Νάντια Γιαννακοπούλου και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για Αλέξη Γεωργούλη: «Ντροπή η ενοχοποίηση του θύματος»

18:03 19/4/2023 - Πηγή: NewsIt

Πολιτικό «σεισμό» έχει προκαλέσει η καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό από τη δικηγόρο Ελένη Χρονοπούλου.

H υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ δυτικού τομέα, Νάντια Γιαννακοπούλου, μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή «Live News» για την υπόθεση, λέγοντας πως ο Αλέξης Γεωργούλης ήταν αυτός που πολιτικοποίησε το ζήτημα της κακοποίησης.

«Όλοι θεωρητικά καταγγέλλουν την έκφυλη βία αλλά όταν έχουμε μία επώνυμη καταγγελία μίας γυναίκας πριν από τρία

χρόνια, ξαφνικά φαίνεται περίεργο. Ο κ. Γεωργούλης προσπάθησε να πολιτικοποιήσει αυτό το σοβαρό ζήτημα και μετά είχαμε και την κ. Τσαπανίδου που άφησε και εκείνη τέτοιες αιχμές. Μήπως θέλουν να μας πουν πως το ΠΑΣΟΚ έχει άκρες στη βελγική δικαιοσύνη; Στην υπόθεση της κ. Καϊλή, ο κ. Τσίπρας έλεγε πως οι βελγικές αρχές λειτουργούν πολύ καλά και τώρα αφήνουν υπόνοιες πως δεν λειτουργεί και τόσο καλά; Υπάρχει κάτι πολύ σοβαρό όμως. Είναι τραγικό κάποιοι να ‘’περνάνε’’ το μήνυμα πως όταν γίνονται τέτοιες πράξεις από συγκεκριμένους ανθρώπους από πολιτικές παρατάξεις είναι εντάξει, ενώ όταν αφορούν άλλους ανθρώπους δεν πειράζει. Η βία είναι καταδικαστέα από όπου και εάν προέρχεται».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου αναρωτήθηκε πώς αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας την υπόθεση και εάν αρκέστηκαν απλώς στην άρνησή του Αλέξη Γεωργούλη.

«Εμείς ως ΠΑΣΟΚ δεν ταυτίζουμε έναν ολόκληρο χώρο από μία πράξη ενός στελέχους κόμματος. Είναι ντροπή η κατάσταση ενοχοποίησης του θύματος από τον κ. Γεωργούλη. Αναρωτιέμαι τι έκανε ο κ. Τσίπρας από το καλοκαίρι. Αρκέστηκε απλά στην άρνηση του κ. Γεωργούλη και γιατί δεν τον έθεσε εκτός κοινοβουλευτική ομάδας από τότε. Ξέρω πως η γυναίκα αυτή δεν έχει δώσει ποτέ το δικαίωμα σε κανέναν».

Στον Νίκο Ευαγγελάτο, μίλησε και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία έκανε λόγο για μια πολύ σοβαρή υπόθεση.

«Μια υπόθεση σκληρή, οι καταγγελίες πολύ βαριές. Είναι μια δυσάρεστη στιγμή για την Ελλάδα μετά το Qatar Gate. Το καλό είναι ότι εδώ οι συνάδελφοι δεν ‘τσουβαλιάζουν’ υπό την έννοια της εθνικότητας».

Η ίδια αναφέρει ότι φήμες κυκλοφορούν και ακούγονται στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου.

«Οι φήμες δεν είναι απόδειξη γεγονότος. Στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου αυτά συζητούνται και ακούγονται. Υπάρχει ειδική υπηρεσία που μπορούν να απευθυνθούν τόσο οι ευρωβουλευτές όσο και οι συνεργάτες τους αν έχουν υποστεί κάτι. Υπάρχει διαδικασία, επιτροπή που τα κρίνει».

Κλείνοντας, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, τόνισε ότι για την Ελένη Χρονοπούλου, «δεν έχω ακούσει κακή κουβέντα, έχει καλό όνομα».

To άρθρο Νάντια Γιαννακοπούλου και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για Αλέξη Γεωργούλη: «Ντροπή η ενοχοποίηση του θύματος» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα