Μάτι: Οι δικαστές «σκόνταψαν» σε κακουργήματα μετά την έφοδο σε διάφορες υπηρεσίες

14:43 25/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Σχεδόν δυο χρόνια μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό και άδικο χαμό 102 συνανθρώπων μας οι δικαστικές αρχές σκόνταψαν σε ευθύνες κακουργηματικού χαρακτήρα στην υπόθεση. 

Ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθηνών Αθανάσιος Μαρνέρης που χειρίζεται την υπόθεση ζήτησε-σύμφωνα με πληροφορίες- από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το αδίκημα της έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος. 

Το

αίτημα του μελετάται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος είχε χειριστεί και την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Το αίτημα για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου και την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης αφορά σε υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας που βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της δικαστικής έρευνας. 

Στην εξέλιξη αυτή οδήγησαν σύμφωνα με πληροφορίες στοιχεία που προέκυψαν  από τα πρόσφατα ”μπαράζ” εφόδων που έκανε ο ανακριτής, με την συνδρομή των αστυνομικών αρχών, στο συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής και σε άλλες υπηρεσίες που είχαν την ευθύνη του σχεδιασμό της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Εφόσον το αίτημα του ανακριτή γίνει αποδεκτό τότε κάποιοι εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κακουργηματική κατηγορία της έκθεσης, η οποία τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη.
 

To άρθρο Μάτι: Οι δικαστές «σκόνταψαν» σε κακουργήματα μετά την έφοδο σε διάφορες υπηρεσίες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα