Μόσχα: Κατηγορηματική καταδίκη της δολοφονίας του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα

17:34 30/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Την προσπάθεια αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή θεωρεί η Μόσχα ως “κίνητρο” για τη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα στην Τεχεράνη. Η Ρωσία δεν αρκείται μόνο στο να καταδικάσει την ενέργεια, αλλά επισημαίνει πως “πρέπει να αποδοθούν ευθύνες… και σε όποιον προσπάθησε να την χρησιμοποιήσει για να εξυπηρετήσει δικά του πολιτικά συμφέροντα».

Ειδικότερα, η Μόσχα καταδικάζει κατηγορηματικά την δολοφονία του πυρηνικού φυσικού Μοχσέν Φαχριζαντέχ στο Ιράν, η οποία στοχεύει στην

αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

click4more Ιράν: Ισραηλινής κατασκευής το όπλο που σκότωσε τον πυρηνικό επιστήμονα – “Χαμός” στην κηδεία του (pics)

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την δολοφονίας στις 27 Νοεμβρίου στο Ιράν του επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ. Εκφράζουμε την σοβαρή μας ανησυχία σε σχέση με τον προκλητικό χαρακτήρα αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας, που στοχεύει καθαρά στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης και την δημιουργία διένεξης στην περιοχή» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται «θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την πράξη του σε όποιον και αν βρίσκονταν πίσω από την δολοφονία και προσπάθησε να την χρησιμοποιήσει για να εξυπηρετήσει δικά του πολιτικά συμφέροντα».

click4more Σπάνιο ντοκουμέντο: Βίντεο του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα με τον Σουλεϊμανί που σκότωσαν οι ΗΠΑ

«Καλούμε όλες τις πλευρές να μην προβούν σε ενέργειες που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν την ένταση», αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: TASS / Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Μόσχα: Κατηγορηματική καταδίκη της δολοφονίας του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα