Μίκης Θεοδωράκης: Γιατί ο Διονύσης Σαββόπουλος τον χαιρέτισε στρατιωτικά

11:31 9/9/2021 - Πηγή: NewsIt

Όταν πριν από μερικές μέρες ο Διονύσης Σαββόπουλος βρέθηκε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για να αποχαιρετίσει τον Μίκη Θεοδωράκη, ο χαιρετισμός του προκάλεσε αίσθηση. Και πολλές, πάρα πολλές, αντιδράσεις.

Οι εικόνα του Διονύση Σαββόπουλου να χαιρετά στρατιωτικά και στη συνέχεια να σκύβει πάνω από το φέρετρο του Μίκη Θεοδωράκη «γέμισαν» τα social media και έκαναν το γύρο του διαδικτύου μέσω των πρακτορείων.

Πολλοί εξαπέλυσαν επίθεση στον Διονύση Σαββάπουλο για αυτόν τον χαιρετισμό του. Την υπεράσπισή

του «ανέλαβαν» σωματεία καλλιτεχνών, που εξήγησαν τι βρισκόταν πίσω από την κίνηση του μουσικοσυνθέτη.

Σωματεία καλλιτεχνών, με ανάρτησή τους στο Facebook χθες (08.09.2021) λίγο μετά την τελετή που έγινε στη Μητρόπολη για τον Μίκη Θεοδωράκη, υπερασπίστηκε τον Διονύση Σαββόπουλο και επιβεβαίωσε ότι ο χαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη είχε να κάνει με την ταινία «Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών».

Όπως αναφέρουν, ο Διονύσης Σαββόπουλος, πάντα όταν έβλεπε τον Μίκη Θεοδωράκη τον χαιρετούσε ως «Oh Captain my captain».

«Επειδή είδαμε μια άδικη διαστρέβλωση των γεγονότων, θέλουμε να καταθέσουμε αυτή τη μαρτυρία μας. Ένας άνθρωπος που χαιρετάει με συντριβή τον φίλο και δάσκαλό του δεν θα έπρεπε να χρειάζεται υπεράσπιση για οποιονδήποτε λόγο, να όμως που στην συγκεκριμένη περίπτωση την χρειάζεται», ανέφεραν στην ανάρτησή τους τα σωματεία Άσμα, Μέτρον, Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών.

 

Ο ίδιος ο Διονύσης Σαββόπουλος δεν έχει σχολιάσει τίποτα για τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν εναντίον του.

Την περασμένη Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης, είχε κάνει μια ανάρτηση. Είχε βάλει φωτογραφία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη να χαιρετά στρατιωτικά και είχε κλείσει την ανάρτησή του γράφοντας: «O Captain, my Captain

Η δάφνη κερδήθηκε

Ποτέ δεν θα πεθάνεις».

 

To άρθρο Μίκης Θεοδωράκης: Γιατί ο Διονύσης Σαββόπουλος τον χαιρέτισε στρατιωτικά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μίκης Θεοδωράκης, Διονύσης Σαββόπουλος,mikis theodorakis, dionysis savvopoulos