Νέα Υόρκη: Το μετρό που “δεν κοιμάται ποτέ” κλείνει για πρώτη φορά

20:30 30/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Συνυφασμένος με την Νέα Υόρκη και την ιστορία της είναι ο υπόγειος σιδηρόδρομος. Όπως έγινε γνωστό, θα σταματήσει τις νυχτερινές ώρες να λειτουργεί – για πρώτη φορά στα χρονικά – προκειμένου να γίνουν εργασίες απολύμανσης ενάντια στον κορονοϊό.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο, η Νέα Υόρκη θα μείνει χωρίς μετρό  κάθε βράδυ από τις 1 π.μ. έως τις 5 π.μ. για να διευκολυνθεί ο καθαρισμός,

σε μία ιστορική κίνηση.

Σε συνέντευξή του ο Κουόμο πρόσθεσε ότι η απόφαση να σταματήσουν να κινούνται οι συρμοί ελήφθη σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο ως μία αναγκαία ενέργεια για να ανακοπεί η εκρηκτική διασπορά του Covid – 19.

Νέα Υόρκη: Το μετρό που δεν κοιμάται ποτέ!

Στις 27 Οκτωβρίου 1904 ανοίγει η πρώτη υπόγεια γραμμή του νεοϋορκέζικου μετρό. Έμελλε να γίνει το μεγαλύτερο στις ΗΠΑ και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Ο υπόγειος σιδηρόδρομος της Νέας Υόρκης είναι το σύστημα υπόγειων και υπέργειων αστικών σιδηροδρόμων της αμερικανικής μεγαλούπολης, ιδιοκτησία του Δήμου και παραχωρημένος για χρήση και εκμετάλλευση στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών, θυγατρική του Μητροπολιτικού Οργανισμού Συγκοινωνιών.

Είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο εκτεταμένα δίκτυα αστικών συγκοινωνιών στον κόσμο, με 468 σταθμούς σε λειτουργία (422 αν ληφθούν υπ όψιν ως συγκροτήματα σταθμών), 337 χιλιόμετρα διαδρομών που μεταφράζονται σε 1.056 χιλιόμετρα τροχιάς σε χρήση και 1.355 χιλιόμετρα τροχιάς στο σύνολο.

Το 2010 το μετρό εκτέλεσε περισσότερες από 1,5 δισεκατομμύρια διαδρομές με, κατά μέσο όρο, περισσότερους από 5 εκατομμύρια επιβάτες τις καθημερινές, πάνω από 3 εκατομμύρια τα Σάββατα και πάνω από 2 εκατομμύρια τις Κυριακές.

Το μετρό της πόλης της Νέας Υόρκης είναι το 4ο σε κίνηση επιβατών παγκοσμίως μετά του Τόκιο, της Μόσχας και της Σεούλ.

Είναι, επίσης, το πρώτο σε κίνηση επιβατών στο δυτικό ημισφαίριο και ένα από τα τέσσερα συστήματα σιδηροδρόμων των ΗΠΑ που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.

To άρθρο Νέα Υόρκη: Το μετρό που “δεν κοιμάται ποτέ” κλείνει για πρώτη φορά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα