Μουντιάλ 2022: Η κατάρα της Αγγλίας, ο αποκλεισμός του Κατάρ και οι αποδοκιμασίες στον εθνικό ύμνο του Ιράν

06:45 26/11/2022 - Πηγή: NewsIt

Η δεύτερη αγωνιστική για τους δύο πρώτους ομίλους του Μουντιάλ 2022 ολοκληρώθηκε, με τα φαβορί να μην κερδίζουν και το Κατάρ να αποχαιρετάει τη διοργάνωση που φιλοξενεί. Ξεχώρισε η νίκη του Ιράν και κυρίως οι αντιδράσεις στήριξης στους διαδηλωτές της χώρας.

Η Αγγλία και η Ολλανδία ήταν τα μεγάλα φαβορί κόντρα σε ΗΠΑ και Εκουαδόρ, ωστόσο αμφότερες απογοήτευσαν με την εμφάνιση

τους στη δεύτερη αγωνιστική του Μουντιάλ 2022.

Οι Άγγλοι δεν μπόρεσαν ούτε στο Κατάρ να σπάσουν την κατάρα. Μετά την ήττα τους με 1-0 το 1950 και το ισόπαλο 1-1 το 2010 στα γήπεδα της Ν. Αφρικής, τα «Τρία Λιοντάρια» έμειναν στο 0-0 με τους Αμερικανούς και στο «Al Bayat Stadium» της πόλης Αλ Χορ, αδυνατώντας να νικήσουν τους Αμερικανούς στα παγκόσμια κύπελλα.

Οι παίκτες του Σάουθγκειτ αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο μετά το τέλος του αγώνα, ωστόσο πήραν μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση, φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς.

Τρεις βαθμούς έχει στον δεύτερο όμιλο το Ιράν, δύο οι ΗΠΑ και μόλις έναν βαθμό η Ουαλία, με τα παιχνίδια Αγγλία – Ουαλία και ΙράνΗΠΑ να κρίνουν τα δύο εισιτήρια για τους “16”.

Όσον αφορά το Ιράν, επικράτησε σε ματς θρίλερ του Ιράν με 2-0, “χτυπώντας” δύο φορές στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Το αποτέλεσμα πανηγυρίστηκε έξαλλα μετά το τέλος του αγώνα, ωστόσο η στιγμή που ξεχώρισε στο παιχνίδι ήταν οι αποδοκιμασίες των οπαδών του Ιράν κατά την ανάκρουση του εθνικού τους ύμνου.

Οι παίκτες του Ιράν επέλεξαν να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους κατά την ανάκρουσή του, στον δεύτερο αγώνα τους για το Μουντιάλ 20222, κάτι που είχαν αποφύγει να κάνουν στον εναρκτήριο αγώνα τους, κόντρα στην Αγγλία (2-6) νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ως υποστήριξη στους διαδηλωτές στην πατρίδα.

Πάντως ακούστηκαν δυνατές αποδοκιμασίες από τους Ιρανούς φιλάθλους καθώς ακουγόταν ο εθνικός ύμνος, ενώ πριν από τον αγώνα, αρκετοί οπαδοί είπαν ότι η ασφάλεια εμπόδισε τους ίδιους ή φίλους να μεταφέρουν σύμβολα υποστήριξης προς τους διαδηλωτές, μέσα στο γήπεδο.

Ο ένας μάλιστα από αυτούς ανέφερε ότι συνελήφθη, ενώ ένας άλλος είπε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας τον έβαλαν να βγάλει ένα μπλουζάκι που έγραφε «Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία», ένα σύνθημα των διαδηλώσεων.

Για τον πρώτο όμιλο, η Σενεγάλη επικράτησε του Κατάρ με 3-1, βάζοντας τέλος στην πορεία των διοργανωτών στο Μουντιάλ 2022.

Οι Καταριανοί πανηγύρισαν το πρώτο τους γκολ σε Μουντιάλ, ωστόσο στο τέλος της ημέρας είδαν την ομάδα τους να μένει εκτός μία αγωνιστική πριν το φινάλε των ομίλων. Αντίθετα, οι Αφρικανοί έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης, φτάνοντας στους 3 βαθμούς.

Η Σενεγάλη θα παίξει την πρόκριση της στα νοκ άουτ κόντρα στο εξαιρετικό Εκουαδόρ, το οποίο αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 με την Ολλανδία και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς, όσους έχουν και οι Οράνιε.

Με πρωταγωνιστή τον τραυματία Βαλένσια που έγραψε ιστορία, το Εκουαδόρ έδειξε τα…. δόντια του στους Ολλανδούς, οι οποίοι θα έχουν εύκολο έργο την τελευταία αγωνιστική κόντρα στο Κατάρ και αναμένεται να εξασφαλίσουν την πρωτιά στον όμιλο.

To άρθρο Μουντιάλ 2022: Η κατάρα της Αγγλίας, ο αποκλεισμός του Κατάρ και οι αποδοκιμασίες στον εθνικό ύμνο του Ιράν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα