Μεγάλη αναζωπύρωση στο Βάτι της Ρόδου - Μάχη να μην περάσει το ποτάμι η φωτιά

09:49 25/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Ακόμα μια νέα αναζωπύρωση καταγράφεται στην φωτιά στην Ρόδο, η οποία καίει για 8η συνεχόμενη μέρα.

Η μεγάλη αναζωπύρωση είναι στην περιοχή Βάτι, εκεί που είναι το μεγαλύτερο μέτωπο της φωτιάς στην Ρόδο, καθώς ο αέρας έχει αλλάξει, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα.

Στοίχημα τώρα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην περάσει το ποτάμι που υπάρχει στην περιοχή. Κι αυτό γιατί εάν το περάσει, τότε οι φλόγες θα βρεθούν σε πυκνή βλάστηση και θα φτάσουν στο Γεννάδι.

Σύμφωνα

με όσα έγιναν γνωστά, στη Ρόδο επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται με ακόμα 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το νησί είναι σε κατάσταση συναγερμού 5.

Από τη δορυφορική εικόνα που έδωσε ο SENTINEL 2 το μεσημέρι της Κυριακής (23.07.2023), υπολογίστηκε ότι κάηκαν πάνω από 107.000 στρέμματα και -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών- είναι πιθανό να αυξηθεί στα 150.000 στρέμματα, που αντιστοιχεί στο 10% της έκτασης όλου του νησιού. Από αυτά, οι περιοχές NATURA που καταστράφηκαν αντιστοιχούν στο 12% της συνολικής καμένης έκτασης, κάπου 12.000 στρέμματα. Μέσα σε αυτή βρίσκονταν ώριμα κυπαρισσοδάση, καθώς και δάση τραχείας πεύκης, ένα είδος της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ κάηκαν και παλιές αναδασώσεις.

To άρθρο Μεγάλη αναζωπύρωση στο Βάτι της Ρόδου - Μάχη να μην περάσει το ποτάμι η φωτιά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα