Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 0-5: Χωρίς οίκτο με ιστορικό Σαλάχ στο «Ολντ Τράφορντ»

20:24 24/10/2021 - Πηγή: NewsIt

“Γλέντι” από τα πρώτα λεπτά. Η Λίβερπουλ “ποδοπάτησε” την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το απίστευτο 5-0 και έκανε τους φίλους των γηπεδούχων να… παρατήσουν τις θέσεις τους από το 60′. Ιστορική εμφάνιση από τον Σαλάχ και χατ-τρικ. Αποβλήθηκε ο Πογκμπά.

Το ντέρμπι έμεινε στη… θεωρία. Η Λίβερπουλ έδωσε τεράστια χαρά στους φίλους της, δεν είχε διάθεση για να αφήσει ελπίδες στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με μια απίστευτη εμφάνιση

“διέλυσε” με 5-0 την μεγάλη της αντίπαλο στο “Ολντ Τράφορντ”.

Το “τρίποντο” αυτό ανέβασε την Λίβερπουλ στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο -1 από την πρωτοπόρο Τσέλσι και στο +1 από την Μάντσεστερ Σίτι. 7η με 14 βαθμούς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να βλέπει.. ορθάνοικτη την πόρτα της εξόδου από την ομάδα.

Να αναφέρουμε ότι ο Μοχάμεντ Σαλάχ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League (από τη σεζόν 1992-93 και μετά) που έκανε χατ-τρικ στο Ολντ Τράφορντ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το ντέρμπι στο “Ολντ Τράφορντ” ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τους ποδοσφαιρόφιλους. Ο Μπρούνο Φερνάντες δεν μπόρεσε να σκοράρει από καλό σημείο και στο επόμενο λεπτό ήρθε το 0-1, με τον Κεϊτά να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ από την ασίστ του Σαλάχ και να πλασάρει ψύχραιμα. Το γκολ αυτό στα 4′ 42” είναι το γρηγορότερο που έχει πετύχει η Λίβερπουλ στο Ολντ Τράφορντ σε ματς Premier League.

Οι “ρεντς” είδαν στο επόμενο λεπτό τον Ντε Χέα να διώχνει το σουτ του Φιρμίνιο και έδειξαν να πλησιάζουν με ευκολία τα καρέ των γηπεδούχων. Η άμυνα της Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ έβγαλε προβλήματα, Σο και Μαγκουάιρ δεν συνεννοήθηκαν, ο Άρνολντ γύρισε την μπάλα στον Ζότα και με προβολή κάνει το 0-2.

Η… τρικυμία στα μετόπισθεν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίστηκε, επιθετικά οι γηπεδούχοι είχαν… μικροευκαιρίες και στο 38′ ο Σόλσκιερ δέχθηκε κι άλλο “φαρμάκι”. Οι “ρεντς” έπαιξαν όμορφα έξω από την περιοχή, ο Σαλάχ πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε στην άμυνα έφτασε στον Κεϊτά που με ωραία μπαλιά βρήκε τον Αιγύπτιο που νίκησε τον Ντε Χέα για το 0-3.

Ο Σαλάχ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ που σκοράρει σε τρία σερί ματς στο “Ολντ Τράφορντ” κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο πρώτος Αφρικανός σκόρερ της Premier League με 105 γκολ, αφήνοντας στη 2η θέση τον Ντιντιέ Ντρογκμπά που σταμάτησε στα 104.

Το εφιαλτικό αυτό πρώτο μέρος για τους γηπεδούχους ολοκληρώθηκε με το νέο γκολ του Σαλάχ, με το σκορ να φτάνει το 0-4. Η τραγική βραδιά της ομάδας του Σόλσκιερ… είχε και συνέχεια.

Τα.. όργια του Σαλάχ συνεχίστηκαν με την έναρξη της επανάληψη, αφού ο Αιγύπτιος επιθετικός έφτασε σε χατ-τρικ, σημειώνοντας στο 50′ το 0-5. Ένα λεπτό μετά ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε γκολάρα, που όμως ακυρώθηκε από το VAR.

Η ομάδα του Σόλσκιερ βρέθηκε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Στο 60′ ο Πολ Πογκμπά έκανε μαρκάρισμα με τις τάπες στον Κεϊτά και αντίκρισε κόκκινη κάρτα μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR (αρχικά ο Τέιλορ είχε δείξει κίτρινη κάρτα), για να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες μόλις 15 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Τα.. όργια του Σαλάχ συνεχίστηκαν με την έναρξη της επανάληψη, αφού ο Αιγύπτιος επιθετικός έφτασε σε χατ-τρικ, σημειώνοντας στο 50′ το 0-5. Ένα λεπτό μετά ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε γκολάρα, που όμως ακυρώθηκε από το VAR.

Η Λίβερπουλ πήγε… σβηστά μέχρι τη λήξη του ματς, με την Γιουνάιτεντ να έχει μια… αναλαμπή στο 83′ με το δοκάρι του Έντισον Καβάνι, με κοντινή κεφαλιά.

To άρθρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 0-5: Χωρίς οίκτο με ιστορικό Σαλάχ στο «Ολντ Τράφορντ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα