Οι κόρες του Πούτιν και η θετή κόρη του Λαβρόφ στο στόχαστρο των νέων κυρώσεων από ΗΠΑ και ΕΕ

18:17 6/4/2022 - Πηγή: NewsIt

Ακόμη περισσότερες κυρώσεις επιβάλλουν οι ΗΠΑ στη Ρωσία, για να αυξήσουν την οικονομική πίεση στον Βλαντιμίρ Πούτιν, λόγω των φρικτών γεγονότων που συνέβησαν στη Μπούτσα. Στο στόχαστρο των νέων περιορισμών, βρίσκονται ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς και οι κόρες αλλά και η σύζυγος του Ρώσου προέδρου, όπως και η κόρη του Σεργκέι Λαβρόφ.

«Σήμερα κλιμακώνουμε δραματικά το οικονομικό σοκ

επιβάλλοντας πλήρεις κυρώσεις αποκλεισμού στο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ρωσίας, τη Sberbank, και τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζά της, την Alfa Bank», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης σε ενημέρωση δημοσιογράφων, όπως μεταδίδει το CNN. Η σφαγή αμάχων στη Μπούτσα ήταν ο λόγος που επιβάλλονται οι νέοι περιορισμοί.

Σημειώνεται πως η Sberbank κατέχει σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων του ρωσικού τραπεζικού τομέα, με τον αξιωματούχο να προσθέτει ότι οι ΗΠΑ έχουν πλέον μπλοκάρει πλήρως «περισσότερο από τα δύο τρίτα του ρωσικού τραπεζικού τομέα».

Ακόμη, ο ίδιος ανακοίνωσε: «Σε ευθυγράμμιση με την G7 και την ΕΕ, ανακοινώνουμε την απαγόρευση νέων επενδύσεων στη Ρωσία». Αυτό θα εφαρμοστεί με εκτελεστικό διάταγμα που θα υπογράψει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

I made clear that Russia would pay a severe and immediate price for its atrocities in Bucha. Today, along with our Allies and partners, we’re announcing a new round of devastating sanctions. https://t.co/LVqTDIOSvz

President Biden (@POTUS) April 6, 2022

Η κυβέρνηση επιβάλλει επίσης πλήρεις κυρώσεις αποκλεισμού σε μια νέα σειρά ρωσικών ελίτ και των μελών της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένων των ενήλικων κόρες του Πούτιν, Μαρίγια Βορόντσοβα και Κατερίνα Τιχόνοβα, της συζύγου και της κόρης του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Προέδρου και Πρωθυπουργού. της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, και του πρωθυπουργού, Μιχαήλ Μισούστιν.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερους από 140 ολιγάρχες και τα μέλη των οικογενειών τους και πάνω από 400 Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος. Άλλωστε, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου προέδρου είναι κρυμμένα μεταξύ των μελών της οικογένειάς του.

Οι κόρες του Πούτιν και η θετή κόρη του Λαβρόφ

Μετά τις ΗΠΑ, και η ΕΕ εξετάζει να επιβάλλει κυρώσεις στις κόρες του Πούτιν, μετά τη σφαγή αμάχων στη Μπούτσα της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τις Wall Street Journal και Daily Mail, οι Κατερίνα Τιχόνοβα και η Μαρία Βορόντσοβα θα προστεθούν στη λίστα των προσώπων που θα τους επιβληθούν κυρώσεις, λόγω των διασυνδέσεών τους με το καθεστώς του Ρώσου προέδρου.

Η 35χρονη Κατερίνα Τιχόνοβα και η 36χρονη Μαρίγια Βορόντσοβα βρίσκονται στο τελευταίο προσχέδιο της λίστας της Ε.Ε.. Εις βάρος τους αναμένεται να επιβληθεί δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος είχε προβεί σε μερικές αποκαλύψεις για τις κόρες του, όπως ότι είναι απόφοιτες ρωσικών πανεπιστημίων και ότι μιλάνε πολλές ξένες γλώσσες. Σε ό,τι αφορά τη Μαρία Βορόντσοβα, είναι συνιδιοκτήτρια της εταιρείας «Nomenko», η οποία πραγματοποιεί επενδύσεις στην υγεία και την ιατρική περίθαλψη στη χώρα.

