Μένιος Φουρθιώτης: Πως έφτασαν οι αρχές στην σύλληψή του

11:52 28/4/2021 - Πηγή: NewsIt

Μετά από περίπου 12 ώρες παραμονής του στο γραφεία της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής η προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη μετατράπηκε σε σύλληψη.

Ο γνωστός παρουσιαστής προσήχθη το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης 27/04/2021 στο πλαίσιο της προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για την επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου στην οδό Θησέως στην Νέα

Ερυθραία.

Οι δράστες που δεν σταμάτησαν σε μπλόκο των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ, μόλις ξεκίνησε η καταδίωξη τους έστρεψαν το καλάσνικοφ τους εναντίον των δύο μηχανών της αστυνομίας που κυνηγούσαν και πυροβόλησαν τρεις φορές. Τελικά κατάφεραν να διαφύγουν αλλά την επόμενη ημέρα επέστρεψαν και πάλι στην περιοχή. Αυτή τη φορά βρέθηκαν έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη όπου και πυροβόλησαν εναντίον του φυλακίου που βρίσκεται στην είσοδο της κατοικίας του παρουσιαστή εννέα φορές.

Από την βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε και στις δύο περιστατικά ήταν το ίδιο, με αποτέλεσμα να ανοίξει η βεντάλια των ερευνών της ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και τον έναν από τους δύο δράστες που συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών στην Νέα Ερυθραία. Κατά τη διαφυγή τους οι δράστες υπέπεσαν σε ένα μοιραίο λάθος που οδήγησε στον εντοπισμό τους. Σε ένα από τους δύο έπεσε ένα σακίδιο το οποίο αμέσως μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Από τις αναλύσεις που έκαναν οι ειδικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το ένα από τα δύο άτομα που συμμετείχε στην επίθεση.

Έτσι με διακριτικές παρακολουθήσεις κι έρευνες οι αστυνομικοί κατάφεραν δέσουν από ότι φαίνεται την υπόθεση της Νέας Ερυθραίας και να προσαγάγουν χθες το μεσημέρι τους δύο άνδρες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν αφού ήταν αναμεμειγμένοι όπως λένε οι πληροφορίες σε υποθέσεις της νύχτας, με εκβιασμούς καταστηματαρχών.

Ωστόσο οι έρευνες επεκτάθηκαν και στην επίθεση εναντίον του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη, όπου το φυλάκιο του σπιτιού γαζώθηκε από το ίδιο όπλο λίγες ώρες μετά το περιστατικό της Νέας Ερυθραίας.

Οι αστυνομικοί  πραγματοποίησαν έφοδο στο γραφείο του γνωστού παρουσιαστή στο τηλεοπτικό κανάλι Ε αλλά και στο σπίτι του στο Διόνυσο, από όπου κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Παράλληλα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις αναλύσεις αλλά και από τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικές αρχές, προκύπτουν επαφές του παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς σε προγενέστερο χρόνο.

Click4More Μένιος Φουρθιώτης: Κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις σπίτι του

Παράλληλα από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές ελέγχονται και οι καταγγελίες του δημοσιογράφου εκδότη Κώστα Βαξεβάνη που είχαν ως αποτέλεσμα να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι κατηγορίες εναντίον του Μένιου Φουρθιώτη και των άλλων δύο  ποινικών που συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα των δικαστηρίων της Σχολής Ευελπίδων.

Μαζί τους και άλλο ένα άτομο που είναι ο αδελφός ενός εκ των δύο, ο οποίος φέρεται ότι τους βοήθησε να κρύψουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών.

To άρθρο Μένιος Φουρθιώτης: Πως έφτασαν οι αρχές στην σύλληψή του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα