Μητροπολίτης Κιέβου στο dogma.gr: Ο Πατριάρχης Μόσχας είναι ένας πράκτορας του ρωσικού κράτους

10:37 12/4/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος, μίλησε αποκλειστικά στο dogma.gr, μέσα από τη δίνη του πολέμου για την ακατανόητη ρωσική Ορθοδοξία, για τον Κύριλλο, που ως πράκτορας του Πούτιν δεν έχει καμία ελεύθερη βούληση, αλλά και για τις άτοπες βλέψεις του να καταστεί η ρωσική εκκλησία πρώτη στην Ορθοδοξία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξη ο κ. Επιφάνιος, παρά τη μανία ενός πολέμου που μαίνεται, μιλά με μια ξεκάθαρη σιγουριά, εξηγεί γιατί δε φοβάται για τη ζωή του, ενώ κάνει και μια μεγάλη αποκάλυψη για

την έρευνα που διεξήχθη αναφορικά με το τί επιθυμούν οι Ουκρανοί.

Ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας περιγράφει επίσης την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία με τα πιο μελανά χρώματα, επαλαμβάνοντας ότι οι Ουκρανοί βιώνουν «την ιδεολογία του ναζισμού»…

«Τώρα ζούμε σε κατάσταση βίαιου πολέμου, της χώρας μας. Βιώνουμε την ιδεολογία του ναζισμού. Η κατάσταση είναι τραγική στα χωριά του Βορείου Κιέβου, στο Ερπίν, στην Μπούτσα, στη Μαριούπολη, στο Ντονμπάς, στη Μπορογιάνκα, στην οποία βρέθηκα πριν λίγες ημέρες, όπου και πραγματοποίησα προσευχή και τρισάγιο.
Μέχρι πρόσφατα, η Μπορογιάνκα ήταν μια φιλόξενη γωνία της περιοχής μας και τώρα εκείνο που αντικρύσαμε ήταν πολλά πτώματα της ρωσικής βίας, σκοτωμένους πολίτες κοντά στα σπίτια τους, ομαδικούς τάφους…

Άνθρωποι με δεμένα τα χέρια, άντρες, γυναίκες παιδιά. Άνθρωποι που επέλεξαν να μείνουν στα σπίτια τους, εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες. Αθώοι άνθρωποι έχουν βασανιστεί αυτές τις εβδομάδες της ρωσικής κατοχής.

Καμία στρατιωτική αναγκαιότητα δεν μπορούσε να έχει «παρακινήσει» αυτή τη βιαιότητα, καθώς οι πολίτες δεν αποτελούσαν απειλή για τους κατακτητές. Αυτό προσομοιάζει στην ιδεολογία του ναζισμού», αναφέρει μεταξύ άλλων στο dogma.gr ο Μητροπολίτης Κιέβου.

Διαβάστε στο dogma.gr ολόκληρη τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Κιέβου για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

To άρθρο Μητροπολίτης Κιέβου στο dogma.gr: Ο Πατριάρχης Μόσχας είναι ένας πράκτορας του ρωσικού κράτους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα