Μετάλλαξη Όμικρον: Rapid test σε μπαρ και εστιατόρια και για εμβολιασμένους; Έρχονται ανακοινώσεις το επόμενο 48ωρο
Η αποφυγή νέου εκρηκτικού κύματος της πανδημίας του κορονοϊού την περίοδο των γιορτών, λόγω απειθαρχίας στα μέτρα προστασίας, αλλά και η καθυστέρηση της έλευσης και επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας, είναι τα δύο μεγάλα «στοιχήματα» της κυβέρνησης.
Το θέμα της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον συζητήθηκε διεξοδικά στη σύσκεψη χθες του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.
Πρόκειται για την καθιερωμένη, εβδομαδιαία σύσκεψη, η οποία αντί για την Δευτέρα έγινε Κυριακή, λόγω της επίσημης επίσκεψης σήμερα
Η παρουσία του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνει, όπως δηλώνουν κυβερνητικές πηγές, ότι δεν υπάρχει κλίμα δυσαρέσκειας ανάμεσα στις δύο πλευρές, με αφορμή τη μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα για τη θνησιμότητα, συνέπειας της αυξημένης πίεσης στις ΜΕΘ.
Επιπλέον η παρουσία του καθηγητή λοιμωξιολογίας βάζει τέλος στα σενάρια περί παραίτησης του, με φόντο την έντονη πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε και τους χειρισμούς του θέματος από την κυβέρνηση.
Έρχονται νέα μέτρα;“Δεν αποφασίστηκαν μέτρα. Θα περιμένουμε τη συζήτηση στην Επιτροπή και τις εισηγήσεις” δηλώνουν κυβερνητικοί κύκλοι.
Οι αποφάσεις για τη λήψη ή όχι νέων μέτρων αναμένεται να ανακοινωθούν ως την Τετάρτη. Οι ειδικοί, οι οποίοι θα συνεδριάσουν νωρίτερα, έχουν ήδη εισηγηθεί στην κυβέρνηση μια σειρά αυστηρών μέτρων που αφορούν και στους εμβολιασμένους, και συζητήθηκαν και χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Συγκεκριμένα προτείνουν ακόμη και τη διενέργεια υποχρεωτικού rapid test για τους εμβολιασμένους για την είσοδο τους στους χώρους εστίασης και διασκέδασης την παραμονή Χριστουγέννων (24/12) και Πρωτοχρονιάς (31/12). Δύο ημέρες κατά τις οποίες θα υπάρχει αυξημένη κινητικότητα.
Η απαγόρευση της εισόδου των ανεμβολίαστων ακόμη και στους ανοιχτούς χώρους καφέ, μπαρ και εστιατορίων έχει «παγώσει», σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον προς στιγμήν.
Επιπλέον οι επιστήμονες αναφέρθηκαν στην ανάγκη για αυξημένο testing (rapid ή self-test), από όλους, ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους, πριν από τα γιορτινά τραπέζια και τις κοινωνικές συγκεντρώσεις. Ενώ, εισηγούνται και testing μετά τις γιορτές για την επιστροφή στην εργασία, στα σχολεία κ.α..
Ο στόχος των νέων μέτρων είναι η καλύτερη επιδημιολογική παρατήρηση και η καθυστέρηση της επέλασης της «Όμικρον» στην χώρα.
Νέα μέτρα για την είσοδο στη χώραΣε αυτό το πλαίσιο άλλωστε, από χθες ισχύουν και οι πρόσθετες ειδικές ρυθμίσεις για την είσοδο στη χώρα. Όλοι οι ταξιδιώτες (ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι), εισέρχονται μόνο με αρνητικό PCR (μοριακό) 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών.
Το μέτρο είναι έκτακτο και η πρόβλεψη είναι να ισχύσει μόνο την περίοδο των γιορτών.
Μάχη με τον χρόνοΗ χώρα δίνει μάχη με το χρόνο δίνει η χώρα απέναντι στη νέα μετάλλαξη ‘Όμικρον. Όσο καθυστερεί η εδραίωση της στην Ελλάδα, τόσο το καλύτερο για το Σύστημα Υγείας και την θωράκιση της κοινότητας με τους εμβολιασμούς που είναι προγραμματισμένοι ως τις αρχές του έτους, δηλώνουν κυβερνητικές πηγές.
«Κάθε εβδομάδα που κερδίζουμε πριν η Όμικρον γίνει κυρίαρχη – όπως έχει συμβεί στη Μεγάλη Βρετανία και θα συμβεί νομοτελειακά και στην πατρίδα μας – είναι σχεδόν 500.000 πρόσθετοι εμβολιασμοί τρίτης δόσης» σημείωσε με έμφαση ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, τονίζοντας ότι οι επιστημονικές μελέτες μας δείχνουν καθαρά ότι «αν κάποιος είναι θωρακισμένος και με τις τρεις δόσεις ουσιαστικά δεν κινδυνεύει να αρρωστήσει σοβαρά».
Το «στοίχημα» με τον χρόνο αφορά και στην αποσυμπίεση του Συστήματος Υγείας. Όσο πιο γρήγορα αποσυμφορηθούν οι ΜΕΘ τόσο πιο έτοιμο θα είναι το ΕΣΥ να αντιμετωπίσει τυχόν νέο… «εφιάλτη» της πανδημίας.
Προς επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού;Αναλόγως των δεδομένων, είναι πιθανόν στα μέσα Ιανουαρίου να ανοίξει συζήτηση για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. «Αν χρειαστεί επέκταση της υποχρεωτικότητας θα έχουμε κριτήριο την επιβάρυνση του ΕΣΥ. Μπορεί να μην είναι ηλικιακό, μπορεί να είναι και θέμα συννοσηρότητας η επέκταση της υποχρεωτικότητας» δηλώνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Αν και εφόσον υπάρξει θέμα ηλικιακών κριτηρίων, τότε η πρόταση που έχει συζητηθεί είναι να κατέβει ο πήχης από τα 60 χρόνια και άνω που είναι σήμερα και το μέτρο να επεκταθεί στους πολίτες άνω των 50 ετών.
