Νεκρός ο ένας από τους δράστες του μακελειού στον Καναδά – Αναζητείται ο αδερφός του

06:55 6/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Δυο αδέρφια, ο 31χρονος Ντέιμιεν Σάντερσον και ο 30χρονος Μάιλς είναι οι δράστες της πρωτοφανούς επίθεσης με μαχαίρια σε απομακρυσμένες κοινότητες του Καναδά, όπου ζουν αυτόχθονες. Ο πρώτος βρέθηκε νεκρός και προστέθηκε στη λίστα των θυμάτων του μακελειού της Κυριακής.

Από τις επιθέσεις που έκαναν τα δυο αδέρφια στην επαρχία Σασκάτσουαν, σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι και τουλάχιστον άλλοι 19 τραυματίστηκαν. Ήταν από τις πιο πολύνεκρες στη σύγχρονη ιστορία του Καναδά.

Ο 31χρονος Ντέιμιεν Σάντερσον εντοπίστηκε νεκρός στην Τζέιμς Σμιθ Κρι Νέισον, μια

από τις κοινότητες όπου εκτυλίχθηκαν οι δολοφονίες, ανακοίνωσε η καναδική αστυνομία. Το πτώμα του έφερε «εμφανή τραύματα».

Ο αδελφός του, Μάιλς Σάντερσον, 30 ετών, διαφεύγει τη σύλληψη και εκτιμάται πως μπορεί επίσης να τραυματίστηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία του Καναδά.

Σε βάρος των δύο λευκών αδελφών σχηματίζεται δικογραφία για τους φόνους 10 ανθρώπων και τους τραυματισμούς άλλων 19 σε δυο απομακρυσμένες κοινότητες του κεντρικού Καναδά όπου κατοικούν κατά πλειονότητα αυτόχθονες.

Σύμφωνα με τη Ρόντα Μπλάκμορ, υποδιευθύντρια της βασιλικής χωροφυλακής του Καναδά, ο Μάιλς Σάντερσον ενδέχεται να χρειάζεται γιατρό. «Εκατοντάδες» αστυνομικοί συμμετέχουν στην έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του σε τρεις επαρχίες (Σασκάτσουαν, Αλμπέρτα, Μανιτόμπα).

Ανάμεσα στα πρώτα θύματα που κατονομάστηκαν από τις καναδικές αρχές ήταν μια μητέρα δυο παιδιών, μια 77χρονη χήρα, ένα αγόρι 14 ετών κι ένα μέλος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τις αρχές, κάποια από τα θύματα φέρονται να ήταν στόχοι των δύο υπόπτων, ενώ άλλοι υπέστησαν επιθέσεις κατά τα φαινόμενα τυχαία.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό στηλίτευσε χθες το γεγονός ότι οι επιθέσεις όπως αυτή της Κυριακής έχουν γίνει «υπερβολικά» συχνές στη χώρα.

To άρθρο Νεκρός ο ένας από τους δράστες του μακελειού στον Καναδά – Αναζητείται ο αδερφός του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα