Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο - Σκληρές μάχες με τη Χεζμπολάχ στα νότια
Σε νέα φάση μπήκε ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, καθώς τρία 24ωρα μετά την εξόντωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο στρατός του Ισραήλ έχει ξεκινήσει χερσαία επίθεση στον Νότιο Λίβανο.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα, Τρίτη (01.10.24) ότι σφοδρές μάχες με τη Χεζμπολάχ διεξάγονται στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με καταχώριση του εκπροσώπου τους
Ο ισραηλινός στρατός έκανε επίσης σήμερα το πρωί λόγο για εκτοξεύσεις βλημάτων από το Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ αφού στη διάρκεια της νύχτας είχε ανακοινώσει την έναρξη «περιορισμένων χερσαίων επιδρομών» εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.
Αφού οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν νωρίς το πρωί στη Μέτουλα και την Αβιβίμ, σε καθεμιά απ’ αυτές τις δύο ζώνες «εντοπίσθηκαν βλήματα προερχόμενα από το Λίβανο», αναφέρεται σε στρατιωτικό ανακοινωθέν, σύμφωνα με το οποίο ορισμένα βλήματα «αναχαιτίσθηκαν» και άλλα «έπεσαν» κυρίως σε μη κατοικημένες ζώνες.
In accordance with the decision of the political echelon, a few hours ago, the IDF began limited, localized, and targeted ground raids based on precise intelligence against Hezbollah terrorist targets and infrastructure in southern Lebanon. These targets are located in villages…
— Israel Defense Forces (@IDF) September 30, 2024Ποια είναι η 98η DivisionΗ 98η Division «98η Μεραρχία του Ισραηλινού Στρατού», ένας επίλεκτος σχηματισμός μονάδων αλεξιπτωτιστών και καταδρομέων, ηγήθηκε της ολονύκτιας χερσαίας επιχείρησης στον Λίβανο, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις IDF. Στόχος η διάλυση στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ, σε μία σειρά από χωριά πλησίον της μεθορίου Λιβάνου-Ισραήλ. Η 98η Μεραρχία δρούσε στο παρελθόν στη Λωρίδα της Γάζας για μήνες εν μέσω του πολέμου κατά της Χαμάς.
«Μετά από πολλούς μήνες επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι στρατιώτες της μεραρχίας απέκτησαν δεξιότητες και επιχειρησιακή εμπειρία, μετακινήθηκαν βόρεια και τώρα επιχειρούν στο βόρειο πεδίο αφού έκαναν τις απαραίτητες προσαρμογές για τη μάχη στον Λίβανο» ανέφεραν οι IDF.
«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επίτευξη όλων των στόχων του πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της εξάρθρωσης της Χαμάς, της επιστροφής των ομήρων μας στην πατρίδα και της αποκατάστασης της ασφάλειας στο βόρειο Ισραήλ» σημειώνουν, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την προετοιμασία της Division 98 για την έναρξη της εισβολής στον Λίβανο.
After operating in Gaza, where the soldiers of the 98th division gained skills and operational experience, they moved north and are now conducting limited, localized, targeted operations that began last night.
We will continue fighting to achieve all goals of the war including… pic.twitter.com/eoSDaYbRvo
Οι χερσαίες επιδρομές του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο θα βάζουν στο στόχαστρο τα προπύργια της Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων που απειλούν το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για έναν πόλεμο κατά του λαού του Λιβάνου.
«Αυτές οι περιορισμένες χερσαίες επιδρομές θα στοχεύουν προπύργια της Χεζμπολάχ που απειλούν ισραηλινές πόλεις, κιμπούτς και κοινότητες κατά μήκος των συνόρων μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι.
«Η Χεζμπολάχ μετέτρεψε τα λιβανέζικα χωριά (που βρίσκονται) δίπλα στα ισραηλινά χωριά σε στρατιωτικές βάσεις έτοιμες για επίθεση στο Ισραήλ», πρόσθεσε.
Απαντήσαμε με πυροβολικό, υποστηρίζει η ΧεζμπολάχΗ Χεζμπολάχ από την πλευρά της ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή της πως στοχοθέτησε ισραηλινά στρατεύματα από την άλλη πλευρά των συνόρων, στη Μέτουλα, με πυρά πυροβολικού, αλλά δεν έκανε καμιά αναφορά στην ανακοίνωση του Ισραήλ πως άρχισε χερσαία επιδρομή στο Λίβανο.
Όπως μεταδίδουν αραβικά μέσα ενημέρωσης η Χεζμπολάχ έβαλε στο στόχαστρο «ισραηλινούς στρατιώτες στην περιοχή Μέτουλα με βλήματα πυροβολικού και πετύχαμε απώλειες».
Για την ώρα οι IDF δεν έχουν σχολιάσει τις αναφορές αυτές και έχουν αρκεστεί να κάνουν λόγο για έναν συναγερμό αεροπορικής επιδρομής στην Μέτουλα όπου εντοπίστηκαν πέντε εκτοξευτές πυραύλων «με ορισμένους εξ αυτών να αναχαιτίστηκαν».
Reuters: Ισραηλινό χτύπημα στοχεύει τον διοικητή της Φατάχ στον ΛίβανοΙσραηλινό χτύπημα στον Λίβανο νωρίς το πρωί της Τρίτης 01/10 είχε ως στόχο τον Μουνίρ Μακντά, διοικητή του λιβανέζικου κλάδου της στρατιωτικής πτέρυγας του παλαιστινιακού κινήματος Φατάχ, της Ταξιαρχίας Μαρτύρων Αλ Άκσα, σύμφωνα με δύο Παλαιστίνιους αξιωματούχους ασφαλείας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη του, μεταδίδει το Reuters.
Η επίθεση έπληξε ένα κτήριο στον πολυσύχναστο παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Ain al-Hilweh κοντά στη νότια πόλη της Σιδώνας, ανέφεραν οι πηγές.
Σηματοδοτεί το πρώτο χτύπημα στο στρατόπεδο που είναι το μεγαλύτερο από πολλά παλαιστινιακά στρατόπεδα του Λιβάνου από τότε που ξέσπασαν οι διασυνοριακές εχθροπραξίες μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ πριν από σχεδόν ένα χρόνο.
Η Φατάχ είναι το κύριο παλαιστινιακό εθνικιστικό κίνημα που ιδρύθηκε το 1965 από τον εκλιπόντα ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ. Είναι ένα κοσμικό κόμμα και η μεγαλύτερη από τις διάφορες φατρίες που απαρτίζουν την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.
A surface-to-air missile launcher storage facility that Hezbollah had positioned approx. 1.5 km from Beirut’s international airport was dismantled in a precise IDF strike.
This infrastructure poses a threat to both the Lebanese and international airspace.
The IDF will… pic.twitter.com/x4TviBeCqE
Το Ισραήλ χτύπησε εγκατάσταση αποθήκευσης εκτοξευτών πυραύλων που είχε τοποθετήσει η Χεζμπολάχ περίπου 1,5 χλμ. από το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού.
Χιλιάδες εκτοπισμένοι κοιμούνται στους δρόμους στη βόρεια ΒηρυτόΜε το Ισραήλ να έχει ξεκινήσει τη χερσαία επιχείρηση στο νότιο Λίβανο, πολίτες και πρόσφυγες φεύγουν μαζικά από τις πληγείσες περιοχές, αναζητώντας καταφύγιο σε πιο ασφαλή σημεία στο βόρειο Λίβανο, ακόμα και στην εμπόλεμη Συρία.
Φωτογραφίες στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, απεικονίζουν οικογένειες, μανάδες και παιδιά που διέφυγαν από τις ισραηλινές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού, να ξεκουράζονται σε δρόμους και πλατείες στη βόρεια Βηρυτό.
Πηγή φωτογραφιών: Reuters
To άρθρο Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο - Σκληρές μάχες με τη Χεζμπολάχ στα νότια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γιώργος Χατζηνάσιος: «Μου έδωσε τη μισή τσίχλα, μεταβίβασε το DNA της και τέρμα»
- Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με τον 40 ημερών γιο της – Τι συνέβη
- Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Πού θα πέσει μεγάλος όγκος βροχής
- Πρέβεζα: Εξιχνιάστηκε κλοπή 650.000 ευρώ
- Σταματήστε να τρώτε αυτές τις 10 τροφές πριν κοιμηθείτε – Σας χαλάνε τον ύπνο
- Μητέρες αφήνουν δώρα και μετρητά μέσα σε συσκευασίες βρεφικών προϊόντων - Το συγκινητικό trend
- Τηλεθέαση: Στην πρώτη θέση ο Τιμωρός - Κρατάει το Grand Hotel -Αναλυτικά τα 15'
- Συναυλία για τα Τέμπη στις 11 Οκτωβρίου: Αντιδρούν γονείς θυμάτων
- Αρκάς: Η «Kαλημέρα» του Αρκά με τον μήνα Οκτώβριο
- Ξυλόκαστρο φωτιά τώρα: Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση στα Σοφιανά
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Πάνος Μιχαλόπουλος: Βίντεο από την σπάνια εμφάνιση του ηθοποιού στα 75 χρόνια της ζωής του
- Lioness: Το κατασκοπικό θρίλερ με Ζόε Σαλντάνα, Νικόλ Κίντμαν και Μόργκαν Φρίμαν επιστρέφει στην COSMOTE TV
- Ενωτικό τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Καραμανλή και Σαμαρά
- Πάνος Μιχαλόπουλος: Επανεμφάνιση μπροστά στις κάμερες στα 75 χρόνια της ζωής του - Δείτε το βίντεο
- Νέο Μεσοπρόθεσμο: Στο μικροσκόπιο δαπάνες για επιδόματα και φοροδιαφεύγοντες – «Κόφτες» από συντάξεις και άμυνα σε μεγάλες παροχές
- FIAT 600 Hybrid La Prima 1.2 T3 DCT: Οικογενειακό αλλά καθόλου βαρετό
- Πάουελ (Fed): Από την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ θα εξαρτηθούν οι νέες μειώσεις επιτοκίων
- Νίκος Μουτσινάς: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για το πρόβλημα υγείας που έστειλε τον παρουσιαστή στο νοσοκομείο
- Στο κόκκινο Κηφισός και Αττική Οδός - Μποτιλιάρισμα σε Κηφισίας και Λεωφόρο Αθηνών

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο - Σκληρές μάχες με τη Χεζμπολάχ στα νότια
- Gastrade: Τέθηκε σε λειτουργεία ο Τερματικός Σταθμός φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη
- Τα τέσσερα σενάρια νέας πανδημίας και ο ρόλος του Σωτήρη Τσιόδρα
- Ο Μάριος Ηλιόπουλος πανηγύρισε τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με Κωστέτσο και Καρνέζη
- Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε χώρο όπου γίνονται παράνομες κοκορομαχίες στον Ισημερινό: Επτά νεκροί και τρεις τραυματίες
- Με Άρσεναλ – Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ομαδική έκθεση με «Black Humor»
- Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Σαμαρά – Καραμανλή για τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας
- Πρόεδρος πυροσβεστών στο ΕΡΤNews: Τρεις οι παράγοντες εξάπλωσης της φωτιάς στην Κορινθία – Ξεπέρασαν τα 80 χλμ οι ριπές των ανέμων
- Ν. Γιαννακοπούλου στο ΕΡΤNews: Το ΠΑΣΟΚ ανήκει στον λαό του και κανείς δεν πρέπει να αλλοιώνει την αλήθεια
- Αλέξανδρος Εξάρχου: Τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου του 2024 αποδεικνύουν πόσο επιτυχημένη και σωστή ήταν η εξαγορά της ΑΚΤΩΡ
- ΗΠΑ: Πολιτική αντιπαράθεση με φοντο την τεράστια καταστροφή από τον τυφώνα – Πάνω από 130 νεκροί, τρομάζει η εκτίμηση για τους αγνοούμενους (photos/videos)
- Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης – Πότε πρέπει να κάνετε το εμβόλιο
- “Bόμβες” Παπαϊωάννου: «Θα μείνουν μόνο οι στοιχηματζήδες »
- Πού ψηφίζω στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ: Βρες το εκλογικό τμήμα
- Αρκάς: Οι ευχές για καλό μήνα