμπρός» συνοδευόμενο από τέσσερις στρατηγικές πρωτοβουλίες. Ο απώτερος στόχος μας είναι να εδραιώσουμε τη θέση μας ως η προτιμώμενη επιλογή για νέους χρήστες παγκοσμίως. Δείτε πώς σχεδιάζουμε να το πετύχουμε αυτό:

Συνεχίστε να δεσμεύεστε στη στρατηγική προϊόντος «Δεν υπάρχει κυκλοφορία χωρίς νέα τεχνολογία», έτσι ώστε κάθε μεμονωμένη έκδοση realme προϊόντος να είναι ένα προϊόν άλμα προς τα εμπρός, με τουλάχιστον ένα χαρακτηριστικό άλμα προς τα εμπρός που είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο στην κατηγορία του.Επενδύστε στην τεχνολογική καινοτομία, εστιάζοντας στη δημιουργία καινοτομιών στην απόδοση, τη φωτογραφία και το σχεδιασμό, τους τρεις τομείς που οι νέοι χρήστες βρίσκουν πιο σημαντικούς.Επιμείνετε στη στρατηγική «Σταθερή ανάπτυξη, σταδιακή πρόοδος», επικεντρωθείτε στο βασικό τμήμα τιμών των 100-400 ευρώ, φέρνοντας καινοτομίες σε προϊόντα της κατηγορίας τιμών 400-600 ευρώ.Η realme Europe εξακολουθεί να επικεντρώνεται στη συγκέντρωση και ανάπτυξη των βασικών αγορών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας ως τμήμα της αγοράς των Βαλκανίων, της Ισπανίας, της Πολωνίας και της Ιταλίας.

Αυτό το ταξίδι είναι απόδειξη της ακλόνητης αφοσίωσής μας να παρέχουμε στους νέους χρήστες την πιο προηγμένη τεχνολογία και σχεδιασμό, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ένα μέλλον απεριόριστων δυνατοτήτων.

 

Ποια είναι η στρατηγική της επόμενης μέρας για την Ελλάδα?

Οι μελλοντικοί μας στόχοι στην Ελλάδα ευθυγραμμίζονται με τους στόχους μας για την Ευρώπη: να δημιουργήσουμε μια ισχυρή και βιώσιμη παρουσία για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Κατανοούμε τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζουν τόσο η Κίνα όσο και η Ευρώπη ως βασικές αγορές μας και η δέσμευσή μας σε αυτές τις περιοχές είναι ακλόνητη. Η Ευρώπη, ειδικότερα, έχει τεράστια σημασία ως κρίσιμο ορόσημο στο ταξίδι μας προς την παγκόσμια αναγνώριση.

Όπως ανέφερα, το 2023 – η realme Greece αναδείχθηκε ως μία από τις πέντε κορυφαίες μάρκες smartphone στην αγορά, με μερίδιο αγοράς 5%. Αυτό το επίτευγμα αποτελεί απόδειξη της δύναμης της επωνυμίας μας και της αυξανόμενης δημοτικότητας των προϊόντων μας στους Έλληνες καταναλωτές.

Οι μελλοντικοί μας στόχοι είναι ξεκάθαροι και φιλόδοξοι. Παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας να παρέχουμε καινοτόμες, υψηλής ποιότητας συσκευές που δίνουν προτεραιότητα στην ικανοποίηση των πελατών. Επιπλέον, είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε και να ενισχύσουμε συνεργασίες εντός της ελληνικής αγοράς, με στόχο να εδραιώσουμε τη realme ως την αξιόπιστη και προτιμώμενη επιλογή για τους Έλληνες καταναλωτές. Για την επιδίωξη αυτών των στόχων, έχουμε θέσει έναν τολμηρό στόχο για την επόμενη χρονιά – να εξασφαλίσουμε μια εξέχουσα θέση ανάμεσα στις 4 κορυφαίες μάρκες smartphone στην ελληνική αγορά. Αυτός ο στόχος υπογραμμίζει την αφοσίωσή μας να βελτιώνουμε συνεχώς τις προσφορές των προϊόντων μας και να επεκτείνουμε την παρουσία μας στην Ελλάδα.

To άρθρο Νέο ρεκόρ πωλήσεων smartphone κινητών το 2023 για τη realme: Συνέντευξη με τον CEO Ευρώπης Francis Wong δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο, 2023, Συνέντευξη, CEO Ευρώπης Francis Wong,neo, 2023, synentefxi, CEO evropis Francis Wong