To άρθρο Μετάλλαξη Όμικρον: Rapid test σε μπαρ και εστιατόρια και για εμβολιασμένους; Έρχονται ανακοινώσεις το επόμενο 48ωρο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Διπλό αεροπορικό δυστύχημα στην Ελλάδα – Στρατιωτικό C -130 πέφτει αναζητώντας τα συντρίμμια ουκρανικού αεροπλάνου που είχε χαθεί στα Πιέρια Όρη
- The Voice: Νικήτρια η Άννα Αργυρού - Ποια είναι η 16χρονη από την ομάδα του Σάκη Ρουβά που «σάρωσε»
- «Μαμά, κλείσε μου γρήγορα ραντεβού να κάνω το εμβόλιο»
- Αγία Φωτεινή: Η πιο παράξενη εκκλησία
- Τουρκία – Οι δύο ουρές – Στη μια οι Τούρκοι και στην άλλη οι… Βούλγαροι
- Πέθανε ο ηθοποιός Ορφέας Ζάχος
- Γιώργος Παπαδάκης – Εκτός ΑΝΤ1 ο παρουσιαστής – Ποιος θα τον αντικαταστήσει
- ''Eργάνη'': Αυτά είναι τα 10 Επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση
- Εδεσσα: Συνελήφθη ο 33χρονος που ξυλοκόπησε ανήλικη - Τον βρήκαν κρυμμένο σε μία καλύβα
- Νέα μέτρα: Έρχονται rapid test και για τους εμβολιασμένους τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- «Εκτόξευση» στις τιμές ενοικίων στην Αττική! Δεν φτάνει ούτε ο βασικός μισθός - Οι πιο ακριβές περιοχές
- Αποθέωση και συγκίνηση για παίκτη με ειδικές ανάγκες που έβαλε καλάθι σε ματς της Β΄Εθνικής στο Σχηματάρι
- Κορονοϊός – Γερμανία: Αυστηρότερα μέτρα εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων
- Μετάλλαξη Όμικρον: Rapid test σε μπαρ και εστιατόρια και για εμβολιασμένους; Έρχονται ανακοινώσεις το επόμενο 48ωρο
- Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021
- ΗΠΑ: «Χτύπημα» για τον Μπάιντεν το «όχι» γερουσιαστή στο σχέδιο κοινωνικών μεταρρυθμίσεων
- Μίλαν - Νάπολι 0-1: Οι «παρτενοπέι» άλωσαν το Σαν Σίρο κι ανέβηκαν στη 2η θέση
- Ρεάλ Μαδρίτης - Καντίθ 0-0: Εντός έδρας «γκέλα» για τη «βασίλισσα»
- Καιρός σήμερα: Λίγα χιόνια και βροχές – Πού θα υπάρχει παγετός
- Ο Παναθηναϊκός έχει πρόταση για τον Φλόιντ από την Χάποελ Ιερουσαλήμ σύμφωνα με Ισραηλινούς

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Μετάλλαξη Όμικρον: Rapid test σε μπαρ και εστιατόρια και για εμβολιασμένους; Έρχονται ανακοινώσεις το επόμενο 48ωρο
- Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021
- Καιρός σήμερα: Λίγα χιόνια και βροχές – Πού θα υπάρχει παγετός
- Ρεάλ Μαδρίτης - Καντίθ 0-0: Εντός έδρας «γκέλα» για τη «βασίλισσα»
- Μίλαν - Νάπολι 0-1: Οι «παρτενοπέι» άλωσαν το Σαν Σίρο κι ανέβηκαν στη 2η θέση
- Αποθέωση και συγκίνηση για παίκτη με ειδικές ανάγκες που έβαλε καλάθι σε ματς της Β΄Εθνικής στο Σχηματάρι
- «Εκτόξευση» στις τιμές ενοικίων στην Αττική! Δεν φτάνει ούτε ο βασικός μισθός - Οι πιο ακριβές περιοχές
- Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: 8 μοναχές θετικές νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο
- ΗΠΑ: «Χτύπημα» για τον Μπάιντεν το «όχι» γερουσιαστή στο σχέδιο κοινωνικών μεταρρυθμίσεων
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για το πώς θα κάνουμε γιορτές -Το σχέδιο για αυξημένο testing
- Γιώργος Σωτηρέλης: Ιδεολογικοπολιτικές αντιθέσεις και εθνική συνεννόηση
- ΚΙΝΑΛ: Πώς «διαβάζει» το επιτελείο του Ανδρουλάκη την εντυπωσιακή άνοδο στις δημοσκοπήσεις
- Επιστρεπτέα προκαταβολή: Δεύτερη ευκαιρία και περιθώριο χρόνου για πληρωμές
- Οι αντιεμβολιαστές πίσω από τις απειλές κατά της Άννας Μαστοράκου: Πώς δρουν και τι επιδιώκουν
- Ανοικτοί μόνο για οχήματα με αντιολισθητικές και 4Χ4 οι δρόμοι προς Τρόοδος
- Καιρός 20/12/2021: Με πολύ κρύο και παγετό ξεκινάει η εβδομάδα
- Σεισμός 6 Ρίχτερ στα νησιά Sandwich
- Αναδρομικά συνταξιούχων: Προς παράταση η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων χωρίς πρόστιμο
- Φανταστική, πολύχρωμη πόλη 35 μέτρων σε τοίχο της Καλαμαριάς