Μύδροι από το στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας για τις ευχές προς την Ελλάδα για την 25η Μαρτίου

10:54 27/3/2023 - Πηγή: NewsIt

Το στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας έχει ξεσηκωθεί μετά τις ευχές που εστάλησαν από την γειτονική χώρα προς την Ελλάδα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η κίνηση φιλίας προς την Ελλάδα από την Τουρκία και μάλιστα με αφορμή την ελληνική επανάσταση απέναντι στον τουρκικό ζυγό έχει… αγριέψει

το στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας σύμφωνα με δημοσιεύματα γειτονικών ΜΜΕ. Στο στόχαστρο έχει μπει και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (έστειλε ευχές στον Κυριάκο Μητσοτάκη) και η πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα που έκανε σχετική ανάρτηση με ευχές και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου (έστειλε ευχές στον Νίκο Δένδια).

Μάλιστα δυο από τα σημαντικά στελέχη του στρατιωτικού κατεστημένου της Τουρκίας, θιασώτες της «Γαλάζιας Πατρίδας» και οπαδοί της θεωρίας ότι η Ελλάδα έχει εξοπλίσει παράνομα τα νησιά στο Αιγαίο, οι απόστρατοι Ναύαρχοι, Τζιχάντ Γιαϊτζί και Τζεμ Γκιουρντενίζ εξαπέλυσαν μύδρους για τις ευχές προς τη χώρα μας στην 25η Μαρτίου.

Βέβαια, οι απόστρατοι Ναύαρχοι δεν τα έβαλαν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Προτίμησαν τον πιο εύκολο στόχο και έριξαν πυρά κατά της τουρκικής πρεσβείας.

Η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα που το περασμένο Σάββατο (25.3.2023) έστειλε ευχές στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου με ανάρτησή της στο twitter, όπου ανέφερε: «Συγχαίρουμε τον λαό και την κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας για την Εθνική τους Εορτή».

We congratulate the people and the Government of the #HellenicRepublic on the occasion of their National Day. pic.twitter.com/PBm74uj3Fv

Turkish Embassy in Athens (@TC_Atina) March 25, 2023

«Ντροπιαστική ανάρτηση»

Ο Τζεμ Γκιουρντενίζ χαρακτήρισε την ανάρτηση της τουρκικής πρεσβείας «ντροπιαστική». Μάλιστα είπε πως αρχικά πίστεψε πως πρόκειται για ψεύτικο λογαριασμό.

«Η πρεσβεία μας στην Αθήνα γιορτάζει την απελευθέρωση της Ελλάδας από την τουρκική κυριαρχία. Αποτελεί ντροπή. Καμία αμοιβαιότητα. Η Ελλάδα δεν μεταδίδει ανάλογα μηνύματα στις Εθνικές Εορτές της Τουρκίας. Τότε γιατί το κάνει η πρεσβεία μας;» διερωτάται ο απόστρατος ναύαρχος.

«Ο Μάρτιος του 1821 που τιμάται ως η ημέρα ανεξαρτησίας από την Ελλάδα, μας θυμίζει τις σφαγές που έγιναν κατά των Τούρκων. Συμμορίες πολιόρκησαν την Τρίπολη, η οποία κατείχε σημαντικό στρατηγικό ρόλο στον Μοριά. Η βάρβαρη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών αποτελεί μελανό σημείο στην ιστορία, γνωστή ως ‘‘Σφαγή της Τριπολιτσάς’’» συμπλήρωσε προκλητικά ο Γκιουρντενίζ.

Cem Gürdeniz: Utanç verici…
Türk büyükelçilikten tepki çeken ‘Yunanistan’ paylaşımı https://t.co/dc58hKolrv pic.twitter.com/nJ6emyHBUW

— Veryansıntv.com (@veryansintvcom) March 26, 2023

«Μέρα γενοκτονίας»

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Τζιχάντ Γιαϊτζί. Με σειρά αναρτήσεών στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου Ναυτικών και Παγκόσμιων Στρατηγικών του Πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ, που διευθύνει, έριξε βολές κατά της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα.

«Είναι περίεργο το συγχαρητήριο tweet της Πρεσβείας μας στην Αθήνα που συγχαίρει την Ελλάδα, η οποία κήρυξε την ημέρα της γενοκτονίας των Τούρκων εθνική επέτειο. Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα είχε διαμαρτυρηθεί πετυχαίνοντας να διαγραφεί tweet του ΝΑΤΟ, για τον εορτασμό στις 30 Αυγούστου της Ημέρα της Νίκης από την Τουρκία. Η αιματηρή ανεξαρτησία της Ελλάδας, που έγινε το κύριο κέντρο εξέγερσης και σφαγής κατά των Τούρκων μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα», ανέφερε ο Τζιχάντ Γιαϊτζί.

1/5
Yunanistan'ın Kanlı Bağımsızlığı

Osmanlı İmparatorluğu'nun egemenliği altındaki Yunanistan, 19. yüzyılın başlarına kadar Türklere karşı isyan ve katliamın ana merkezi haline geldi! pic.twitter.com/8NnXHODyWr

— TÜRK DEGS / TURK MAGS (@turkdegs) March 26, 2023

«Η 25η Μαρτίου δεν είναι ημέρα ανεξαρτησίας, είναι ημέρα γενοκτονίας. Είναι μεγάλη ντροπή για την ανθρωπότητα να υμνείται, να δοξάζεται και να γιορτάζεται αυτή η ημέρα της γενοκτονίας», συμπλήρωσε ο Τούρκος απόστρατος Ναύαρχος.

To άρθρο Μύδροι από το στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας για τις ευχές προς την Ελλάδα για την 25η Μαρτίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μύδροι, Τουρκίας, Ελλάδα, 25η Μαρτίου,mydroi, tourkias, ellada, 25i martiou