Μέσω ίντερνετ αγόρασε το όπλο ο μακελάρης της Έσσης - Διέθετε άδεια από το καλοκαίρι του 2013

22:36 20/2/2020 - Πηγή: NewsIt

Όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως αναφορικά με την τρομοκρατική επίθεση στην Έσση της Γερμανίας, την ώρα που η Γερμανία θρηνεί τα θύματα του μακελειού.

Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης Τομπίας Ρ., αγόρασε το όπλο που χρησιμοποίησε για τις χτεσινοβραδινές δολοφονίες το 2014 από ένα διαδικτυακό κατάστημα, σύμφωνα με το Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), το οποίο επικαλείται κύκλους της Ασφάλειας.

Πρόκειται για ένα πιστόλι Glock

17,9 χιλιοστών Luger. Είναι ο ίδιος τύπος όπλου που χρησιμοποιήθηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Ολυμπιακό Εμπορικό Κέντρο του Μονάχου το 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία επικαλείται το RND ο Τομπίας Ρ. είχε στην κατοχή του δύο ακόμα όπλα, ένα πιστόλι SIG Sauer 9 χιλιοστών και ένα άλλο πιστόλι Walther, επίσης 9 χιλιοστών.

O δράστης απέκτησε νόμιμα το πιστόλι SIG Sauer το 2014 μαζί με το όπλο που χρησιμοποίησε στην επίθεση στο Χανάου από το ίδιο διαδικτυακό κατάστημα.

Ο Τομπίας Ρ. διέθετε άδεια οπλοκατοχής από το καλοκαίρι του 2013. Η περιφερειακή διοίκηση Μάιν Κίντσιχ της πόλης Γκέλχαουζεν, περίπου 20 χιλιόμετρα από το Χανάου, είχε ελέγξει για τελευταία φορά την καταλληλότητα του δράστη να φέρει όπλα πριν από ένα χρόνο.

Και Γερμανοί ανάμεσα στα θύματα του

Ξένοι αλλά και Γερμανοί μεταξύ των εννέα θυμάτων του μακελειού στην Έσση, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα της Γερμανίας. Ο εισαγγελέας Πέτερ Φρανκ κατονόμασε τον 43χρονο Γερμανό Τομπίας Ρ. ως φερόμενο δράστη.

Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται Γερμανοί υπήκοοι και πολίτες ξένης υπηκοότητας, ηλικίας 21 έως 44 ετών, έγινε γνωστό από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα της χώρας.

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν στο μακελειό, ο ένας σε σοβαρή κατάσταση, πρόσθεσε ο γενικός εισαγγελέας Πέτερ Φρανκ.

Click4more: Φρίκη στην Έσση: Το μήνυμα του δράστη στους Αμερικανούς πριν το μακελειό

Όπως επισήμανε ο ανώτερος δικαστικός λειτουργός, ο φερόμενος ως δράστης είχε μια “εξαιρετικά ρατσιστική προδιάθεση” και η έρευνα τώρα θα επικεντρωθεί στις επαφές και τα ενδιαφέροντα που είχε ο Τομπίας Ρ., προκειμένου να βρουν περισσότερα στοιχεία για να αποσαφηνίσουν τι ακριβώς τον οδήγησε στο να διαπράξει την μαζική δολοφονική επίθεση.

Ο γενικός εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο ένοπλος είχε αναρτήσει ένα μανιφέστο στο διαδίκτυο, που περιλάμβανε θεωρίες συνωμοσίας και βαθιά ρατσιστικές απόψεις.

“Στον λογαριασμό του φερόμενου ως δράστη, είχε αναρτήσει βιντεομηνύματα και ένα είδος μανιφέστου, το οποίο, εκτός των ασαφών σκέψεων και των παράλογων θεωριών συνωμοσίας, έδειχνε ότι είχε βαθιά ρατσιστικές απόψεις”, τόνισε ο Γερμανός ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

Έσση: Αυτό είναι το ρατσιστικό μανιφέστο του μακελάρη

Σε 24 σελίδες και πολλά βιντεοσκοπημένα μηνύματα είχε περιγράψει ο 43χρονος Τομπίας Ρ., ο 43χρονος Γερμανός ακροδεξιός που σκότωσε εννέα ανθρώπους σε μπαρ με ναργιλέδες στην Έσση πριν δολοφονήσει τη μητέρα του και αυτοκτονήσει, τα ρατσιστικά κίνητρα της αιματηρής του επίθεσης στην πόλη Χάναου, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Φρανκφούρτη.

Αφού σκόρπισε θάνατο στους δρόμους της πόλης όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζούσε, ο 43χρονος νεοναζί επέστρεψε στο σπίτι του, με το ίδιο αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιήσει στις επιθέσεις, σκότωσε την 72χρονη μητέρα του και αυτοκτόνησε.

