Μεγαλώνει η αγωνία και ο φόβος των κατοίκων του Βόλου για τις επόμενες ώρες - Το νερό φουσκώνει ξανά στους δρόμους

19:12 5/9/2023 - Πηγή: NewsIt

Κορυφώνεται το άγχος των κατοίκων του Βόλου για το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες ώρες. Η κακοκαιρία Daniel εξακολουθεί να σφυροκοπά και την πρωτεύουσα της Μαγνησίας με αμείωτη ένταση.

Αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα που προκαλεί στο πέρασμά της η κακοκαιρία Daniel είναι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Βόλου.

Αρκετά νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ την ίδια στιγμή η στάθμη των νερών ανεβαίνει και πάλι στους δρόμους.

Οι

ώρες περνούν και φτάνει μία πολύ δύσκολη νύχτα, χωρίς φωτισμό, τηλεφωνική επικοινωνία και διαδίκτυο, με τη βροχόπτωση να συνεχίζεται ασταμάτητα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον φακό του newsit.gr:

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/09/VOLOS_VIDEO_LAMPIDIS_2.mp4https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/09/VOLOS_VIDEO_LAMPIDIS_4.mp4.jpg.mp4https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/09/VOLOS-VID1.mp4https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/09/VOLOS-VID2.mp4

Σύμφωνα με το magnesianews, οι αρμόδιες υπηρεσίες, προσπαθούν προφανώς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ωστόσο είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση που από μόνη της προκαλεί φόβο και αγωνία.

Αλλά και στο οδικό δίκτυο του Πηλίου υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία Daniel, ενώ πολλά οχήματα έχουν παρασυρθεί από τους ορμητικούς χειμάρρους ακόμα και μέσα στη θάλασσα στο νομό Μαγνησίας.

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί είναι το περιστατικό με λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος – Πλατανιάς Ν. Πηλίου και παρασύρθηκε από ορμητικά νερά και έπεσε στη θάλασσα, ενώ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το πήραν τα κύματα. Ευτυχώς, ο οδηγός του πρόλαβε και το εγκατέλειψε, ενώ δεν υπήρχαν μέσα στο λεωφορείο επιβάτες.

Βόλος – Πυροσβεστική Υπηρεσία

Όπως ανακοίνωσε απόψε η πυροσβεστική υπηρεσία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έγιναν 670 κλήσεις, εκ των οποίων στη Μαγνησία, 500, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων, και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 100 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι ένας άνδρας είχε ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του, στην περιοχή Άγιος Γεώργιος, Άνω Βόλου, όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο και παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Επίσης, σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση για τον εντοπισμό άλλου άνδρα στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, ο οποίος παρασύρθηκε από ορμητικά νερά.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που εκδόθηκε την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, από την ΕΜΥ, αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, καθώς και σε κεντρική, ανατολική Στερεά, βόρεια Εύβοια, ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

To άρθρο Μεγαλώνει η αγωνία και ο φόβος των κατοίκων του Βόλου για τις επόμενες ώρες - Το νερό φουσκώνει ξανά στους δρόμους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα