Νέο «όχι» στην αποφυλάκιση του πυρηνάρχη Περάματος της Χρυσής Αυγής

15:04 7/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών και σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, για ακόμα μία φορά, απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του πυρηνάρχη Περάματος της Χρυσής Αυγής, Αναστάσιου Πανταζή. 

Ο πυρηνάρχης Περάματος έχει καταδικαστεί και εκτίει τη ποινή του στις φυλακές Δομοκού ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

και για τις επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών και κατά των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ.

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, για μία ακόμα φορά, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του, ζήτησε την «έξοδο» του από τις φυλακές, επικαλούμενος λόγους υγείας τόσο του ίδιου, όσο και των δύο του ανήλικων παιδιών, ενώ αναφέρθηκε και σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η νυν σύζυγός του. 

Επιπλέον η πλευρά του Αν. Πανταζή, που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 24 μηνών φυλάκιση, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι σε λίγους μήνες συμπληρώνει το απαιτούμενο διάστημα για να αιτηθεί υφ’ όρων απόλυσης πριν καν αρχίσει  το εφετείο. 

Το δικαστήριο έκρινε ότι «υπάρχει στάδιο αντιμετώπισης της ασθένειας του με αγωγή» και πως τα ζητήματα της οικογένειας του ανήκουν «στις συνήθεις περιπτώσεις που αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών». 

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε ως μάρτυρας ο ιδιοκτήτης της εταιρίας στην οποία εργαζόταν ο Αν. Πανταζής επισημαίνοντας πως «η οικογένεια του έχει ως μόνη πηγή εσόδων τον ίδιο. Έχουν οικονομικά προβλήματα. Ούτε η πρώην ούτε η νυν σύζυγος εργάζεται».

To άρθρο Νέο «όχι» στην αποφυλάκιση του πυρηνάρχη Περάματος της Χρυσής Αυγής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο, Περάματος, Χρυσής Αυγής,neo, peramatos, chrysis avgis