Ενώ η Κατερίνα Τιχόνοβα, είναι επικεφαλής σε ινστιτούτο τεχνητής νοημοσύνης στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας και πρώην ακροβάτισσα.

La UE sanciona a las hijas de Putin y EEUU planea también hacerlo. Según The Wall Streety Journal

Maria Putina es copropietaria de Nomeko, una empresa que participa en la construcción de un centro oncológico a las afueras de San Petersburgo, y Katerina Tikhonova. pic.twitter.com/5g9eF6R8oR

— Ubadel (@Ubadel10) April 6, 2022

Ωστόσο, στα ονόματα που θα υπόκεινται σε καθεστώς κυρώσεων έχει μπει και η θετή κόρη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, η 26χρονη Πολίνα Κοβάλεβα, η οποία φαίνεται να… στιγματίστηκε από ένα tweet της Ρωσίδας δημοσιογράφου και ακτιβίστριας, Μαρίας Κονσταντίνοβα.

Η καλλονή θετή κόρη του Σεργκέι Λαβρόφ, είναι το παιδί της επίσημης ερωμένης του υπουργού Εξωτερικών, η οποία διαμένει σε ένα τεράστιο διαμέρισμα στο Κένσινγκτον και το προφίλ της στο Instagram την παρουσιάζει σαν να βρίσκεται σε μόνιμες διακοπές.

Who said you cannot solve a problem with a twitter thread? Polina Kovaleva has been sanctioned today. Her glamorous British life is over. This wouldn't have happened without all of you. Without 70k likes, retweets and all of you talking about it. Thank you. https://t.co/UtyvZdIHLN

— Maria Pevchikh (@pevchikh) March 24, 2022

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία δεν είναι «μόνιμες»

Ωστόσο, δήλωσε ο αξιωματούχος, οι κυρώσεις δεν είναι μόνιμες και ενδέχεται να αντιστραφούν εάν η Μόσχα αλλάξει πορεία στην Ουκρανία. «Είναι ένας φαύλος κύκλος αρνητικών αντιδράσεων. Αρνούμαστε τα πάντα στη Ρωσία και ο συνδυασμός των βημάτων που κάνουμε δημιουργεί αυτή την καθοδική σπείρα που επιταχύνει όσο περισσότερο κλιμακώνει της κινήσεις του ο Πούτιν», είπε αξιωματούχος.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει πει συγκεκριμένα τι πρέπει να κάνει ο Ρώσος πρόεδρος για να αντιστραφούν οι κυρώσεις, αλλά ο αξιωματούχος δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι πρόθυμοι να τις μειώσουν εάν η Ρωσία «αλλάξει πορεία».

«Και αν άλλαζε πορεία, κάποια μέρα, αυτός ο φαύλος κύκλος αρνητικών αντιδράσεων θα επιβραδύνει και θα μπορούσε ενδεχομένως να αντιστραφεί», συνέχισε ο αξιωματούχος. «Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι μόνιμο. Η μόνη πτυχή που είναι μόνιμη είναι οι ζωές που έχει αφαιρέσει και δεν μπορεί ποτέ να τις φέρει πίσω.

Αλλά οι κυρώσεις έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις συνθήκες που επικρατούν και να δημιουργήσουν μόχλευση για το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε», συνέχισε ο αξιωματούχος.

Ανώτερος Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πιθανότατα θα επιβάλει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αργότερα σήμερα Τετάρτη (6.4.2022).

To άρθρο Οι κόρες του Πούτιν και η θετή κόρη του Λαβρόφ στο στόχαστρο των νέων κυρώσεων από ΗΠΑ και ΕΕ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέες, ΗΠΑ, Ρωσία -, Πούτιν, Λαβρόφ,nees, ipa, rosia -, poutin, lavrof