Μαρία Σάκκαρη – Ελίζ Μέρτενς 2-0: Ανίκητη η Ελληνίδα στην Αγία Πετρούπολη προκρίθηκε στα ημιτελικά

16:05 11/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 σετ [7-6(7), 6-2] της Ελίζ Μέρτενς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης, στο οποίο και είναι το φαβορί για τον τίτλο.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πήρε με… παλικαρίσιο τρόπο το πρώτο σετ και άντεξε και στην… αντεπίθεση της Βελγίδας, Νο26 στον κόσμο, στο τέλος του δεύτερου σετ, για να πάρει τη νίκη και το “εισιτήριο” για τα ημιτελικά.

Η Σάκκαρη είναι μάλιστα στο Νο1 στο ταμπλό του τουρνουά και έχει πια την ευκαιρία να διεκδικήσει μόλις το δεύτερο τρόπαιο της καριέρας της.

Το παιχνίδι

Η Μαρία Σάκκαρη δέχθηκε πρώτη μπρέικ από την Μέρτενς και παρότι “απάντησε” αμέσως, δέχθηκε και δεύτερο μπρέικ από την Βελγίδα, η οποία της έβαλε… δύσκολα για τη συνέχεια του σετ. Το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης όμως, συνηθίζει να αντιδρά εξαιρετικά στην πίεση και αυτό έκανε και στον προημιτελικό της Αγίας Πετρούπολης.

Αρχικά έστειλε το ματς με νέο μπρέικ στο τάι μπρέικ και εκεί “έσβησε” τρία ματς πόιντ της Μέρτενς για να πάρει το πρώτο σετ με 9-7 πόντους και 7-6 γκέιμ για το 1-0 στα σετ.

IT’S TIME FOR TIE-BREAK#SPBLT2022 #SPBLT #FORMULATX #WTA pic.twitter.com/bSrftYobUi

WTA ST.PETERSBURG LADIES TROPHY (@Formula_TX) February 11, 2022

ELITE lob by Elise @elise_mertens | #FormulaTX pic.twitter.com/7EX0s9kjBm

wta (@WTA) February 11, 2022

Μετά την τεράστια ανατροπή και με την ψυχολογία υπέρ της, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε φανταστική εμφάνιση στο δεύτερο σετ και με μπρέικ σε όλα τα γκέιμ της Βελγίδας τενίστριας προηγήθηκε με 5-0. Μία κακή παρένθεση έφερε τη μείωση του σκορ σε 5-2 και… άγχωσε τη Σάκκαρη, αλλά με μία ακόμη φοβερή μίνι ανατροπή στο 8ο γκέιμ (από το 40-0) η Σπαρτιάτισσα κράτησε το σερβίς της και πανηγύρισε τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του St. Petersburg Ladies Trophy.

SAKKARI IS ON FIRE@mariasakkari #SPBLT2022 #SPBLT #FORMULATX #WTA pic.twitter.com/A8LsgdAYsF

WTA ST.PETERSBURG LADIES TROPHY (@Formula_TX) February 11, 2022

Top-seed tough

@mariasakkari edges a nail-biting first set 7-6(7) and pulls through against Mertens to make the #FormulaTX last four! pic.twitter.com/vEj3Zooo7H

wta (@WTA) February 11, 2022

To άρθρο Μαρία Σάκκαρη – Ελίζ Μέρτενς 2-0: Ανίκητη η Ελληνίδα στην Αγία Πετρούπολη προκρίθηκε στα ημιτελικά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα