Μονή Πετράκη – Νέα σοκαριστική μαρτυρία: Τρέχανε αίματα, ακούγονταν κραυγές πόνου και φωνές

11:47 24/6/2021 - Πηγή: NewsIt

Καρέ καρέ πως έγινε η πρωτοφανής επίθεση με καυστικό υγρό από τον 37χρονο ιερέα μέσα στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο στη Μονή Πετράκη. «Η τουαλέτα είχε γεμίσει αίματα» περιγράφει στο Newsit.gr ο δικηγόρος που τον εκπροσωπούσε και είναι ανάμεσα σε εκείνους που πάνω τους έπεσε καυστικό υγρό. Προμελετημένη η πράξη του… 

«Άρχισε να φωνάζει στους Μητροπολίτες ρωτώντας τους αν είναι προετοιμασμένοι για την απόφασή τους από τον Μητροπολίτη Βέροιας» λέει στο newsit.gr

ο Γιώργος Τζίκας, συνήγορος του 37χρονου ιερέα που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στα μέλη του συνοδικού δικαστηρίου, μέσα στη Μονή Πετράκη.

«Εκείνοι απάντησαν αρνητικά. Τότε ο ιερομόναχος άνοιξε την τσάντα, έβγαλε δύο μεγάλα μπουκάλια, δίλιτρα, με καυστικό υγρό κι άρχισε να ραντίζει όπου έβρισκε. Όλα έγιναν αστραπιαία, σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Κανείς δεν πρόλαβε ούτε να καταλάβει τί γίνεται, ούτε και να αντιδράσει», περιγράφει ο δικηγόρος.

Και τι φώναζε στους Μητροπολίτες; Όπως λέει ο κος Τζίκας, αυτό που φώναζε ήταν το εξής: «Δεν σας μίλησε ο Βέροιας;», «Δεν σας μίλησε ο Βέροιας;» (υπονοώντας δηλαδή ότι οι Μητροπολίτες είχαν επηρεαστεί για την απόφασή τους από τον Μητροπολίτη Βέροιας).

«Ράντιζε με τρόπο που πήγαινε παντού, δεν έβλεπε μπροστά του» συνεχίζει να περιγράφει το πρωτοφανές περιστατικό ο κος Τζίκας και συμπληρώνει: «Εγώ βρισκόμουν ακριβώς από πίσω του, στα 10 εκατοστά. Άρχισα να φωνάζω κι εγώ αλλά κανείς δεν προλάβαινε να κάνει τίποτα όπως είπα. Άρχισε να καταφέρεται προς τους δικαστές και να κινείται σε όλη την αίθουσα. Εμένα ευτυχώς με πήραν ….τα σκάγια μόνο στο σακάκι μου, πάλι καλά που δεν ήταν εκτεθειμένο το δέρμα του.

 

Οι ιερείς άρχιζαν να ουρλιάζουν μετά την επίθεση κι ένας αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα μπήκε αμέσως μέσα. Οι Μητροπολίτες άρχισαν να τρέχουν προς την τουαλέτα. Αρχίσαμε να τρέχουμε όλοι προς το μπάνιο για να φύγει από πάνω μας το καυστικό υγρό. Τρέχανε αίματα, ακούγονταν κραυγές πόνου και φωνές από τα τραύματα στα χέρια και στο πρόσωπο, ήταν μια απίστευτα σοκαριστική κατάσταση. Η τουαλέτα είχε γεμίσει αίματα….»

Για 16 αδικήματα κατηγορούνταν ο κληρικός

«Ένα εξάμηνο που ήμασταν σε επαφή μαζί του για την υπόθεσή του, μας φαινόταν άκρως φυσιολογικός, ήταν ευγενικός, εξυπηρετικός, δεν είχαμε κανέναν δείγμα περίεργης συμπεριφοράς» λέει ο κος Τζίκας για τον ιερομόναχο και συνεχίζει: « Δεν ξέρω σε τι βαθμό τα είχε σχεδιάσει όλα αυτά, αλλά καταλαβαίνετε ότι για να έχει εφοδιαστεί με το υγρό ότι ήταν κάτι προμελετημένο. Η προσωπική μου κρίση είναι ότι ανάλογα με την έκβαση του αποτελέσματος θα χρησιμοποιούσε  τα μπουκάλια ή όχι. Τον είχαμε προετοιμάσει οι δικηγόροι του ότι είναι ισχυρή η πιθανότητα της αποπομπής του και του είχαμε εξηγήσει ότι σε αυτή την περίπτωση θα προσφεύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

Όσον αφορά τα 16 (!) αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν ο ιερομόναχος, ο κος Τζίκας λέει το εξής: «χωρίς να υπάρχει λόγος να τον υπερασπιστούμε πλέον, μετά από όλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι προσκόμισε πολλά αποδεικτικά στοιχεία τα οποία κατέτειναν στην απαλλαγή του. Για την πλειονότητα των αδικημάτων μας είχε πείσει για την αθωότητα του. Κατηγορούνταν εκτός από κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών και για απάτες, εξυβρίσεις ιεραρχών κ.α».

Δήμητρα Τριανταφύλλου

To άρθρο Μονή Πετράκη – Νέα σοκαριστική μαρτυρία: Τρέχανε αίματα, ακούγονταν κραυγές πόνου και φωνές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα