Μετάλλαξη «Δέλτα» κορονοϊού: Συναγερμός στη Χιλή – Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα

06:52 25/6/2021 - Πηγή: NewsIt

Εντοπίσθηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης (παραλλαγής) «Δέλτα» του κορονοϊού στη Χιλή. Πρόκειται για μια 43χρονη γυναίκα που επαναπατρίστηκε από τις ΗΠΑ και έχει τεθεί σε απομόνωση.

«Επιβεβαιώσαμε επίσημα την παρουσία ασθενούς με την παραλλαγή (μετάλλαξη) Δέλτα, (η ασθενής) ταξίδεψε από τις Ηνωμένες Πολιτείες (της Αμερικής) και εισήλθε (στην επικράτεια) μέσω του αεροδρομίου του Σαντιάγο», είπε ο Ενρίκε Πάρις, ο υπουργός Υγείας της Χιλής, ο οποίος εκφράστηκε ενώπιον της Βουλής

την Πέμπτη.

Η 43χρονη ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση. Ο εντοπισμός της παραλλαγής «Δέλτα», η οποία ταυτοποιήθηκε αρχικά στην Ινδία, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη καθώς πρόκειται για στέλεχος του ιού που έχει υποστεί πολλαπλές μεταλλάξεις και είναι «πολύ πιο μολυσματικό από τα άλλα που έχουμε εντοπίσει», εξήγησε ο κ. Πάρις.

Το Κογκρέσο της Χιλής αναμενόταν να εγκρίνει χθες (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) την παράταση της κατάστασης εξαίρεσης που είχε επιβληθεί για 90 ημέρες και επιτρέπει την επιβολή περιοριστικών μέτρων, όπως η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας που τελεί σε ισχύ.

Ο εντοπισμός του πρώτου κρούσματος της παραλλαγής «Δέλτα» καταγράφηκε την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται υπό πίεση εξαιτίας της πανδημίας, παρά την αξιοσημείωτη πρόοδο της εκστρατείας εθνικής ανοσοποίησης (έχει εμβολιαστεί πάνω από το 80% του πληθυσμού-στόχου από τον Φεβρουάριο).

Με δεδομένο ότι η Χιλή έχει βασιστεί στο εμβόλιο της κινεζικής Sinovac για την COVID-19, εγείρονται ερωτήματα για το κατά πόσον το εμβόλιο αυτό μπορεί να προσφέρει προστασία έναντι παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού, ειδικά της παραλλαγής «Δέλτα».

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο είχε φθάσει ως χθες Πέμπτη τους 31.797 νεκρούς επί συνόλου 1.531.872 μολύνσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Μετάλλαξη «Δέλτα» κορονοϊού: Συναγερμός στη Χιλή – Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετάλλαξη Δέλτα, Συναγερμός, Χιλή – Εντοπίστηκε,metallaxi delta, synagermos, chili – entopistike