Σίτι - Γιουνάιτεντ 1-2 LIVE: Μείωσαν οι «πολίτες» με Ντοκού στο 87' - Ευθύνη του Ονάνα στο γκολ

16:53 25/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Αγωνιστικό φινάλε στην Αγγλία με τη διεξαγωγή του του τελικού Κυπέλλου. Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τίθενται για δεύτερη διαδοχική χρονιά αντιμέτωπες στον τελικό του Γουέμπλει, για το κορυφαίο τρόπαιο στο Νησί, αυτό του FA Cup

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοντράρονται στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, για την 143η σεζόν της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον πλανήτη.

Οι

μεν «πολίτες» να θέλουν να κάνουν το νταμπλ μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League 4ος σερί). Οι «κόκκινοι διάβολοι» χρειάζονται οπωσδήποτε νίκη για να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν – και συγκεκριμένα για το Europa League.

Παρακολουθήστε LIVE από το Newsit.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

 

Υπενθυμίζεται ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τερμάτισε στην όγδοη θέση της Premier League, καθώς υστερούσε στην διαφορά τερμάτων σε σχέση με την -ισόβαθμή τους- Νιούκαστλ που τερμάτισε έβδομη. Έτσι, εάν η Σίτι, η οποία έχει εξασφαλίσει θέση στο Champions League μέσω του πρωταθλήματος, κατακτήσει και φέτος το Κύπελλο, θα «στείλει» την -έκτη της βαθμολογίας- Τσέλσι στη league phase του Europa League και τη Νιούκαστλ στα πλέι οφ του Conference League, αφήνοντας τη συμπολίτισσα εκτός Ευρώπης

Εάν, όμως, το τρόπαιο καταλήξει στην… κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ εξασφαλίζει αυτόματα και τη συμμετοχή της στο Europa League της αγωνιστικής περιόδου 2024-25.

Αν καταφέρει η Μάντσεστερ Σίτι να κατακτήσει και φέτος τον τίτλο (πέρυσι τον πήρε νικώντας 2-1) τότε θα γίνει η πρώτη με back to back επιτυχίες μετά την Άρσεναλ τη διετία 2014-15.

Η Σίτι δίνει το «παρών» στον 13ο τελικό κυπέλλου στην ιστορία της, έχοντας κατακτήσει επτά τρόπαια στις προηγούμενες 12 φορές που αγωνίστηκε στην καταληκτική αναμέτρηση του θεσμού.

Από την πλευρά της, η Γιουνάιτεντ κάνει την 22η συμμετοχή της σε τελικό FA Cup, με την οποία περνάει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας (ξεπερνά την Άρσεναλ). Παράλληλα, οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι δεύτεροι και στη λίστα με τους περισσότερους τίτλους κυπέλλου, καθώς έχουν πανηγυρίσει 12 «κούπες», την ώρα που η πολυνίκης Άρσεναλ έχει 14. Η Γιουνάιτεντ κατέκτησε για τελευταία φορά το Κύπελλο Αγγλίας το 2016, επικρατώντας 2-1 στην παράταση της Κρίσταλ Πάλας, ενώ εμφανίστηκε πέρυσι για τελευταία φορά στην καταληκτική αναμέτρηση του θεσμού.

To άρθρο Σίτι - Γιουνάιτεντ 1-2 LIVE: Μείωσαν οι «πολίτες» με Ντοκού στο 87' - Ευθύνη του Ονάνα στο γκολ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ LIVE, Κυπέλλου Αγγλίας,mantsester siti - mantsester giounaitent LIVE, kypellou anglias