Στην 24σέλιδη επιστολή – μανιφέστο και στα βιντεοσκοπημένα μηνύματά του, ο μακελάρης είχε περιγράψει τα ρατσιστικά κίνητρα που όπλισαν το χέρι του. «Συγκεκριμένοι λαοί που δεν μπορούν να εκδιωχθούν πλέον από τη Γερμανία θα πρέπει να εξοντωθούν», αναφέρει στο μανιφέστο σύμφωνα με τη Bild. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πολυσέλιδη επιστολή εμπεριέχει περίεργες, χαοτικές και μπερδεμένες αναφορές σε μυστικές υπηρεσίες και θεωρίες συνωμοσίας.

Click4more: Αυτός είναι ο ακροδεξιός δράστης του μακελειού στην Έσση

Σε πολλά κείμενα που βρέθηκαν στο site του παραληρούσε ακόμη και για το πως θα βοηθούσε την Εθνική Γερμανίας να κερδίσει το Μουντιάλ ή πως θα έληγε τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν μετά από 10 χρόνια.

Στην επιστολή – μανιφέστο, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο μακελάρης αναφερόταν στην ανάγκη να καταστραφούν συγκεκριμένοι λαοί των οποίων η απέλαση από την Γερμανία δεν είναι πλέον εφικτή, ενώ έκανε λόγο για μυστικές υπηρεσίες και θεωρίες συνωμοσίας. Τόνιζε δε ότι αισθανόταν ότι τον παρακολουθούσαν και ότι βρισκόταν διαρκώς υπό διωγμό.

Σε παραλήρημα

Ο 43χρονος άνδρας, που σε ένα από τα κείμενά του αναφέρει πως ήταν από θέση εργένης και δεν είχε ποτέ σχέση με γυναίκα, φαίνεται πως δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ένας ακροδεξιός οπαδός των θεωριών συνωμοσίας, που είχε εμμονή με τους εξωγήινους, τον έλεγχο του μυαλού, τις σατανικές θυσίες και τις παρακολουθήσεις.

Το 24σελιδο μανιφέστο του δράστη, σύμφωνα με τη Daily Mail, είχε ανέβει σε ένα site (το οποίο, όπως και το βίντεο με το μήνυμά του στους Αμερικανούς), έχει κατέβει με εντολή των αρχών. Εκεί έγραφε για την ιδέα του να «σβήσει» από το χάρτη κράτη ολόκληρα, όπως το Ισραήλ, οι περισσότερες χώρες της Μέσης Ανατολής ή πολλά κράτη της Ασίας. Είχε, επίσης, βάλει στο στόχαστρό του τη Βόρεια Αφρική, την Κεντρική και Νότια Αμερική, την Καραϊβική και τους Γερμανούς που θεωρούσε «ακάθαρτους». «Μπορώ να σκεφτώ να μειώνω στο μισό τον πληθυσμό», έγραφε.

Δίπλα στο ακροδεξιό του μανιφέστο, ο 43χρονος δράστης είχε ανεβάσει ένα σχέδιο για να βοηθήσει την εθνική ομάδα της Γερμανίας να κερδίσει ένα Μουντιάλ (;) και μια στρατηγική για την οποία επέμενε πως θα μπορούσε να τελειώσει τους πολέμους σε Αφγανιστάν και Ιράκ μετά από 10 χρόνια.

Στο site του, ο Τομπίας Ρ. είχε και links που παρέπεμπαν σε πασίγνωστες θεωρίες συνωμοσίας, όπως μαρτυρίες ανθρώπων που υποστηρίζουν πως έχουν κάνει νεκροψίες σε εξωγήινους ή ερευνούν υποθέσεις αγνοουμένων οι οποίοι, θεωρούν, πως έχουν απαχθεί από εξωγήινους!

Το μήνυμα στους Αμερικανούς: Ξυπνήστε

Σε βίντεο, το οποίο ανέβηκε μόλις πριν από μερικές μέρες, ο δράστης, σε άπταιστα αγγλικά και ήρεμος είχε βιντεοσκοπήσει ένα «προσωπικό» μήνυμα προς τους πολίτες των ΗΠΑ.

«Το προσωπικό μου μήνυμα προς τους Αμερικανούς: η χώρα σας βρίσκεται υπό τον έλεγχο αόρατων, μυστικών κοινωνιών. Χρησιμοποιούν σατανικές μεθόδους, όπως τον έλεγχο του μυαλού και δημιουργούν ένα μοντέρνο σύστημα δουλείας» αναφέρει αρχικά στο video ο 43χρονος δράστης.

To άρθρο Μέσω ίντερνετ αγόρασε το όπλο ο μακελάρης της Έσσης - Διέθετε άδεια από το καλοκαίρι του 2013 δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα