Νέο ισλαμοφοβικό περιστατικό στις ΗΠΑ - Τρεις Παλαιστίνιοι φοιτητές πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν στο Βερμόντ

21:42 26/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Τρεις Παλαιστίνιοι φοιτητές στις ΗΠΑ έπεσαν θύματα πυροβολισμών τη νύχτα του Σαββάτου (25.11.2023) στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ και νοσηλεύονται τραυματίες, σύμφωνα με το παλιό σχολείο τους στη Δυτική Όχθη.

Το Σχολείο Φίλων της Ραμάλα ανέφερε μέσω του Facebook σήμερα ότι 3 απόφοιτοί του πυροβολήθηκαν κοντά στο Πανεπιστήμιο του Βερμόντ. Οι φοιτητές νοσηλεύονται τραυματίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή ενώ οι Αρχές της περιοχής επιβεβαιώσαν

ότι κλήθηκαν για ένα περιστατικό πυροβολισμών χθες το βράδυ (ώρα ΗΠΑ).

Πρόκειται για τους Χισάμ Αουαρτάνι, φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Μπράουν του Ρόουν Άιλαντ, τον Κινάν Άμπντελ Χαμίντ, που φοιτά στο Κολέγιο Χάβερφορντ της Πενσιλβάνιας και τον Ταχσίν Άχμεντ, φοιτητή στο Κολέγιο Τρίνιτι του Κονέκτικατ.

«Στέλνουμε τις σκέψεις και τις ευχές μας στους ίδιους και τις οικογένειές τους για πλήρη ανάρρωση, λαμβάνοντας υπόψη της σοβαρότητα των τραυμάτων τους, αφού ο Χισάμ πυροβολήθηκε στην πλάτη, ο Ταχσίν στο στήθος και ο Κινάν έχει τραυματιστεί ελαφρά» γράφει το σχολείο στην ανάρτησή του.

Three young Palestinian men, Hisham Awartani, Tahseen Ali and Kenan Abdulhamid, students at Brown and other US universities, were shot last night on their way to a family dinner in Burlington, USA. Their crime? Wearing the Palestinian keffiyeh. They are critically injured. And… pic.twitter.com/OwafFkHwg4

— Husam Zomlot (@hzomlot) November 26, 2023

Η αστυνομία του Μπέρλινγκτον ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε ένα τηλεφώνημα για πυροβολισμούς και όταν πήγαν στο σημείο βρήκαν δύο τραυματίες κοντά στο πανεπιστήμιο και έναν τρίτο σε μικρή απόσταση από τους άλλους.

This morning, ADC was contacted about the shooting, after reviewing the information, we have reason to believe that the shooting was motivated by the three vitims being Arab.

The three victims were wearing a Kuffiyeh and speaking Arabic. A man shouted and harassed the victims, pic.twitter.com/b8yoDvK8Nv

— ADC National (@adc) November 26, 2023

Οι Αρχές δεν αποκάλυψαν τις ταυτότητες των θυμάτων, διευκρινίζοντας μόνο ότι όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Βερμόντ. Ο δράστης παραμένει άγνωστος.

Ministry of Foreign Affairs and Expatriates// condemns the shooting crime targeting three of our students in America pic.twitter.com/mDgIrHxKP0

— State of Palestine – MFA (@pmofa) November 26, 2023

 

Το επεισόδιο αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ βιώνουν αύξηση των ισλαμοφοβικών και αντισημιτικών ενεργειών, όπως των βίαιων επιθέσεων και της παρενόχλησης μέσω του ίντερνετ, μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου.

Οι φοιτητές μιλούσαν μεταξύ τους αραβικά και φορούσαν την παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντίλα, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, το οποίο κάλεσε τις αμερικανικές Αρχές να φροντίσουν ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Επίσης, η Αμερικανοαραβική Επιτροπή Κατά των Διακρίσεων ζήτησε από τις πολιτειακές και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολή του νόμου να ερευνήσουν τους πυροβολισμούς ως έγκλημα μίσους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ και Reuters

To άρθρο Νέο ισλαμοφοβικό περιστατικό στις ΗΠΑ - Τρεις Παλαιστίνιοι φοιτητές πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν στο Βερμόντ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα