Μένουμε σπίτι και πάμε… virtual βόλτα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

10:00 3/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο κορονοϊός ήρθε να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή και την καθημερινότητά της. Στο χέρι μας είναι να τον νικήσουμε μένοντας σπίτι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα για να περάσει η ώρα δημιουργικά και ευχάριστα!

Τα μουσεία, στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης και κυρίως αποφυγής της εξάπλωσης του κορονοϊού, έχουν κλείσει αλλά η τεχνολογία τα κρατά ανοιχτά. Κι αν δεν είναι “ανοιχτό” το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ,

ε, τότε ποιο θα ήταν;

Εξαιτίας των μέτρων, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ έχει αναστείλει προγραμματισμένα εκπαιδευτικά του προγράμματα, τις ξεναγήσεις, καθώς και όλες τις επισκέψεις. Ή μήπως όχι; Ανοιχτό για το κοινό δεν είναι, αλλά είναι «ανοιχτό» και σας περιμένει να «μπείτε» από την οθόνη του υπολογιστή σας.

Είτε μέσα από τη σελίδα του (www.otegroupmuseum.gr) αλλά μέσα από το λογαριασμό του Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ στο instagram (@otegroupmuseum), μπορείτε να απολαύσετε δράσεις, προτάσεις και «βόλτες» από τον… καναπέ σας. Γιατί αν είμαστε περίεργοι να ανακαλύψουμε νέες μορφές επικοινωνίας, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα.

Το… σύνθημα είναι StayConnected, StayCurious!

Οι δράσεις και οι προτάσεις του Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ ανανεώνονται τακτικά. Και κυρίως απευθύνονται σε όλη την οικογένεια αλλά και ξεχωριστά στον κάθε «επισκέπτη» του.

Για να δούμε, τι θα δούμε…

Τα πράγματα που έχει να κάνει κανείς στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ είτε τόσα πολλά που ακόμη και μια virtual βόλτα δεν είναι αρκετή!

Με ένα κλικ όλα είναι στο χέρι σας. Ας τα δούμε αναλυτικά…

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις

Προτάσεις και προγράμματα για όλη την οικογένεια αλλά ιδιαίτερα για παιδιά από 4 έως 12 ετών, βασισμένα στα εκθέματα και τις συλλογές του Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ.

Καθώς «Μένουμε Σπίτι»,, τα μικρότερα παιδιά μπορούν, μεταξύ άλλων, να φτιάξουν ένα 3D τηλέφωνο από ανακυκλώσιμα υλικά, να γνωρίσουν τη Mona Liza που «επισκέπτεται» το Μουσείο, να φτιάξουν το δικό τους τετράδιο με απλά βήματα, να σχεδιάσουν το δικό τους κόμικ ή να τυπώσουν και να ζωγραφίσουν εκθέματα του μουσείου, μαθαίνοντας ταυτόχρονα την ιστορία τους. Έτσι όχι μόνο να περάσει ευχάριστα η ώρα τους αλλά θα μάθουν και την ιστορία των εκθεμάτων.

Όσο για δράσεις που «απαιτούν» τη συμμετοχή και όλης της οικογένειας; Μπορείτε να φτιάξτε ένα «memory game» με κάρτες, να δημιουργήσετε ένα χειροποίητο επιτραπέζιο, να φτιάξετε comics και άλλα πολλά! Όλα αυτά εύκολα και γρήγορα, με οδηγίες βήμα-βήμα αλλά και μικρά videos, περνώντας το χρόνο σας, ευχάριστα και αποκαλυπτικά!

«Βόλτα» σε digital σημεία της Έκθεσης

«Μένουμε Σπίτι» για πολλούς μπορεί να σημαίνει πως δεν το… κουνάμε από τον καναπέ. Κανένα πρόβλημα. Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ έχει ξανά τη λύση. Χωρίς να μετακινηθείτε ούτε εκατοστό από τη θέση σας, μόνο με ένα κλικ, έχετε στο χέρι σας τις ψηφιακές εφαρμογές επαυξημένης (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR) της έκθεσης.

Μπορείτε έτσι να γνωρίσετε από κοντά τον Μορς (ναι ναι, αυτός που επινόησε τα σήματα Μορς) και την εφεύρεσή του. Μπορείτε επίσης να δείτε το καλωδιακό πλοίο «Θαλής ο Μιλήσιος», αλλά και αναλογικά τηλεφωνικά κέντρα, όπως και τον πρώτο τηλεφωνικό θάλαμο δεκαετίας ’30!

Φτιάξε το δικό σου τετράδιο 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως “δένεται” ένα βιβλίο. Πως από σκόρπιες σελίδες, γίνονται ένα ενιαίο πράγμα που έχει τη δύναμη να μας ταξιδέψει σε τόπους μακρινούς, σε χώρες που ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί; 

Αν θέλετε να μάθετε για την τέχνη της βιβλιοδεσίας, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, σας προσφέρει, μια ακόμα, μοναδική εμπειρία. Όχι μόνο μπορείτε να μάθετε για τη βιβλιοδεσία, αλλά μπορείτε και να φτιάξετε το δικό σας, χειροποίητο, τετράδιο! 

Όλα με ένα κλικ στο www.otegroupmuseum.gr, όπου θα βρείτε το βίντεο με τα 6 απλά βήματα!

Χρειάζεστε χαρτόνι, φύλλα, βελόνα και κλωστή και σε λίγη ώρα θα έχετε ένα τετράδιο φτιαγμένο από τα χεράκια σας!

Ένα τετράδιο που θα έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Όχι μόνο γιατί φτιάχτηκε από το μηδέν από εσάς τους ίδιους, αλλά γιατί τα παιδιά θα μπορέσουν να το μετατρέψουν από ένα απλό χαρτόνι, σε ένα ημερολόγιο αναμνήσεων, σε ένα “μάρτυρα” των όσων ζουν τώρα και θέλουν να θυμούνται όταν όλα θα έχουν περάσει. 

Ιστορίες Τηλεπικοινωνιών

Κι αν «διψάτε» για περισσότερη γνώση, η ενότητα Ιστορίες Τηλεπικοινωνιών είναι ό,τι πρέπει. Μπορείτε να αναπολήσετε στιγμές, να ανακαλύψετε άλλες ή να γνωρίσετε πτυχές της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και τον κόσμο που μέχρι σήμερα τις αγνοούσατε.

Οι ιστορίες γνωστές και άγνωστες σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες και την εξέλιξή τους και εμπνέονται κυρίως από τις πλούσιες συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ  προσφέροντας απλόχερα στους «virtual» επισκέπτες γνώση για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των τηλεπικοινωνιών.

Ένα κλικ αρκεί για να «δείτε» τις τηλεπικοινωνίες με άλλο… μάτι.

Όπως, για παράδειγμα, τις… είδε ο θρυλικός ήρωας του Αλέξανδρου Δουμά, ο Κόμης Μοντεκρίστο. Και πως τις χρησιμοποίησε στο κλασσικό αριστούργημα του Δουμά για να πάρει την πολυπόθητη εκδίκησή του.

Ήταν 1844 όταν ο Αλέξανδρος Δουμάς χάριζε στην ανθρωπότητα τον Κόμη Μοντεκρίστο. Μέσα από τις Ιστορίες στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών θα μάθετε πως ο ήρωάς του χρησιμοποίησε τον οπτικό τηλέγραφο του Chappe. Έναν τηλέγραφο που «παίζει» σημαντικό ρόλο στην πλοκή του βιβλίου.

Θα μάθετε επίσης ποιος ήταν ο Claude Chappe, ο Γάλλος μηχανικός που το 1792 κατασκεύασε μία τηλεγραφική γραμμή που συνέδεε το Παρίσι με τη Λιλ.

Αντίγραφο του τηλέγραφου που περιγράφει ο Δουμάς μπορείτε να δείτε στην έκθεση του Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ.

To άρθρο Μένουμε σπίτι και πάμε… virtual βόλτα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα